Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słodycze to nałóg pytajnik

Polecane posty

Gość gość

Mam chyba słabą wolę.. Jak się od nich odzwyczaić ? Ktoś mnie wyśmieje, ktoś inny zjedzie z góry na dół, mam jednak nadzieję, że ktoś mi jednak doradzi. Tak wiem, to zależy tylko i wyłącznie ode mnie, ale to tak łatwo powiedzieć. Chyba się uzależniłam od cukru. Codziennie muszę zjeść coś słodkiego.. Najgorzej jest ok. godz. 16. Jestem zła, senna i rozdrażniona. I to tak naprawdę rozdrażniona. Dodatkowo codziennie o tej porze uczę się do matury, więc jakby nie patrzeć jest to niestety pewnego rodzaju sposób na odstresowanie. Tylko ja bez tego nie mogę już normalnie funkcjonować, jakkolwiek to brzmi. Póki czegoś słodkiego nie zjem, nie mogę się skupić, chodzę, robię sobie kawę, a i tak sięgam po słodkie.Nie jestem gruba, ale boję się, że w takim tempie szybko będę. Nie wspominając już o tym jakie choroby niesie za sobą nadmierne spożywanie cukru.

Gość gość
To wina po części tego, że przez ostatni rok ciągle mi ktoś coś podsuwał pod nos. A to czekoladę, a to kawałek ciasta, a to lody, krówki, ciastka itp. Jak już coś widziałam, to ciężko mi było odmówić.Nie wiedziałam jednak, że to tak wciąga. Pewnie mnie wyśmiejecie, bo ludzie mają większe problemy, ale to chyba naprawdę jest swego rodzaju uzależnienie. Jak się od tego uwolnić ? Czym to zastąpić ? Ktoś powie: to nie jedz. Tylko właśnie łatwo tak powiedzieć. Gdyby nie te dziwne uczucia rozdrażnienia i nerwowości i dziwnego osłabienia. Najdłużej wytrzymałam 3 dni ..

Gość gość
uuuup