Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Apel

Polecane posty

Gość gość

1. SZANOWNI RODACY POLACY ! Jak czytam komentarze na stronach internetowych na temat sytuacji w Polsce ,to zastanawiam się skąd tyle pesymizmu u moich rodaków. Stawianie sprawy w takim aspekcie, że to już koniec, że nic się nie da zrobić, powoduje, że naprawdę ręce opadają i nie chce się nic robić. Nie raz i nie dwa przyszła mi do głowy taka myśl, po co się szarpiesz, ty i inni, a takich w Polsce naprawdę jest wielu. Po co np. pan Kazimierz Świtoń mieszkając najpierw w namiocie, a potem w przyczepie kampingowej, przez niemalże rok , bronił krzyża na żwirowisku w Oświęcimiu. Dla kogo tacy ludzie jak ks Jerzy Popiełuszko i Anna Walentynowicz poświecali swoje życie. Jak my się im odpłacamy? Ja już nie mam żalu do młodych którzy nie pamietaja tamtych czasów, ale nie potrafię naprawdę zrozumieć tych, którzy brali udział w budowaniu struktur Solidarności. Wiem my Polacy mamy w sobie coś takiego, że nie lubimy jak nam ktoś nasze błędy wytyka, ale mnie nie zależy na popularności! Mnie zależy na wolnej Polsce i pomyslności JEJ Obywateli. To się samo nie dzieje, nikt nam nie odbiera naszych praw do wolności, bez naszego w tym udziału. Podczas spotkań z ludźmi słyszę ciągle to samo: co ja mogę, mój głos nic nie znaczy – to odpowiadam, a czy ty w ogóle chcesz móc coś zrobić? To jest podstawowe pytanie. Każdy z nas coś może, tylko wielu w siebie nie wierzy. Każdy z nas ma jeden głos podczas wyborów i niech dobrze się zastanowi, czy w sposób własciwy tym głosem rozporządzał. Od tamtego czasu kiedy ogłoszono oficjalnie w TVP, że w Polsce upadł komunizm, minęło 24 lata. To jest wystarczający czas żeby każdy, kto był uprawniony do głosowania zadał sobie jedno podstawowe pytanie, jak ja głosowałem, na kogo ? Nie można za wszystkie nasze nieszczęścia obwiniać tylko polityków, media, obce agentury! Oni za nas nie stawiali X przy nazwiskach na listach wyborczych. To my sami za siebie podejmowaliśmy decyzje na kogo zagłosujemy . A może to my ponosimy odpowiedzialność za to, że po raz kolejny zagłosowalismy za tym samym Tuskiem, który zaczynał w KLD , z której minister Lewandowski prywatyzował nasze zakłady pracy. Kiedy się zorientowali że spada ich popularność w sondażach, to przegrupowali sie do UD , z UD przeszli do AWS, a po upadku AWS-u założyli PO.

Gość gość
Czy w ciągu 24 lat nikt z wyborców, którzy nadal chodzą na wybory nie zauważył, że to są wciąż wybieranymi ci sami ludzie? To jest wprost niewiarygodne, ile razy można dawać się oszukiwać. Jak opowiadam o tym w USA profesorom, z którymi się znam, to z niedowierzaniem kiwają głowami Chciałoby się zawołać na cały głos LUDZIE !!! co się z wami porobiło ? Zatraciliście instynkt samozachowawczy? Nieraz sobie pozwalam zażartować z tej sytuacji i mówię do znajomych, wy tutaj narzekacie, biadolicie na trudne warunki życia, a ONI tam w rządzie, sejmie i senacie nawet nie mają o tym pojecia skoro podczas kolejnych wyborów przychodzicie do urn wyborczych i oddajecie swój głos na tych, na których narzekacie od 20 lat, bo tak to trzeba liczyć. Ale to już nie jest śmieszne, to jest żałosne a nawet tragiczne. Czym się kierujecie podejmując decyzję o udziale w wyborach? Czy magia telewizora tak na was działa, że pozbawia was logicznego myslenia? Przecież pies, jak by go ktoś raz uderzył czy rzucił w niego kamieniem, omijał by sprawcę z daleka, a Was biją po kieszeni i jeszcze w Was rzucają ustawami, które nie tylko naruszają wasze podstawowe interesy, ale nawet poniżają Waszą godność! Może wy tego nie czujecie, może nie rozumiecie, a może nie widzicie jacy jesteście upośledzeni? Nie zależy mi na splendorze, zależy mi na wolnej Polsce a Wy swoim postępowaniem przykładacie rękę do jej zniewolenia, do kolejnego rozbioru.

Gość gość
Przestańcie więc biadolić i powtarzać jeden za drugim, że nic się nie da zrobić Od narzekania i biadolenia jeszcze nikomu się nie poprawiło! TO MY NARÓD jesteśmy właścicielami Polski! Jesteśmy spadkobiercami tych, którzy o tą Polskę walczyli przelewając krew. Jeśli już nie chcecie zrobić tego dla siebie, to zróbcie to dla nich, w imię pamięc***omordowanych, więzionych, torturowanych, wywożonych do obozów pracy, na Syberię! MY spadkobiercy ich poświęcenia dla OJCZYZNY mamy wobec NICH moralny obowiązek przekazania spuścizny naszym dzieciom, wnukom i prawnukom. Co im powiecie jak do końca utracimy naszą niepodległość ? Powiecie im że nie mieliście na to wpływu? Przeciez to nie prawda, sami dobrze to wiecie. Zastanówcie się proszę zanim kolejnym razem dacie się namówić księdzu proboszczowi , który w dniu wyborów odczyta wam podczas mszy apel Episkopatu Polski o obowiązku udziału katolików w wyborach. Zapytajcie księdza po mszy, a na kogo mamy głosować? Zobaczycie, co wam odpowie. Ja już to w Polsce testowałem. Episkopat Polski (czy jeszcze polski) zdradził nasze ideały w Magdalence za spory kawałek tortu z okrągłego stołu! Teraz odpłaca się temu reżimowi, który orientując się, że nie może już liczyć na polskie wojsko i policję, zabezpiecza się na wypadek buntu na większa skalę i wprowadza ustawę umożliwiającą użycie sił porządkowych z poza terytorium Polski.

Gość ktojakkto
Marianie Rokita spadaj na bambus liście pompować ! same problemy tylko stwarzasz

Gość gość
Czy zdajecie sobie sprawę, co to w praktyce oznacza? Ta władza nas zdradziła po raz kolejny. To jest akt naruszenia suwerennośc***olski! Na co jeszcze czekacie, aż powstanie kolejna partia złożona z tych samych Tusków, Kaczyńskich, Millerów, Kwaśniewskich, Pawlaków, Palikotów i pozostałych …? Wierzycie, że Ziobro czy Gowin zrobią coś, żeby wam się żyło lepiej. Naprawdę jesteście tacy naiwni? Zwracam się do tych wszystkich, którzy przeczytają ten apel, zastanówcie się proszę przed następnymi wyborami do sejmu w 2015 roku jak się zachować. Czy po raz kolejny iść i zagłosować na tych OSZUSTÓW, czy upomnieć się o godność, którą wam odbierają i odmówić władzy posłuszeństwa zostając w domu. ONI SIĘ SAMI NIE WYBIORĄ. Gdyby mogli się sami wybrać, to nie organizowali by igrzyska wyborczego za wasze pieniądze (setki milonów zł)! Zacznijcie się szanować Wasz głos, on jest naprawdę ważny nawet kiedy nie weźmiecie udziału w wyborach. Niech sobie policzą ilu Polaków z 30 milionów uprawnionych do głosowania ma jeszcze do nich zaufanie.

Gość gość
Im niższa będzie frekwencja wyborcza, tym lepiej dla Was. Co macie do stracenia? Przez 24 lata chodziliście na wybory i Wasze niezadowolenie wzrasta. Spróbujcie chociaż raz postąpić inaczej niż do tej pory, a ja Wam gwarantuję, że nie pożałujecie! Władza tylko wtedy ustępuje społeczeństwu, kiedy widzi, że to społeczeństwo potrafi się zorganizować w buncie przeciwko tej władzy! I niech mi nikt nie mówi, że należy się zorganizować i iść na wybory. Według tej partyjnej ordynacji my społeczeństwo nie jesteśmy w stanie wygrać z tymi politycznymi OSZUSTAMI. Musimy upomnieć się o JOW i prawo do obligatoryjnego referendum ogólnopolskiego. Dopóki będziecie chodzili na wybory, dopóty nic się nie zmieni! Dlatego zastanówcie się dobrze i poprzyjcie apel wielkiej patriotki – matki Solidarności śp. pani Anny Walentynowicz o bojkot wyborów! Pani Ania napisała ten apel w 2001 roku, ale on nie stracił nic na aktualności. Wręcz przeciwnie, dzisiaj jest jeszcze bardziej na czasie, niż wtedy kiedy go pani Ania pisała. Jeszcze jest czas, ale potem może być już za późno! Pozdrawiam wszystkich Stefan Michał Dembowski Nowy York .

Gość gość
No dobra a teraz krótko i konkretnie.Na kogo to niby mamy teraz głosować żeby było lepiej?Któż to teraz jest czysty i do żadnej agentury czy jakiegoś tam kółka nie należy?LOL

Gość gość
Polak jest za tępy by tą całą demokracje ogarnąć.demokracja nie dla polaków dla polaków sybir i lagry