Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mam sluszne obawy co do tesciowej

Polecane posty

Gość gość
Autorko myślę, że Twoje obawy są słuszne. Tzn. nie można odrazu zakładać, że będzie chciała skrzywdzić także wasze dziecko. Myślę, że powinniście pozwolić im się poznać itp. ale nie zostawiajcie dziecka na noc u babci i ogólnie trzymajcie się na dystans. Takie moje zdanie.

Gość gość
Wspolczuje siostrze ze przez wlasna matke musi przechodzic terapie z calym szacunkiem ale co to jest za matka? Po co rodzila dzieci? Kiedy sie NIE UMIE BADZ NIE CHCE ICH KOCHAC!? Przykre to

Gość gość
Jak najbardziej.

Gość gość
Ja bardziej niz tesciowej obawial bym sie reakcji meza. Zle doswiadczena zdobyte w dziecinstwie ujawniaja sie w doroslym zyciu i sa kopiowane.jesli matka nie nauczyla go milosci i cierpilwosci on tez jej moze nie miec w stosunku do swojego dziecka.w takich rzypadkach konieczna jest terapia. Schematy wypracowane w dzieciństwie odbijaja sie na wychowaniu wlasnych dzieci. Np jesli przez lata chloak uczony jest ze jak zrobil cos zle dostawal lanie lub byl wyzywany jako ojciec szybko straci cierpliwosc i sam instynktownie moze zachowac sie jak wlasna matka

Gość gość
a wszystko przez stara wariatke;(

Gość gość
dziec***onoć albo powielają zachowania rodziców, albo wręcz przeciwnie ponieważ nie podobało mi się zachowanie mamy- wychowuję dzieci zupełnie inaczej, doskonale pamiętam co mnie bolało i wkurzało i unikam tych zachowań, siostra mówi, że przesadzam w drugą stronę (bo np. mam wiecznie dom pełny kolegów synów i chociaż czasami mam dosyć- przymykam oko, bo pamiętam wydzierającą się matkę, gdy ktoś przyszedł...) ja tu prawie wiwisekcję robię :-) ale chcę napisać, że niekoniecznie tak jest, że się robi tak jak rodzice, zresztą mój mąż też jest zupełnie inny w stosunku do naszych dzieci niż był jego ojciec u nich w domu gdyby nie to, że moje dzieci bardzo były "za babcią" to pewnie do tej pory już nie utrzymywałabym z nią stosunków...

Gość gość
Mój mąż podobno dostawał lanie pasem za złe oceny od swojego ojca. Co prawda wspomniał może o tym raz czy dwa razy w życiu jakby to nie było nic takiego, twierdzi że dzięki temu wyszedł na ludzi, ale ja mu nie wierzę. Mało tego. Właśnie sobie uświadomiłam że kto wie, a może to dlatego mój mąż jest w wieku dorosłym takim nerwusem i cholerykiem(?) No nie wiem może na siłe doszukuję się winnego, ale to nie zmienia faktu że widzę teścia w złym świetle jeśli chodzi o przeszłość. No ale do czego zmierzam. Teściowie są dzisiaj tak bardzo zakochani w swoim wnuku (syn szwagierki) że mogliby mu ołtarz wystawić gdyby mogli. A teściu umarłby chyba jakby miał go uderzyć. Nie zrozumcie mnie źle. Mi nie chodzi o to że teściu ma bić wnuka tylko mam żal że jest tak dalece rozbieżne podejście do dzieci i wnuków i co tu dużo mówić niesprawiedliwe podejście, przecież i tu i tam było dziecko.

Gość gość
Idz sie lecz wariatko....ile jeszcze tematow zalozysz o zlej tesciowej??? Nic dziwnego ze rodzina meza nie chce cie znac zrypany berecie, twoja tesciowa ma wiecej klasy niz ty bo przynajmniej nie obgaduje cie po rodzinie a ty na Naszej Klasie po ciotkach brudy wywlekasz...., nic dziwngo ze nikt nie chce z toba gadac I tutaj zale wylewasz.

Gość gość
Do osoby z godz2:10 ja cie za te wyzwiska i oszczerstwa moge pociagnac ciebie do odpowiedzialnosci KARNEJ, wiec sobie uwazaj.mam zapisane wszystkie twoje ordynarne wyzwiska!

Gość do aaautorki
po tym co piszesz uwazam ż e TY masz jakieś problemy psychiczne oprócz tego paskudny, zawistny charakter! NIc do ciebie nie trafia, żadne rozsądne argumenty, wbiłaś sobie do tego pustego łba że teściowa jest wredna (chociaż tobie nic nie zrobiła) dziecko jeszcze sie nie urodziło a ty juz zastanawiasz sie jak zniszczyć jego stosunki z babcią. zakładasz kolejny temat żeby pognębić swoją teściową i znaleźć poparcie dla swoich czynów. Ja uważam ż eto TY jesteś najwredniejszym babsztylem w tej rodzinie. Mieszasz i plotkujesz. jak można najeżdżać do ciotki męża na jej siostrę? Twój mąż chce zgody ale ty nie, tylko patrzy gdzie szpile komu wbić. Kim ty jesteś?

Gość gość
ty sobie lepiej zapisz wszystkie wyzwiska jakie usłyszała od ciebie teściowa :) ale z ciebie wrednota! współczuję twojemu mężowi że związał się z taką pustą, tępą, czepliwą, kłótliwą babą. Ale jak matka była taka zimna to pewnie takie kobiety go przyciągają. Mam nadzieję że kopnie cie w t y ł e k!

Gość gość
proponuję wizytę u psychiatry dla ciebie oczywiście.

Gość gość
nie twoja obawy sa niesłuszne! ale jak człowiek chce sobie coś wmówić to sobie to wmówi. TY tak pałasz nienawiścią że nawet jak twoja teściowa spojrzy na twoje dziecko to na pewno stwierdzisz że to zrobiła to krzywo, źle itd

Gość gość
Do osoby powyzej jak Ty sie zachowujesz? Nie wstyd ci? Tak sie wyzywac na dziewczynie w ciazy?!?a Kim Ty jestes? Widzialas przez co tamta dziewczyna Musiala przejsc z tesciowa? Nie!bo tylko ona wie!osoba ktora stosowala przemoc w jakiekolwiek formie( I nie ma na to zadnego usprawiedliwienia czy to matka jest czy krolowa Angli))wobec swojego syna nie jest normalna.I to jest prawda za takie oszczerstwa mozesz droga pani beknac I to zdrowo.te ostatnie posty mniemam ze pisala jedna a ta sama osobka. A teraz slowko do autorki postu odezwij sie do mnie na moj email stokrotka37@tlen.pl. moge pomoc ci jezeli potrzebujesz porady prawnej ale to tylko zalezy od ciebie co z tym zrobisz.Wiedz tylko ze takie wyzwiska sa karalne.

Gość gość
Dziekuje za porade napewno cos z tym zrobie.Ze wszystkim sa Jakies granice!

Gość gość
No takie chamstwo w strone ciezarnej! Kochaniutka na to sa paragrafy!Cytat: Znalazłem art. 216 &1 KK.

Gość gość
Do autorki nie przejmuj sie to taka Polska zawisc***prostactwo.widzisz jakie to tchorze szybciutko pochowaly sie w dziuplach hihi mocne tylko w mordzie:p

Gość gość
Wydaje mi sie ze jej tekst, ze kochala jak umiala oznacza, ze zdaje sobie sprawę, z tego ze nagrody za Matke Roku, by nie dostala ale starala sie najlepiej jak w danym czasie jej sie wydawalo, ze jest. Pamiętaj, ze kobiety nie mialy takiej swiadomosci jak dzisiaj, byly czesto niedojrzałe, bo mlode, i jedyny wzorzec macierzyństwa jaki mogly powielac to własnej mamy. Nieliczne kobiety mialy chęć weryfikowac czy to sluszny wzorzec czy nie. Nadal na forum mozna spotkac takie kobiety, ktore nadal wyznaja zasade "mnie matka lała i jakos wyszlam na ludzi". A co do tego, że nie chce zajac sie Twoim dzieckiem to mysle, ze miala na mysli to, ze zdaje sobie sprawe ze swojej ułomności jako opiekunki i nie ch ialaby tego błędu powielic. Daj jej szanse.

Gość gość
wszystkie posty w obronie autorki są chyba jej własnego autorstwa. co za bzdury!!!!! kobieto ale dlaczego chcesz sie mścić na teściowej, za jej przeszłość? a co ty wiesz? głupia żmija z ciebie i tyle. piszesz ze twój facet chce sie pogodzić z matka a ty podsycasz atmosferę Po co???? dorośnij, zajmij sie swoim zyciem i zostaw jego rodzinę w spokoju! przecież oni nic złego tobie nie robią. zjawiłaś sie i mieszasz kretynka!

Gość gość
o jakiej ty zawiśc****szesz??? w czym sie ona niby przejawia?

Gość gość
Widzialas przez co tamta dziewczyna Musiala przejsc z tesciowa? x no właśnie i to jest sedno problemu ona przez nic nie przeszła, tylko jej mąż (wg niej) ciekawe ze facet chce się dogadać (ten biedak niby) a ona co??? rozlicza ja, nienawidzi, dzieckiem się targuje.

Gość gość
Ale to nie jest do konca tak.Ona ma ulubionego syna ktorego kocha ponad zycie urodzila go majac 20 lat. meza urodzila majac 28.tak ze to nie jest tak ze ona nie UMIE kochac wogole tylko akurat tak wyszlo ze tylko i wylacznie kocha tego pierwszego.Drugi byl dzieckiem beee jemu sie juz nic nie nalezalo, na nim wieszalo sie psy, wyrzywalo,krzyczalo,odbieralo.tamtemu wszystko a drugiemu nic.wyobraz sobie kogos kto dobrze zarabial i rozliczal syna z kazdego grosza?!przyklad kiedy moj maz mial 17 lat musial kupic ksiazki do szkoly pamietam to jak nic innego.Ksiazka kosztowala 19zl ona mu dala 20 zl.bylo lato maz kupil sobie wode do picia a mamuska z geba gdzie jest ta zlotowka?!!ale ulubionemu synowi kupowali mieszkania, prywatne szkoly itd.maz MI WSZYSTKO OPOWIEDZIAL CO ONA MU ZROBILA PO TYM CO USLYSZALAM ZNIENAWIDZILAM TA BABE.

Gość gość
maz jej nie chce wybaczyc co za bzdury wypisujesz'ja ja tolerowalam wczesniej ale po tym co mi moj maz o niek opowiedzial znienawidzilam ja za to co mu zrobila jako matka!

Gość gość
odczep sie od jego rodziny, czy mąz cie prosi abyś sie w ten konflikt mieszała? sama piszesz ze jej nienawidzisz i chyba zatraciłas sie w tej nienawiści i nie myślisz rozsądnie. Pałasz tylko rządzą zemsty. I wciąz unikasz odp co ta kobieta TOBIE zrobiła? NIC wciąż tylko piszesz ona to, ona tamto... to wszystko było 20 lat temu i aktualnie nie ma miejsca. czy warto to ciągnąć??? jesteś w ciązy a tylko myślisz jak jej dokuczyć.

Gość gość
oj autorko nie chciałbym mieć takiej koleznaki jak ty a co dopiero posiadać cie w swojej rodzinie. typowa kobieta której motywem przewodnim w zyciu są plotki i wieszanie psów na kimś.

Gość gość
Duzo rzeczy mi zrobila!!! Probowala I w duzej mierze zniszczyla mialzenstwo to chyba wystarczy?!!

Gość gość
ale co tobie personalnie zrobiła???? bo wg mnie nic!

Gość gość
ty sama niszczysz swoje małżeństwo a wkrótce rodzinę swoją nienawiścią!