Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żałoba a wesele czy powinnam iść

Polecane posty

Gość gość

zmarł mi niedawno tata a zostałąm zaproszona na wesele w rodzinie ,które ma się odbyć już niedługo czy powinnam iść czy raczej nie niech mi ktoś doradzi

Gość gość
jeżeli dalsza rodzina to bym wcale nie poszła a jeżeli bliska to poszłabym na ślub (ubrana cała na czarno) a jeżeli by rodzina bardzo nalegała to poszłąbym po ślubie na obiad a jakby zaczęły sie tańce to pojechałabym do domu ale to twoja decyzja

Gość gość
znarł ci tata i na wesele chcesz isc? no coz... milej zabawy

Gość gość
ale to nie o to chodzi ślub bierze mój kuzyn a zawsze były bliskie rellacje między nami ślub już mieli zaplanowany od dawna nawet nie bardzo mogliby przełożyć śłub chociaż kuzyn chciał tak zrobić no ale od śmierci taty mineły już 4 miesiące no i chciałabym być na tym weselu bo to moja najbliższa rodzina sama nie wiem co robić;/

Gość gość
żałobę nosi się w sercu ! Jeśli to bliska rodzina to bym poszła , owszem nie szalałabym , ale wcale nie musisz być ubrana na czarno ... jakaś czarną wstążka na ręce wystarczy . Ważne abyś tate miała w sercu

Gość gość
też uważam że spokojnie możesz iść. Wiadomo, że nie powinnaś się schlać i tańczyć jak w gorączce sobotniej nocy ale żałoba jest Twoją prywatną sprawą i dla mnie największą głupotą na świecie jest ocenianie przez innych czy ktoś dobrze czy źle "przeżywa żałobę", szczyt hipokryzji. Ja bym poszła.

Gość gość
Zależy od tego jak się czujesz. Smutna i przygnębiona nawet się nie pokazuj na weselu, a jeśli już troszkę otrzęsłaś się z żałoby, to idź. Twój tato z pewnością by nie chciał, byś smuciła się z jego powodu pół życia.

Gość gość
ja byłam na weselu 6 mcy po śmierci mamy co prawda nie tańczyłam prawie ale czy to coś zmieni jak ty na wesele nie pujdziesz ? tata by napewno chciał żebyś poszła i będzie mu bardziej przykro moim zdaniem jak nie pujdziesz to że przez rok nie będziesz chodziła na zabawy a po roku zapomnisz o nim? żalobe ma sie przez cale zycie moim zdaniem a nie przez rok na pokaz

Gość gość
I w żadnym wypadku na ślub na czarno! To policzek dla młodych! Tańczyć i śmiać się też możesz, no ludzie bez przesady! Idź, baw się dobrze i powspominaj z rodziną jakim wspaniałym człowiekiem był twój ojciec i jakby balował na tym weselu! Życie toczy się dalej!

Gość gosciowa ula
czemu na czarno? jakis spokojny brazowy kolor czy jakis pokrewny mozesz załozyc ,zreszta po co pojdziesz? masz ochote? czy nie wystarczy tylko pojsc do koscioła ? tyle starczy

Gość gość
http://allegro.pl/sukienka-mini-na-wesele-lub-impreze-czarna-tiul-l-i3850612100.html zdecydowałam że na ślub ide i jak mi ktoś tutaj wcześniej doradził będą nalegać to pujdę an boiad a jak nie to nie na całe wesele napewno nie ide bo jest mi smuto z powodu śmierci taty i nie potrafiłabym sie bawić an tym weselu prezent oczywiscie dam i sprawdzie prosze jeszcze czy w.w sukienka pasuje mi żeby iść w niej na ten ślub ?

Gość moljap
Ja byłam.3 mce po śmierci taty.Na kolorowo.Trochę tanczylam. I tak miałam czarno w sercu i depresje.Ale wiem,ze zyczylby sobie tego,żeby iść na to wesele.A ludźmi się nie przejmuj,zawsze znajdą powód do obgadania.