Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KREW w 5 Tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam was. Mam maly problem... Powinnam dostac @ 18/stycznia. Nie bylo... Zrobilam test wyszedl lekko lekko widoczny...( pozytywny) Wiec zadzwonilam do lekarza na pierwsza wizyte. To termin dopiero na 24/lutego... No ale coz.. Wczoraj wieczorem miedzy 19 a 20 jak poszlam siusiu...zauwazylam plamki kwri na papierze toaletowym... Na bieliznie nic... Przyznam ze siusiam strasznie co 5 min -.-'' Wiec za kazdym razem co sie podcieralam no to bylo z odrobina krwi... Kolor byl taki ciemny rozowy a jasno czerwony.... Dzisiaj z rana od razu jak poszlam siusiu musialam zobaczyc czy dalej mam krwawienie...( nie bylo zadnego) Ale za to zauwazylam takie hmm dziwne ''plamienie'' zolty kolor zmieszany z mlekiem...taki jak budyn waniliowy o takim kolorze.... Zadzwonilam do lekarza ( TU GDZIE MIESZKAM ZA GRANICA) i lekarka pierw mnie wysmiala a pozniej dala mi termin na godzine 11.45 ( dzisiaj) Wyjasnilam co i jak lekarca na wizycie jak bylam. I stwierdzila ze to normalne wszystko jest i nic nie moga zrobic wczesniej niz jak bd w 8 tygodniu + 8 ciazy....( czyli jak lekarka mi powiedziala 9 tydzien ciazy) Nie wiem czy mam sie martwic czy nie..?? Pomozcie.!! A NAJLEPIEJ JAK BYSCIE OPISALY SWOJE UPLAWY OBJAWY CZY PLAMIENIA.

Gość gość
ja tez mialam takie krwawienie, tyle ze brazowe..jesli jest brazowe to podobno nic zlego,powinnas wziasc lek na podtrzymanie i odpoczywac..

Gość gość
Tez plamilam w pierwszych tygodniach ciazy.Plamienia pojawily sie w czasie gdy powinnam miec okres(gdybym w ciazy nie byla).Bylam trzy dni w szpitalu.Dostalam cos nad podtrzymanie i juz nigdy sie to potem nie pojawilo.Ale to bylo w Polsce kilka lat temu.Wiem ze zagranica nie podtrzymuje sie ciazy do trzeciego miesiaca.Zgodnie z zasada ze natura wie co robi i jak ciaza jest slaba to nie powinno jej byc. Nie przejmuj sie tak bardzo tymi plamieniami,bo nerwy zawsze pogarszaja sprawe.Duzo odpoczywaj i staraj sie odprezyc.

Gość sierpniowa Mia
skoro test był ledwo widoczny czemu go nie powtórzyłaś albo nie zrobiłaś badania beta? to wcale nie musi być ciąża

Gość gość
Robilam 4 testy i kazda druga kreska byla taka sama jasna... tutaj nie robia takich badan ( zadnych badan przed 9 tygodnia ciazy) tutaj nie robia bo ich zdaniem nic to nie da.... -Okresu nie mam -moje piersi caly czas robia sie wiekszre z dnia na dzien... - skorcze raz z lewej raz z prawej stony.... - Odrzucenie od papierosow.-.. - Sennosc - zmeczenie - plamienia - ochota na kwasne rzeczy.... - ciagle latanie siusiu Wiec nie wiem czemu kreski sa jasne... a lekarz twierdzi ze to moze dlatego ze hcg nie jest silne w moim przypadku ze jest slabe.... i ze musze tylko czekac na wizyte 24 lutego zeby sie upewnic i dowiedziec wszystkiego i wypelnic jakies papiery...-.-''

Gość gość
to ciąża może sie nie utrzymac

Gość gość
lekarz znowu twierdzi ze no normalne plamienie krwia... we wczesnej ciazy... a tym bardziej ze to bylo tylko jedno dniowe... i nawet to nie byl dzien mojej@---- Wiec ja juz sie w tym glupie...

Gość gość
Objawy to mozesz sobie wmawiac, rob testy codziennie rano przez kilka dni to zobaczysz czy kreska ciemnieje, jesli beta wzrasta to powinna ciemniec. Nie masz pl kliniki nigdzie ? W jakim kraju mieszkasz ?

Gość gość
w każdym kraju mozna takie badanie zrobić na własną rekę w laboratorium tylko trzeba zapłacić w EU ok 20 euro

Gość gość
na twoim miejscu pojechalabym na pogotowie i moga ci smialo zrobic badanie na hormony ja mialam takie badanie krwi robione w 5 tyg. ciazy by upewnic sie czy to napewno ciaza

Gość gość
to gratuluje lekarza wybierz sie smialo do innego jak ten jest tak apatycznie nastawiony do twojego problemu

Gość mamuszzka2012
Nie panikuj. Ja po pozytywnym tescie cieszylam sie całe 2 dni dopoki nie dostalam plamien.. oczywiscie pędem do lekarza itd. Chodze do profesor AM z mega doswiadczeniem i renomą, a ona wykonala USG , na ktorym widac bylo tylko pogrubione endometrium, zleciła 2x badanie HCG w odstepach dwoch dni i kazała czekac, nie dala nic na podtrzymanie, bo jej zdaniem to bron obosieczna i jak sie ma ciaza utrzymac to sie utrzyma a jak nie, to nie pomoze nic. Ten popularny lek, jak twierdzi moja, przepisuja lekarze zeby ich nie posądzono ze nic nie zrobili - mają spokoj w razie czego. Badaniee HCG wyszlo ok - hormon kilkakrotnie wzrosl. Nastepne USG pokazalo pecherzyk, a po 2 czy 3 tygodniach na badaniu USG pojawilo sie serduszko :) Plamiłam chyba 4 czy 5 tygodni !! Po prostu taka moja uroda - kazda z nas jest inna. Dzisiaj moja corka ma 1,5 roku (ciaza donoszona i bez komplikacji). Takze sie nie martw i postaraj myslec pozytywnie. Trzymam kciuki !

Gość gość
Objawow sobie nie wmyslam (Y) ... - tutaj zeby isc do szpitala z takim czyms to wysmiewaja...jesli moj lekarz o tym wie to oni nie moge nic z tym zrobic wiec ich odpowiedz jest jedna ''czekac do wizyty u lekarza'' - mam znajoma ktora robila testy ciazowe i jej wychodzily falszywie negatywne... byla przytyta jadla tak jak zawsze ...poszla do lekarza i lekarz swierdzil ze jest w 15 tygodniu ciazy...a na aborcje bylo juz za pozno... wiec w tym przypadku nie jestem do konca przekonana czy mam sie testami przejmowac czy nie...( NIE CHODZI MI O TO ZE CHCE ZROBIC ABORCJE,) bo jak najbardziej sie z chlopakiem cieszymy jesli taka jesli mozliwosc. a polskich lekarzy mam dopiero na 3 wyspie (Y) ponad 500 km od miejsca w ktorym ja mieszkam Lekarza w moim miescie sie nie da zmienic...i tak w moj ej przychodzi jza kazdym razem jest inny/inna lekarz/lekarka...