Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na studiach dziennych jest duzo ciężej niz na zaocznych

Polecane posty

Gość gość

chodzi o zaoczne i dzienne studia na publicznych uczelniach. obecnie studiuje administracje zaocznie i chce isc na dzienna magisterke na dzienne. moim zdaniem na zaocznych jest ciezko. mam 8 egzaminow i na każdy zakres materialu po 200 str albo caly kodeks po 240 art. bardzo duzo sie musze uczyc i ciezko jest zaliczyc niektore egzaminy na 3. czy na dziennych jest duzo trudniej?

Gość gość
czekam na opinie osób ktore studiowaly dziennie. dodam jeszcze ze moj kierunek zaoczny zaczęło studiowac 240 osob a teraz po 3 latach zostalo nas 40.

Gość gość
ja wlasnie studuje administracje ale zaocznie i koszmar to jest jak dla mnie. chce isc na finanse na dzienne. czy bedzie duzo ciężej?

Gość katschka
ja studiowałam najpierw dziennie, potem zmieniłam tryb na zaoczny. Wymagania te same, różnica była taka, że przy zaocznych zaczęłam pracę na pełny etat i na wszystko było mniej czasu.

Gość gość od teen mom
oczywiście że ludzie się wykruszają, bo kogo stać? na zaocznych jest ciężej czasowo bardziej, że masz nawalone wszystko, konkretne terminy itd na dziennych to się rozmywa bardziej ale jeśli chodzi o materiał to na dziennych więcej (co innego studiuję, ale widać nawet w zagadnieniach egzaminacyjnych - ok. 30% więcej mamy, nie toleruje się ściągania itd). na zaocznych płacą to wymagają po części :P

Gość gość
kurde. jak na razie mnie uspokajacie heh ale i tak troche sie boje ze skoro teraz na zaocznych ledwo sie wyrabiam a w sesji przez miesiac z domu nie wychode (oprocz pracy) tylko sie ucze to pewnie na dziennych nie dam rady

ale mi się wydaje że każde dzienne są łatwiejsze... w końcu na zaocznych nie masz tylu ćwiczeń i wykładów... nie chodziłam zaocznie ale na dziennych było spokojnie... żadnych stresów :)

Gość gość
co to macie za "kodeks na 240 artykułów"? Uczycie się jak debile przepisów na pamięć? Gdzie te studia robisz? :D:D

Gość gość
cży ja wiem? u mnie sciagac sie nie da bo jest monitoring w salach. duzo egzaminow ustnych. ludzie odpadaja z powodu niezdawalnosci. wiele osób z którymi sie przyjaznilam na poczatku odpadlo bo nie zdawalo egzaminowo

Gość gość
na uniwersytecie śląskim robie. art sie uczymy na pamiec nie ale trzeba rozumiec np zasady zawarte w danym art

Gość gość od teen mom
ja nie mówię też o każdym prowadzącym, ale 2 kierunki przerabiałam i na dwóch podobnie, stosunek do wieczorowych/zaocznych często bardziej lajtowy jest. programy odrobinę się różnią godzinowo, po cześc***ewnie z powodu spiętrzenia obowiązków, po czesci dlatego że to jednak kasa dla uczelni

Gość Ądrzej
c***ja tam się uczycie, KPA to przecież książeczka. A z cywilnego czy karnego to macie wycinki z wycinków. 🖐️

Gość gość
to administracja a nie prawo wiec czesc cywilna tylko w zakresie ogolnym nas obowiazuje. tak jest na dziennej administracji tez

Gość gość
andrzej studujesz administracje dzienna i masz więcej materialu z prawa? watpie...

Gość Ądrzej
nie studiuje administracji. samo KPA macie czy postępowanie sąd-adm też?

Gość gość
kpa a z sadowoadm tylko podstawy w ogolnym zarysie

Gość Ądrzej
no, to c***ja macie nie studia. a teraz w podskokach na półkotapczany i spać bo rano trzeba babełe podmyć i jej grysik ugotować 🖐️ :D:D

Gość gość z wcześniej
Żartujesz sobie czy co? Ja na jeden egzamin miałam po 1500-2000stron (przy specjalizacjach drugie tyle literatury). O kodeksach nawet nie wspominaj bo to śmieszne, 'myślałaś', że na opracowaniach da się jechać wiecznie? Żałosne.

Gość gość
a ty co studiujesz ze masz ciężej?

Gość gość
czyli jednak na dziennych duzo ciężej?

Gość leszczyk przegrany
w c***j ciężej, z 10 kg bedzie :D:D 🖐️

Gość gość
powaznie pytam bo chce isc na dzienne a troche sie bboje ze sobie nie poradze

Gość jędrek dąbek
myślę że odpowiedź na twe wątpliwości będzie na F 23 na o2

Gość kurkummma
Ja studiowałam zaocznie i wg mnie cholernie ciężko było, część osób z czasem dostała się na dziennie - twierdząc że będzie lżej. Najgorzej na zaocznych wspominam sześć godzin matmy pod rząd i materiału który był przerobiony w tempie ekspresowym gdzie w szkole średniej przerabiany byłby w ciągu roku.

Gość gość
no to juz nie wiem. pojde na magisterke na dzienne i sama sie przekonam