Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izawolkaa

dziwna mowa dziecka czy to normalne

Polecane posty

Gość izawolkaa

witam,mam pytanie dotyczące 21 mies dziecka. syn oprócz tego że zaczyna powtarzać normalne słowa, niektóre wyraźnie, niektóre trochę mniej lub zjada litery, mówi rówież bardzo dużo po swojemu, np. bierze telefon i udaje że gdzieś dzwoni i rozmawia dosłownie po chińsku, jeden bełkot, czasem nawet śmieje się podczas tego monologu, albo przybiega do mnie, patrzy w oczy i pyta coś w stylu giziagimipamigolodada????? czy wasze dzieci też się tak zachowują?

Gość izawolkaa
???

Gość gość
Nic mu nie jest , podpatrzył jak ktoś ze starszych rozmawia i imituje :D

Gość gość
tak, to normalne, minie

Gość gość
ja rozumiem, ze sie denerwujesz i mam mlodsze dziecko wiec sie nie wypowiem, ale tak bosko to opisalaś, że czytam to trzeci raz! przybiega do mnie, patrzy w oczy i pyta coś w stylu giziagimipamigolodada????? - 🖐️ :Dzdaje mi się, że to normalne :)

Gość Hej Pippi
- Jaki jest sens zwyczajowej minuty ciszy? - O zmarłych mówi się dobrze albo wcale.

Gość gość
Moja długo przybiegała i nam opowiadała "tinitas-patinitas" nawet pokazując przy tym emocje, jak coś chciała powiedzieć a brakowało jej słów :D Na szczęście w końcu zaczęła mówić normalnie ;) i jej wypowiedzi stały się i dla nas zrozumiałe.

Gość gość
moja bratanica tez mowila po chinsku:) a corka kuzynki po nimiecku(tak twardo wypowidala te swoje wymyslone slowa ze brzmilo jak niemiecki) to normalne, dzieci cwicza mowe