Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pryszcze! Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 17 lat i od dłuższego czasu męczę się z pryszczami! zaczeły mi sie pojawiac chyba w 2 klasie gimnazjum ale to byly takie zaskorniki( krostki) na czole teraz mysle ze to nic wielkiego, ale wtedy był to dla mnie koniec świata, i tak w 3 klasie gimnajzum tez się z tym borykałam, ale w ostatnie wakacje cere mialam idealna. Niestety kiedy poszlam do liceum zaczął sie cały koszmar jakos doslownie z dnia na dzien pojawily mi sie na zuchwie takie gule ale tylko punktowo w jednym miejscy skupisko na poczatku myslam ze to zwalcze sudocremem ale to nie pomagalo porobily sie blizny ktore bylo ciezko zakryc, ale od jakiegos miesiacia troche wysyp ustąpil natomiast pojawialo mi sie cos na policzkach z drugiej strony czerwone kropki dosc bolesne pozostawiajace po sobie blizny kooszmar! mam tego dosyc umowilam sie do dermatologa ale wizyta dopiero za ok 2 miesiace a ja nie wiem co mam dziaalac uzywam toniku garnier czysta skora active i kremu nuno z ziaji antybakteryjny zwykly krem nawilzajacy sudocrem miejscowo bo w wakacje mi bardzo pomagal i uzywam bliznasil na blizny ktory po tygodniu uzywania sie sprawdza, ale nadal mam czerowne ggole ktore pozostawiaja blizny codziennie pojawia sie jakas nowa jak nie z jednej to z drugiej strony mam tego dosyc juz nawet jak uzywam fluid a uzywam antybakteryjny to tylko wieczorem ladnie wygladam a w swietle dziennym widac moja brzydka skore mam tego dosyc ja mam szkole i ludzi wstydze sie swojej twarzy modle sie zeby mi to zniknelo pomozcie tylko nie piszcie mi czeog mam uzywac bo ja juz mam duzyc kupowania coraz to nowych produktow tyle pieniedzy straconych moze jakies domowe sposoby zeby te gule zniknely i staly sie mniejsze z dnia na dzien albo jak je ograniczyc BŁAGAAM ! marnuje sobie zycie wstydze sie mimo ze nie naleze do brzdkich dziewczyn to i tak jakos to zastawia na mnie zly slad

Gość gość
Ja miałam trądzik nawet w wieku 27 lat!!! Dla mnie to był koszmar. Dopiero tabl antykoncepcyjne załatwiły sprawę, albo solarium może też pomóc, bo wysusza skórę i niektórym (znam takie przypadki) pomogło solarium na trądzik.

Gość gość
Ale zaszkodził na czerniaka wiec nie wiem czy to jest dobra alternatywa???

Gość gość
Żadnej antykoncepcji i solarium! Chyba, ze chcecie mieć raka, wasz wybor. Ale i tak wystarczy, ze odtawicie tabsy lub przestaniecie sie opalać , a trądzik i tak powróci. Dobre zabiegi z kwasami u kosmetologa powiiny pomóc plus odpowiednia dieta i kosmetyki do pielegnacji domowej.

Gość gość
Ja tabsów już nie biorę i nie mam już trądziku. Gdy zaczynałam brać tabsy, najważniejsze było dla mnie, żeby te pryszcze w końcu zniknęły i tak się stało. Nie myślałam wtedy, czy mi zaszkodzą. Miałam i mam bardzo niskie poczucie własnej wartości i przez nie, wytykanie mnie placami i wyśmiewanie nie dawało mi spokoju. Kto nie miał takiego problemu, nigdy tego nie zrozumie.

Gość gość
No wlasnie ale ja mam 17 lat watpie zeby dermatolog mi dal tabletki uzywam kosmetykow i staram sie ograniczyc slodycze i zbyt ostre rzeczy chociaz ja zawsze za ostrym nie przepadalam i dalam wiecej nabiału do swojej diety ale niektorzy pisza ze nabial dobrze wplywa na sere inni ze wrecz przeciwnie sama juz nie wiem ale zalamuje mnie te sytuacja w nastepnym tygodniu do szkoly a ja wygladam okropnie nawet jak sie pomaluje moja mama sie dziwi co ja taka smutna po domu chodze a ja dzisiaj pol dnia przeryczalam MAM TEGO DOŚĆ nie wiem co robic tak mi samoocena spadla ze boje sie wyjsc z domu i spojrzec komus prosto w oczy NIE WYTRZYMAM TAK DLUZEJ

Gość gość
Im mniej kremów, tonikow itd tym lepiej. Kup sobie olej argonowy i po umyciu buzi smaruj na noc. Więcej warzyw i owoców. Zielona herbata.

Gość gość
Zielona herbate pije dzisiaj naloze tylko na blizny masc jakis krem i tak pojde spac bo skore codziennie trzeba nawilzac a co bedzie dalej to zobaczymy oby sie udalo chociaz niewielka roznica mnie zadowoli:)

Gość gość
Kup sobie na noc krem z kwasami, najlepiej z pirogronowym.

Gość gość
Ja uzywalam tonikow , zeli do mycia, maseczki i kremu to potem te syfy były większe, jakby odzywione. Przez jakiś czas uxywalam tylko zelu do mycia i zwykłego kremu dla dzieci bambino to trochę się poprawiło. Teraz mam mydło alepo i olej argonowy wieczorem rano tylko woda zimna. Twarz mi się nie świec****erwszy raz od x czasu. Syfy są i trochę więcej ale myślę, ze to skóra się oczyszcza. Czekam na efekty. Zobaczymy czy będzie jeszcze jakąś poprawa.

Gość gość
Poczytaj: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html Tutaj też cała masa info na temat skąd się to bierze i jak można walczyć: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html No i dieta, bo niektóre produkty, jak choćby mleko, mogą zaostrzać problem: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html

Gość gość
przy problemach z trądzikiem zaczęłam zażywać tabletek dromin na bazie drożdży i jak dla mnie rewelacja. Wlosy, skora twarzy i paznokcie stały się ładniejsze, jednak efekt był widoczny dopiero po półtorej miesiąca, bo drożdże musiały się dobrze wchłonąć. Oprócz tego polecam myć twarz mydłem z siarką. Maseczka ze świeżych drożdży też bardzo dobra (odrobinę mleka wymieszać z łyżką drożdż i nałożyć na twarz na 20 min) bardzo szybko wysusza niechciane pryszcze.

Gość gość
Wiecie co ja pomyślalam tak:P Że jeżeli poradziłam sobie z takimi palantami(chodzi o chlopakow) to z 3 pryszczami sobie nie poradze? zaczynam od nowa wylecze nowo powstale pryszcze i czekam na wiosne moze cera mi sie poprawie kiedy slonce wyjdzie daam sobie raaade ! trzeba myslec pozytywnie mam nadzieje ze pozytywnie myslenie mnie nie opusci Dzięki za wszystkie rady postaram sie wcielic je w zycie i czekam na efekty POZDRAWIAM :*

Gość Malutkkaa345
Ja też miałam blizny po trądziku. Nic mi nie pomagało i dopiero, gdy koleżanka poradziła mi zastosowanie tego preparatu - http://wsad.it/gosc/skinception-dermefface-fx7 , wszytsko wróciło do normy. Nie mam żadnych blizn, a tabletki, które stosuję na trądzik szybko likwidują problem.

Gość kleofasa1
Ja zastanawiam się nad zakupem www.iqface.pl .Może w połączeniu z kosmetykami cera mi się poprawi.Bo u mnie solarium tylko pogorszyło sprawę.

Gość gość
kleofasa (czy tam sawanna, czy jak się w kolejnym temacie podpiszesz): ile c**płacą za taką debilną reklamę? choć na jeden wacik starczy? :D