Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noworodek wisi na cycu i nie spi gdzie blad

Polecane posty

Gość gość

moja 11 dniowa coreczka w nocy ma problem ze spaniem, a przynajmniej ja chcialabym aby troszke spala w nocy. jest karmiona piersia. je co 2-3h. nie placze z powodu glodu, kupki w normnie i mysle ze sie najada. budzi sie co 2-3 h i zanim ja nakarmir wydaje oglosy, ale nie placz, a takie stekanie bardziej czy cos. po dluzszym czasie sie denerwuje. zawsze jak tak postekuje biore i zmieniam jej pampersa w prxygotowaniu przed karmieniem, zeby potem ladnie zasnela, ale.. dostaje piers. zjada i potem czuje ze albo ja tylko trxyma albo keciutko ciumka ale juz nic nie przelyka i tak sobie wisi. moze tak wisiec z 2h nawet. gdy ja odstawie od cyca i wsadze do lozeczka to dalej pojekije, strka jak prxed karmieniem. czasem jej samo przejdzie i zasnie. czasem musze ja ponosic, ma zamknetr oczy a jak klade do lizeczka to sie rozbudza i za pare minut znow wydaje te swoje dzwieki, nie mam na tyle doswiadczenia, zeby wiedziec o co jej chodzi. glodna nir jest bo sie nie wydziera na glod. pielucha sucha. nie za cieplo. nir za zimno. czytalam jezyk niemowlat tracy hogg ale nie umiem ocenic co chce. najblizej mi do "przmeczenie" albo do "zmiana otoczenia" ale nie wiem jak ja uspac w nocy ani o co chodzi ze zmiana otoczenia, proboje ka inaczej polozyc itp ale nic nie daje. prawie nie spie w nocy, a przydaloby sie choc lekko odespac.

Gość gość
nie ma bledu , dzieci na piersi jedza bardzo czesto i potrzebuja czestego przystawiania ,czestoi sie wtedy mowi ,ze wisi na cycu . Piersia karmi sie na zyczenie , a nie co iles godzin , bo mleko jest bardzo zdrowe , ale i bardzo szybkostrawne. Po prostu musi sz ja czesciej karmic ,pozniej to wszystko sie wyklaruje , ale takie sa uroki karmienia piersia , to jest duze poswiecenie ze strony matki .

Gość gość
i ona chce cie caly czas czuc , bo przy tobie czuje sie najbezpieczniej , dlatego tak podsypia przy piersi .

Gość gość
Nie ma błędu, potrzebuje twojej bliskości. A czy dzień, czy noc to jest jej wszystko jedno. Ineresuje ją bliskość mamy i nic więcej na razie. Codziennie dorasta i dojrzewa, będzie cię mniej chcieć powoli. Cierpliwości.

Gość gość
mi też się wydaje, że to o bliskość chodzi.. spróbuj zrobić tak, że jak widzisz że nie ssie to pogłaszcz ją po policzku niech się trochę wybudzi i niech zje, jak widzisz że jest najedzona, odłóż ją do łóżeczka, może smoczek ją uspokoi, albo daj jej koło policzka pieluszkę lub twoją koszulę nocną żeby czuła twój zapach i myślała że jesteś koło niej, może pomoże. moje dziec***omimo tego że były długo karmione piersią miały też smoczka uspokajacza więc to nieprawda że taki smoczek zaburza odruch ssania.

Gość gość
ale w dzien zasypia od razu po karmieniu i mozna ja odlozyc. staram sobie w nocy mowic, ze to minie i jeszcze kiedys sie wyspie. to pomaga. jak tylko patrze na nia to zlosc przevhodzi i wisimy sobie na cycu. z tym ze ona nie placze wiec glodna nie jest, bardziej chodzi o ciumkanie i obecnosc. wiem jak placze gdy jest glodna-pierwsza noc po cesarce byla ciezka gdy ledwo moglam sie podniesc a ona plakala ho chciala jesc. ale zawzielam sie, jest pokarm i ladnie ssie. czyli mowicie ze to sie ustabilizuje?

Gość gość
Ja zaczelam sie wysypiac jak przenioslam dziecko do swojego lozka .

Gość gość
wiesz ona ma dopiero 11 dni, jest wcześnie jeszcze, może też być tak, ze ma pomylony dzień z nocą, to się czesto zdarza u takich maluszków.. myślę, ze się to ustabilizuje.. na pewno nie możesz pozwalać jej na nocne wiszenie na piersi po 2 godz. musisz konsenkwentnie ją odkładać po jedzeniu. nauczy się, trzeba czasu

Gość gość
wypluwa smoczek. interesuje ja tylko piers. nie spi a trzyma ja w buzi. czasem lekko pociaga, a czasem tylko trzyma. glaskm policzek to wtedy raz dwa razy pociagnie. jak chce jej zabrac to sie przyssie jak pijawka:p tak jakby czuwala w nocy. budzi sie o 1:30 i wtedy wymieniam pieluche, zeby jej potem nie rozbudzic, czesto w trakcir jedzenie albo tuz po zmianie poeluszki zrobi kupe, wiec znow iej musze przebrac, rozbudza sie wyedy. w dzien prawie nir otwiera oczu a w nocy otwiera cale i tak jakby mialw przestawionenpory dnia, do czego ma jeszcze prawo. szkoda ze czlowiekowi leca oczy w nocy;)

Gość gość
Ja miałam ze swoim dzieckiem tak samo w nocy, tylko u mnie to nie minęło i jak mały miał 2 miesiace to na noc podawałam mu butlę. Dopiero po butli spał spokojnie do nastepnego karmienia. Potem w wieku 5 miesięcy przesypiał całą noc bez karmienia.

Gość gość
Aha, częściej staraj się budzić dziecko w dzień, żeby mu przestawić noc na dzien

Gość gość
polozna mi mowila ze w nocy leci gesty tresciwy pokarm i ze przez to maluszki go lubia i zeby jadla czesciej w dzien. zobaczymy. to dzis ja bede wybudzac na jedzenie w ciagu dnia w takim razie i zobaczymy co bedzie w nocy.

Gość gość
zgadza sie - nocny pokarm jest najwartosciowszy

Gość gość
czyli co, to normalne i poprostu dawac cyca dopuki sie nie naje, odlozyc do lozeczka. i tak do skutku?

Gość iwona20snk
Jja karmie corke 11 miesiecy juz...nie podawajmleka modyfikowanego, bo sie oduczy od poersi, a warto karmic . U mnie bylo podobnie do teraz corka spi ze mna i co 2-3 godzinu sobie cyca.. mozesz tez zainwestowac w lezaczek czy hustawke z wibracja ina pewno najedzone malenstwo jesli je tam odlozysz bdz spac i nie przebidzac sie. Pollecam filmiuj happiest babys lub szczesliwe niemowle doktora harvey karp z filadelfii , o odtwarzaniu warunkow w brzuchu

Gość iwona20snk
Nie dasz rady odkladac do lozeczka, bo zawsze wyczuje i sie przebudzi. Albo spi z tobaabo lezaczek albo zawijasz w kocyk i chwilke lulasz i dopieroodkladasz..

Gość iwona20snk
W dzien wlacz radio cicho albo tv , a w nocy zeby byla cisza calkowita

Gość gość
traktuje Cię jak smoczek. skoro nie je tylko ciamka to nie pozwalaj jej na to, bo będziesz miała przekichane

Gość iwona20snk
Noworodki tak maja, ze chwilke intensywnie jedza i przysypiaja, probuj wkladac palec do buzi i draznic policzek