Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annnnulka84

NIE DA SIĘ ŻYĆ W TYM KRAJU

Polecane posty

Gość Annnnulka84

Piszę poważnie i bardzo proszę o wszelkie rady i wskazówki. Jestem po studiach humanistycznych, szukałam pracy przez pół roku, ale nic innego (oprócz podawania ubrań w galerii handlowej na umowę o dzieło) nie znalazłam. Po roku od skończenia studiów i półrocznej pracy w sklepie z ciuchami otworzyłam własną działalność (rękodzieło itp.). Na początku szło świetnie, w sumie nadal jest nie najgorzej, ale za dwa miesiące kończy mi się ulgowy ZUS i co wtedy? Jestem w pracy właściwie 24h, pracuję w domu (żeby zaoszczędzić), cały czas jest myślenie pod tytułem: Czy się sprzeda? Czy coś poprawić? Czy rozszerzyć ofertę? Nie umiem uciec od myślenia od pracy, wszystko mi się rozregulowało. Prowadzę firmę 3 lata i się poddaję. Niby przychód jest, ale co z tego, skoro wszystko wydaję na kolejne rzeczy, żeby uniknąć podatku. Błędne koło. Marzę o tym, żeby iść do pracy od 8:00 do 18:00, sponiewierać się i poczuć, że wykonałam kawał dobrej roboty. Więc jeśli ktoś jest chętny na wyjazd z tego kraju, albo ma jakieś rady lub oferty fizycznej pracy dla kobiet, to bardzo proszę o info :)

Gość byznesmen pracodawca
pracy mam pod dostatkiem, ale jak u Ciebie z uroda? musialabys przypasc mi do gustu, rozumiesz? ;)

Gość byznesmen pracodawca
pracy mam pod dostatkiem, ale jak u Ciebie z uroda? musialabys przypasc mi do gustu, rozumiesz? ;)

Gość gość
a na co liczylas, decydujac sie na takie wyksztalcenie? Czy TEN KRAJ obiecywal c**** nim pracę?

Gość Annnnulka84
Niczego nie oczekiwałam, do nikogo nie mam pretensji. Zwyczajnie się pytam, jak żyjecie? Szczególnie pytanie kieruję do 30-latków. Bo ja od 4 lat szukam sposobu na życie w tym kraju i doszłam do ściany, za którą nie widzę nic oprócz wyjechania i zamiatania ulic za granicą...

Gość gość
Pomocna informacja dla wszystkich planujących zakładać ogród: Należy straszyć strusia co 25 centymetrów - to bardzo ułatwia sadzenie ziemniaków.

Gość DA SIĘ TUTAJ ŻYĆ
I to całkiem dobrze! Moja droga Aneczko! Ja zaczynałem swój biznes od akwizycji mając 26 lat. Marża 200% i asortyment ( wybacz , ale nie mogę powiedzieć jaki;-))okazał się trafiony, tak że szybko przerzuciłem się na sprzedaż hurtową. Dzisiaj zarabiam kilkadziesiąt tys. miesięcznie i uważam że nie ma lepszego miejsca na świecie jak nasza Ojczyzna!