Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 latki NIE pójdą do szkoły hurra

Polecane posty

Gość gość

____

Gość gość
PO składa projekt ws. odroczenia obowiązku szkolnego sześciolatków poszukajcie w necie takiego tytułu, nie moge wkleić linka.

Gość gość
czyli rocznik 2008 nie pójdzie? a co np z rocznikiem 2009 już pójdzie??? jako 6 latek?

Gość gość
wczoraj na Interii czytałam, że wystarczy oświadaczenie rodzice ze nie chce wysłać swojego dziecka w danym roku, jako 6 -latka i po sprawie.

Gość gość
Czytam, ale tam jest tylko napisane, że będzie można dziecko nieradzące sobie w 1 klasie cofnąć do zerówki do końca grudnia a nie, że nie muszą iść. Chyba że czytam o innym projekcie PO :P

Gość gość
Ojej czyżby sondaże im spadły i się zrobiło ciepło koło d**y? Jakoś gdy miała być debata bez mrugnieca ją odrzucili majac w d***e obywateli, a teraz dobrodzieje PO.

Gość gość
też czytałam, zastanawiam sie tylko dlaczego ta sprawa jest załatwiana pod stołem, w mediach nei ma słowa na ten temat. Tylko na kanale republika była wzmianka. Tusk zabrania mediom nagłaśniać tej sprawy, żeby szumu nie było. Jest zadyma a tv milczy!

Gość gość
Tak nie posłac dziecka do 1klasy i idąc jako 7l z orzeczeniem o opóźnieniu w rozwoju na pewno będzie mu swietnie w tej 1 klasie z rok młodszymi 🖐️ pomyślcie zanim zaszkodzicie dziecku.

Gość gość
dajcie LINKA!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
ale nie będzie potrzebne żadne orzeczenie! zwykłe oświadczenie rodzica.

Gość gość
Kłania się cztanie ze zrozumieniem: Dziec**pójda do klasy 1, gdy jednak nauczyciel lub rodzice zauważą iż dziecko ma problemy, rodzic będzie musiał iśc na testy do poradni pedagogicznej- psychologicznej, dziecko takie będzie odroczone- jako nie nadające się do odbycia klasy pierwszej.

Gość gość
Zgodnie z projektem rodzice będą mogli wnioskować o odroczenie spełniania obowiązku szkolnego przez dziecko, nawet wtedy, gdy rozpocznie ono już naukę w I klasie. x no właśnie ze zrozumieniem NAWET wtedy gdy rozpoczną naukę, czyli jak nie rozpoczną to też!

Gość gość
Zobaczcie Państwo jak tytułowany jest ten artykuł. "Opozycja krytykuje projekt PO ...". Artykuł nie jest o tym czy projekt jest OK czy może jest nieudolną próbą wyjścia z szaleństwa, arogancji i nieudolności tercetu Hall/Szumilas/Tusk tylko próbą przypisania opozycji pieniactwa i czepialstwa. PO przygotowało "projekt" a opozycja się czepia. Mam tego dosyć, jesteśmy traktowani jak debile przez niby dziennikarzy!!!

Gość gość
Aby dziecko nie rozpoczęło tej nauki i tak musisz iśc do poradni pedagogiczno psychologicznej, wiem bo przyjaciólka załatwia to odroczenie dla swojego syna, w poniedziałek byłam z nią w rejonowej szkole podstawowej, wiec chyba dyrekcja wie co mówi prawda?!!

Gość gość
w polskich szkołach liczą się wykresy która szkoła ma największa średnią i nie wiąże się tym nauczaniem tylko z wyścigiem napisania magistratu w klasie 5 a pracy dyplomowej w gimnazjum . najlepiej jak dzieci zaczęły by chodzić do szkoły prosto z porodówki a do roboty w wieku szkolnym i płacić podatki .

Gość gość
Aby dziecko nie rozpoczęło tej nauki i tak musisz iśc do poradni pedagogiczno psychologicznej, wiem bo przyjaciólka załatwia to odroczenie dla swojego syna, w poniedziałek byłam z nią w rejonowej szkole podstawowej, wiec chyba dyrekcja wie co mówi prawda?!! x ale to ma sie zmienić! sejm ma uchwalić inne zasady, aby wystarczyło oświadczenie woli rodzica!

Gość gość
ciekawe po co szkoła dla sześciolatka? moje chodzi do zerówki i po przedszkolu cofa się w rozwoju. Taki jest program dla sześciolatków. Pan Tusk powinien zacząć edukację z tymi sześciolatkami

Gość gość
Rozpoczęcie nauki w wieku 6 lat daje dziecku nowe możliwości! Dziecko takie może o rok wcześniej od swoich rówieśników przejść na zasiłek dla bezrobotnych, może wcześniej wyjechać za granice na zlewozmywak, może też o rok dłużej od swoich rówieśników pracować i płacić podatki, zanim przejdzie na emeryturę! Należy dzieciom dać taką możliwość!

Gość gość
dzieki c***anie !

Gość gość
Ludzie nie podniecajcie się tymi projektami, bo zbliża się czas wyborów i nie takie ewenementy się pojawią. Należy zainteresować się konkretnymi kandydatami do wyborów, sprawdzić jak głosowali w konkretnych sprawach nas dotyczących i dopiero wtedy, albo ich wybrać, albo powiedzieć - tym panom już dziękujemy. Nie wierzyć obietnicom, mieli sześć lat na poprawienie naszej sytuacji.

Gość gość
Ma uchwalić- od kiedy obywatele prosżą i nic, a teraz co ci z tego że ustalą? Orzeczenie musisz mieć załatwione i przyklepane przed rekrutacją w przedszkolach, inaczej dziecko zostanie bez zadnej placówki, tak wiec i tak już to nic nie zmieni jest to chwyt by udawac że cos robią dla obywateli a tak naprawdę dzieciaki i tak pójdą jako 6 latki

Gość gość
im wcześniej tym lepiej Odbierają dzieci rodzicom aby można im prac młode mózgi o tolerancji do gejostwa, muzułamnów itp marginesów To nic nie ma wspólnego z edukacją

Gość gość
PO czuje jak dostanie kopa za swoje durne reformy i próbuje cofnąć skutki stworzonej przez idiotów ustawy i udawać , że wszystko jest w porządku. Typowe zachowanie dla nieudaczników z PO ( czego innego można się spodziewać po partii gdzie prawie połowa członków ma tylko podstawowe wykształcenie )

Gość gość
ciekawe czy to prawda.

Gość gość
ale chodzi o te dzieci które nie chcą iść a ich zdecydowanie więcej.