Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym ugościć

Polecane posty

Gość gość

cześć spodziewamy się gości , którzy wprosili się hmm poniekąd sami. bylismy u rodziny , mieliśmy taki zjazd kuzynostwa i rodzeństwa męża właśnie się remontujemy i podczas kolacji ktoś rzucił , "a gdzie imprezujemy następnym razem ???" na to parę osob krzyknęło " na nowym domu J. i K. " i każdy przytakną . my z mężem tylko spojrzeliśmy na siebie nie protestowałam , bo lubimy w miarę te osoby, a fakt jest że nie mieliśmy wczesniej swojego wlasnego kąta aby zapraszać gości no ale nas jest 2 + dziecko a ich przyjdzie 8 dorosłych i banda dzieci jak ich ugościć , co podać ? aby zjedli oczywiscie do kieliszka i było to w miarę w przyzwoitych kosztach bo domyślam sie że to co przygotujemy na jeden wieczor dla tylu osób jedlibysmy z mężem przez co najmniej tydzien

Gość gość
Ja zazwyczaj robie sałatki, jakieś dodatki do skubania, ale skoro chcesz tanio to chyba jakiś klasyczny barszcz z krokietami będzie OK? skoro wszyscy młodzi to oprocz tego może jakieś naczosy i sosy do tego, nie wiem... ze dwie salaty zrób takie jak lubisz, albo kup bialej kielbasy, upiecz i podaj z chlebem :) tez dobre i fajne.

Gość tomek na wojennej sciezce
Młody, zamożny, przystojny, wysportowany, bez nałogów poszukuje wielkiej, prawdziwej i czułej miłości. Raz na tydzień.

Salatki, koreczki, przechy, chipsy, ciastka, male kanapeczki, jakies paszteciki z piekarnika, ewentualnie pieczone udka czy cos w ten desen - zebyc nie stala w kuchni, tylko wrzucila cos do piekarnika i wrocila do gosc*****szukaj sobie inspitacji w necie.

Gość gość
szwedzki stół, zarówno taki "typowo" dla dorosłych jak i dziecięcy

Gość gość
Są latka Cezar z Knorra jest ok szybko się robi,weź zrób jakieś koreczki trochę wędliny jajko na twardo,frytki

Gość gość
najlepiej jakąs zupe mniej pospolitą co można przygotowac wczesniej, np cebulowa albo gulaszową czy jakis krem z grzankami, skrzydełka,a reszta to zimne zakąski,jakieś małe kotleciki z pieczarkami,pieczeń,z 3 sałatki,itp nie wyobrazam sobie podejmowac gości chipsami

Gość gość
żeb y sałatke już robić z proszku Knorr to olaboga!

Gość gość
Sałataka Cezar

Ośmioro z dziećmi to, nie niespodziewani goście. Powinnaś być gotowa na to już dawno. Stypa?! Chrzciny?! ... Małe wesele... ale prze nigdy nieoczekiwana wizyta ;) Kup piersi z kurczaka, pokrój w kostkę, olej, jajko, ciotkę mąki... zamieszaj, podsmaż.

Gość gość
Jak ktoś nie próbowal tej salatki to cicho...

Gość gość
nasrać na talerze

Gość gość
no właśnie zastanawiałam się co ugotować co podać, bo bylismy ostatnio u jednej z tych par co ma u nas zawitać i oni podali bigos, pieczone skrzydełka i udka, kotlety mielone z pieczarkami, 2 sałatki, ciasto 2 rodzaje, gołąbki, sledziki, itp.. nie moge już sobie reszty przypomnieć natomiast tydzie pozniej bylismy u kolejnje pary i oni podali 2 surówki gotowe kupione w biedronce, kilka kawłaków piieczonego kurczaka troche było glupio bo gdy każdy chciał siegnac okazało sie ze jest ich tak mało i dla kilka osob zbrakło, pokrojone ogorki i pomidory, i koniec wiec "menu" ilość , i kwota wydatku różniła się od pary nr 1 nie chciałabym wyjśc na sknerę i podać im przysłowiowego sledzika z kieliszkem ale też na ogromne wydatki mnie nie stac tym bardziej ze czeka nas wesele siosrty, komunia i jeszcze chrzet dziecka

Gość gość26majj
A może strogonow? Tylko, że niezbyt tani... Chociaż może trafisz jakąś promocję na wołowinę. A może pieczony kurczak i ryż? Oklepane ale tanio. Zrób jakieś sałatki, może koreczki? Ja zawsze robię i każdy je.

Gość gość
czy dobre byłoby np. - jajko z sledziem i ogorkiem - kotleciki mielone - kurczak pieczony - skrzydeka , pąłki itp.. - sałatka gyros? - moze ta zupa gulaszowa co ktoś powyżej wspominał na ciepło w sam raz - piers z kurczaka z serem nie jest cenowo wygórowana

Gość gość
Na przystawke zupa, danie głowne - pałki, skrzydełka, szaszłyki + surowka, bagoetka. deser - ciasto, dla dzieci glaretka z owocami

Gość gość
świetny ten pomysł z bagietką , kiedys jadłam u znajomych i każdemu bardzo smakowało

Gość gość
oczywiscie pamietam , ze przy tym sptkaniu będzie lała się wódka wiec ogoreczki, peiczarki marynowane musza byc

Gość gość
a na końcu tak się uchlejecie ,że bedziecie się lać po mordach ktoś wyciagnie nóż i bedzie o wa głośno w Tv

Gość seriooooo
Ostatnio mieliśmy taką imprezę, gości było trochę więcej, bo 15 osób dorosłych i kilkoro dzieci. zrobiłam: Na ciepło: naleśniki z mięsem mielonym i naleśniki ze szpinakiem i serem feta, piersi z kurczaka z sosem (poł kg piersi z kurczaka pokroilam w kawałki - wyszło ok 30 kawałków, obtoczyłam w mące, jajku i panierce z bulki tartej i płatków kukurydzianych, usmazylam. Później wrzuciłam do piekarnika na 10 minut żeby były ciepłe. Sos to - majonez, ketchup i sok z wycisnietej pomaranczy). Na zimno były dwie sałatki, jajka faszerowane pieczarkami, koreczki śledziowe, koreczki z sera feta+pomidor koktajlowy+ogórek, mozzarella z pomidorami, wędlina i ser na talerzykach. Ciastka kupne na wagę i babczki (pieklam z pudelka, w jednym pudelku 12 babeczek, zawsze wychodzą). I chyba tyle. Dla dzieci w drugim pokoju slone przekąski - paluszki, orzeszki, chipsy. Wystarczylo na to ok 100 zł.

Gość gość
dzieki za odpowiedzi

Gość gość
wiesz miałam ci odpisać, ale jedno mnie zastanawia. Piszesz, że spotykacie się w miarę regularnie, zawsze u innych. To chyba wypadałoby w końcu zaprosić ich do siebie, a nie czekać aż ktoś to zrobi za ciebie. Pewnie nieraz cię objechali :D w końcu znalazł sie jeden odważny co głośno złożył propozycję :P Uwielbiam jak ktoś do mnie wpada regularnie, a sam nie zaprasza :D Cóż, przykro mi, że całą tygodniówkę przejedzą ci twoi niekulturalni goście :P

Gość gość
ja nie bardzo umie cokolwiek gotować więc w takiej sytuacji korzystam z usług jakiejś restauracji ostatnio zamawiam http://www.sycylia.com/pl/