Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złapały mnie kanary podałem im inne dane

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam taki problem złapały mnie kanary,nie miałem przy sobie dokumentów to kanar powiedział żebym mu powiedział swoje dane,Ale podałem mu inne imie,inny miesiąc urodzenia i inny numer domu,i wiem że w tramwaju nie było monitoringu bo to był stary tramwaj.Czy oni w takim przypadku nie powinni zadzwonić na policje czy tylko spisują na ładne oczy ? :D pozdrawiam

Gość gość
O kurcze, nie wiem. Miejmy tylko nadzieję, że typując te dane nie trafiłeś w jakiegoś Bogu ducha winnego obywatela, hah :D

Gość gość
Też mam taka nadzieje :) tylko że połowę danych podałem mu dobre a połowę coś na szybko pozmyślałem,wiec ktoś inny by nie mógł podać moich danych ?,Tak by to wyglądało ? :D

Gość gość
Chyba coś ściemniasz!! W przypadku braku dokumentów Kontroler wzywa policję do ustalenia danych.

Gość gość
No bez kitu, jak bym coś ściemniał to bym tu nie pisał w takiej sprawie.

Gość gość
Otóż tak się składa że jestem Kierowcą Autobusu MZK i w przypadku jakichkolwiek braku dokumentu Kontroler jak i kierowca który teraz jest upoważniony do kontroli biletów. Wzywa Policję By Ustaliła dane pasażera. Tak więc ściemniasz.

Gość gość
jasne:D takie cos to przeszlo ale 30-40 lat temu:D

Gość gość
Właśnie sam się zdziwiłem że nie wezwał policji, tylko kazał mi podać dane nie wiem czy jakiś fałszywy kanar był czy co ?,Jeszcze specjalnie mu podałem trochę prawdziwych troche zmyślonych danych bo myślałem ze mnie zapyta żebym mu powtórzył.

Gość gość
szajsowate prowo, won do spania

Gość gość
gimbusy do wyra

Gość gość
Biorą na komisariat, jak nie masz dowodu.

Gość gość
No nie wiem, ostatnio jechałam w MPK w Krakowie i też kanar złapał młodego chłopaka, nie miał dokumentów i z pamięci mu dyktował, kanar dał mu mandat i tyle.

Gość gość
Znam ludzi którzy specjalnie mówili,że są bez dokumentów jak jeździli na gape i każdy mówił te same dane na jedną osobe której nie lubili,a ta osoba później dostała pocztą ponad 4 tys mandatu :) Bo kanary mają takie specjalne g***a i patrzą czy taka osoba w ogóle istnieje.

Gość Dżolcia jolcia
Ja mialam taka sama sytuacje ze nie mialam biletu i dokumentow zadnych wczesniej podalam dane..zmyśliłam i mysłalam ze sie uda a kanar do mnie ze mam podac nr.tel do mamy lub taty zeby potwierdzili dane..matko jak sie przestraszylam przyznalam sie ze sciemnilam dane podalam prawdziwe kanar zwyzywal mnie od kłamczuch przy kierowcy..jezu jaka mara..ja sie poplakalam grozil ze jesli dane sie znow nie zgodzą to dzwonią na policje bo kłamcą jestem ale mama potwierdzila dane naszczescie odebrala telefon i jej tez powiedzial ze ma corke kłamczuche itp itd masakra jak ja sie wtedy czułam taki wstyd..a k***a mialam bilet tylko zapomnialam skasowac i bylo zapóźno katastrofa..:(( dostalam 50zl mandatu heh bo bylam niepelnoletnia wtedy jeszcze.

Gość gość
Czyli jak by np. przyszedł by mi do skrzynki że mam mandat do zapłaty a tam jest inne imie, miesiąc urodzenia i inny numer domu.To co mogę iść się odwołać ?.I powiedzieć Panie co to za dane ktoś sobie jaja robił czy co przecież te dane nie są dokładne :)

Gość gość
ja jestem listonoszem i nieraz mam list z mzk na jakies poprzekrecane nazwisko, albo w ogole inna ulice i numer domu.

Gość gość
No tak ale przekręcone Imie,Przekręcony Miesiąc urodzenia,i Przekręcony numer domu to trochę dziwne ?,Czy z Takim czymś mogę iść się odwołać ?

Gość gość
nic nie musisz robic, jak adres nie ten, albo nazwisko nie te a listonosz wrzuci je doskrzynki to je wywal ze skrzynki i tyle; nie musisz sie odwolywac, listonosz powinien je zwrocic i tyle.

Gość gość
Aa no ok ok dzięki za pomoc o to mi chodziło :)