Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majeczka12

Pomocy jaki kolor ścian do kuchni

Polecane posty

Witam Szukam pomocy w doborze koloru ścian do kuchni gdyż jak ja to o sobie mówię jestem totalne bezguście.Już tłumaczę kuchnia 13 m ciemna bez okna ale otwarta na salon zamontowane w suficie 9 halogenów.Meble w kolorze capucino z brązowymi frontami płytki na podłodze kremowo brązowe między meblami kremowe a no i blat mebli beż. Najgorsze zostawiam na koniec. Myśle że popełniliśmy błąd zakupując sprzęt AGD w kolorze czarnym połysk płyta lodówka okap piekarnik i zlew dodam że meble też połysk proszę pomóżcie mi uratować sytuację choćby kolorem ścian :( Czekam na podpowiedzi :(

Gość gość
Może złoty?

Gość gość
Zolty kotku.

Gość liza nie zabezpieczona
Ja mam wiśniowy, kafelki ze zlotym, czekoladowe meble i zlote naklejki na ścianach

Tez mam agd czarne i pieknie wygląda. Blaty czarne...

Gość gość
Biały! Po prostu neutralny, bo inaczej zwariujesz w tym cygańskim wozie

Gość kuniak
Poniekąd zgadzam się z poprzednikiem ,ale Proponuje kolor zbliżony do mebli z tym że mooocno rozbielony np Tikurilla H 484 OCZYWIŚCIE COŚ PODOBNEGO ,np o ton dwa ciemniejszego należałoby zrobić w sąsadującym salonie broń boże brązy ,żółcie,czy zielenie!

Dziękuję już mi się coś zaczyna składać i właśnie tego się boję żeby nie wyszedł cygański wóz a jakie dodatki w jakim kolorze pomęczę was trochę nie mam komu się doradzić jeszcze raz dzięki :)

Nie cygański wóz. Fajnie sie prezentuje.

a w salonie jakie kolory masz? na ścianach i pozostałe duże (kanapa, zasłony, podłoga)? przecież to wszystko musi pasować, bo to jakby jedno pomieszczenie

Kuniak sprawdziłam tikkurile h484 chyba przy tym zostanę fajny kolor a przede wszystkim jasny tylko jakiego koloru dodatki :(

Wiśniowy ze złotymi naklejkami.

Ewa 333333 chodzi o to że całe mieszkanie remontuję wymiana wszystkiego dlatego otwarta jestem na każde propozycje zmian :) Okna są maleńkie w salonie niestety :(

Liza nie zabezpieczona ale kuchnię na pewno masz jasną mi podoba się zestawienie wiśnia ze złotem ale u mnie wyszedłby pewnie cygański wóz :)

Gość kuniak
Służe radą,tak się składa ze jestem architektem:) a rozłożyła mnie grypa:( Najważniejsze to utrzymać dyscyplinę kolorystyczną: zawsze pasują dodatki ze stali nierdzewnej(jeśli chodzi o wolnostojące sprzęty) oraz dodatki czarne i białe. Zadnych kwiatków i deseni. Jakiego koloru jest blat? Czy meble są w połysku czy macie?

Ja opisze. Wchodzisz bezpośrednio do salonu 8x10 m. Dużą skorzana rogowka, stolik i telewizor, w jedzym koncie rzeźba, stare szafy i kredens debowy, pod rogowka i stolikiem wglebienie na jeden stopień, ściany biale z, lustrami, kuchnia oddzielona murkiem, wa srodku stol i krzesla, przy jednej ścianie agd i czekoladowe szafki.kolor ścian mowilam. Na górze mój pokoj-smietniczek:) kremowe ściany, jasne meble, duże lóżko i kanapa, obok sypialnia mamy pidobna do mojej ale bez kanapy, pokoj gościnny z zoltymi ścianami, jasnymi meblami i lozkiem i taki a'la gabinet my ściany bordo, ciemne meble te na górze maja 5x4 m, przedpokoje na górze jasne z boazeria jabjon w kolorze schodów.

skoro okna są małe, czyli pomieszczenia ciemne, to ja bym postawiła na coś zupełnie jasnego, nawet białe, a kolor tylko w dodatkach ale, że kocham żółty, to pewnie dałabym wszystko na różne odcienie żółci, a dodatki w jakiś dwóch innych kolorach lubię granat i fiolet, ale do żółtego pasuje też czerwień, zieleń, brąż, to kolor prawie uniwersalny skoro kuchnię masz brązową, ściany byłyby ew. żółte, to do brązu i żółc****suje ciemna zieleń czy morski do salonu albo ściany białe i wtedy kolor salonu dopasowac do brązu

Gość gość
a kto ci wybieral meble i wpadl na pomysl aby do ciemnej kuchni bez okna kupowac czarny sprzet? jakos tego nie widze,ale napewno cos jasnego.

No ja tez... Ciemno jak w kaplicy, ja mam duże okna i fajnie wygląda:) albo z kuchni zrob pokoj i żyw die mcdonku:)

Ja wybierałam meble a mąż na kolor sprzętu się uparł no i teraz mamy kuniak z tą grypą to masakra też wszyscy mamy :( blaty są beżowe a meble połysk.Życzę zdrówka :)

Liza nie zabezpieczona aż Ci zazdroszczę takiego pięknego wystroju ja mam właśnie rónie ogromny problem z rozświetleniem mojego mieszkania :(

Gość gość
Jesteście czekam jeszcze na wasze porady... :(

Gość gość
a ja teraz bede malowac na czekoladowy z tym ze mam biale meble ze srebrnymi dodatkami mysle ze bedzie ladnie :) bo kolor naprawde ladny z dekorala

Gość gość
Tak czekolada ładna ale w jasnej kuchni :(

Gość gość
sa farby z drobinkami odbijajacymi swiatlo a wiec kup taka, kolor tp moze jakis "brudny bialy" cos z kolorem twoich mebli

Gość gość
ja mam wlasnie jasna kuchnie z wielkim oknem zaraz przy kuchence zlewie i blacie praktycznie to okno wyglada jak wkomponowane w meble :) do tej pory mialam odcienie zielonego czesc pomalowane na oliwke czesc na groszek tez ladnie bylo ale teraz juz chce zmian

Gość eda11
Zwróć też przy wyborze koniecznie uwagę na to, że w kuchnie powietrze jest bardzo wilgotne! Więc od razu wejdź sobie na stronę śnieżki, znajdź farbę kuchnia łazienka, i z tej palety wybieraj dopiero kolor! A, że zwykła farba Ci zniszczeje to kwestia czasu.

Gość gość
jasny popiel cię uratuje na przykład 'stalowe magnolie' śnieżki tylko musi współgrać z kolorem salonu a najlepiej ten sam