Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

potraficie same sprawdzic sobie rozwarcie szyjki macicy w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Bo ja bez problemu moge sobie sprawdzic a wszyscy sie ze mnie smieja i nikt mi nie wierzy.

Gość gość
że co?!zdrowa psychicznie ty jestes?!

Gość gość
taz ci nie wierze...

Gość gość
chyba stan pochwy, a nie szyjki macicy, no chyba że pakujesz do środka całą dłoń...

Gość gość
Ja tez sprawdzam sobie rozwarcie szyjki.

Gość gość
Ja siadam na kibelku, smaruje 2palce lubrykantem i dosiegne szyjki i nawet glowki dziecka. A co gin tez cala reke wklada zeby spradzic rozwarcie?

Gość gość
gdy jest się w ciąży to wydaje mi się, ze szyjka się obniża, więc to jest bardziej prawdopodobne, nie jestem jednak lekarzem i nie umiałabym raczej stwierdzić w jakim stanie jest moja szyjka, więc nawet bym nie próbowała.... gin wkłada wziernik, żeby sobie szyjkę pooglądać? i wątpię czy w czasie normalnego badania ją maca :-) przecież w czasie seksu to fiut chyba nie tłucze się o szyjkę, bo to by było bolesne- dlatego pochwa się rozciąga, żeby można było przyjemnie współżyć, więc badanie sobie szyjki bez w ciąży jest prawdopodobnie niemożliwe

Gość gość
Tez tak robie:-) w zeszlym tyg bylam u gina i mialam 2cm rozwarcia w pon zbadalam sie sama i mialam 3 a dzisiaj znowu bylam u lekarza i potwierdzil ze mam juz 3cm:-) wiec chyba potrafie

Gość gość
a jeszcze jedno- jak się nie jest w fazie porodu, to jak można dotknąć głowki dziecka? a pęcherz i wody płodowe? poza tym przecież chodzi się zakładać szew na szyjkę macicy, żeby nie stracić dziecka, więc rozwarcie szyjki nie jest pożądane? chyba dziewczyny bzdury wypisujecie

Gość gość
poczytałam na szybko w necie- 3 cm rozwarcie to znaczy że rozpoczyna się poród, szyjka rozwiera się dopiero przed porodem, chyba że to ciąża patologiczna- to może być inaczej

Gość gość
ale ja juz jestem w 40tyg i mam 3cm rozwarcia. A glowke oczywiscie czuje przez pecherz od wod plodowych.

Gość kubus puchatteak
Ja pamietam ze w 2ciazy tez sobie sprawdzalam. Na poczatku sprawialo mi to problem ale pod koniec ciazy doszlam do wpracy i tez potrafilam sobie ocenic rozwarcie.

Gość gość
ja bym sie nei odwazyla...mozna sobie krzywde zrobic albo dziecku no i niepotrzebnie bakterie wprowadzic i o zakazenie nie trudno a to moze zabic dziecko! jeszcze ten lubrykant? to chyba nie wtedy sie stosuje coś mi się przypomina,nie słuchajcie jej i same tego nie róbcie

Gość gratkagratka
Ja podczas staran mialam za zadanie sprawdzanie szyjki macicy, bez problemu dosiegalam ale w ciazy przy wielkim brzuchu nie wiem czy dalabym rade

Gość gość
to prawda ze czuc głowke dziecka. ja jak byłam gdzies na tydzien czy dwa przed porodem i podczas badania lekarz jak włozył pace to sam powiedzial ze czuc już łepetynke.

Gość gość
Lekarz potrafi wyczuc glowke wiec jesli pewnie jest to mozliwe. Az sprobuje:-)

Gość gość
Smieszne sa te wasze wpisy....niemozliwe mowicie? Hmmm ja w mojej pierwszej ciazy podczas badania u mojej pani hin uslyszalam...."chce pani doyknac glowki dziecka?" Oczywiscie ze chcialam pani dr wytlumaczyla mi jak to zrobic i juz. Cudowne przezycie. Teraz w 2 ciazy czasami chce sobie zbadac rozwarcie jak mi sie wydaje ze zaczynam czuc parcie itp ale nie moge dosiegnac szyjki bo Jest za wysoko. Nie jest to nic strasznego a patrzac na to ze pierwsza cora jest wczesniakiem teraz moge wczesniej zareagowac jakby sie cos dzialo.

Gość gość
Super,ze wypisujecie takie rewelacje na forum. Teraz nawiedzone kobiety z kafe zaczna pchac lapy do pochwy,zeby pomacac glowke "fasolki" przy czym zadna nie bedzie wiedziala jak to zrobic (powinien to wytlumaczyc lekarz) i polowa zrobi sobie lub dziecku krzywde. Do tego pewnie wprowadza gleboko bakterie lub inny syf.