Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obiadynka mała

Co macie dziś na obiad

Polecane posty

Gość Obiadynka mała

I co robicie na śniadania w weekendy? Ja właśnie wróciłam z pracy,przeglądam przepisy i nic nie mogę wymyślić na obiad.:( A w weekend wiecznie jajecznica w sobotę a w niedzielę tosty. Mąż i syn zachwyceni a ja mam dość. Czy racuchy są w smaku podobne do tradycyjnych placków z jabłkiem?

Gość gość
dopiero zastanawiasz sie, co na obiad? przeciez niedlugo kolacja! :) zrob na szybko jakas zapiekanke, spagetti, nalesniki.

Gość gość
Rosół. Ziemniaki, schabowy, marchewka z groszkiem. Śniadanie to często pasta jajeczna, grzane kiełbaski, jajecznica, grzanki, tosty itp.

Gość gość
Dzisiaj mam zupe kalafiorową i placki ziemniaczane. W weekend zazwyczaj zupę gotuje na dwa dni czyli sobota i niedziela, w sobote na drugie coś lajtowego np jakaś zapiekanka a w niedziele zależy - ryba, gulasz, kotlety.

Gość gość
watrobke z cebulka, zjedlismy z mezem z buleczkami :)

Gość gość
A co w tym dziwnego, że ktoś koło 17 zastanawia się nad obiadem? Jak ktoś pracuje do 16 to o tej godzinie wraca do domu.

u nas była dziś burakowa, na drugie gulasz wołowy z suszonymi grzybami i kapusta zasmażana, no i ziemniaki. co robię na weekendowe śniadania: tosty, omlety, naleśniki z serem, chleb w jajku, makaron z jajkiem i pomidorami. To tak dla przykładu.

Gość gość
W weekendy na śniadanie to np omlety, różne ( na słono, słodko), frittatę warzywną, jajecznicę, jajka na miękko, koktajle owocowe do tego np grzanka z miodem, czasami musli takie bardziej wypasione z owocami i orzechami. Zdarza mi się bułki upiec, więc do tego jakiś twarożek z warzywami, ser żôłty. Czasami piekę bułeczki maślane, są świetne... Rano zawsze do tego świeży sok z marchewek, buraka, selera i jabłek

Gość gość
na obiad miałam ziemniaki z kalafiorem i jajkiem sadzonym a w weekendy jem takie same śniadania jak w tygodniu czyli czasem kanapki a czasem jajecznica a innym razem drożdżówka z kakao albo zbożówką :)

Gość gość
Ja mialam dzisiaj piersi z indyka a'la gulasz duszone z marchewka i groszkiem, do tego ryz, brokuly i kalafior.