Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość the end of night21

A ja nie doodam nerki

Polecane posty

Gość the end of night21

Miałam ostatnio prośbę i badania w celu sprawdzenia czy mogę być dawcą dla kogoś z kim łączą mnie więzy krwi podobno ,a prywatnie jej nie cierpię i nie mam kontaktu więc tego nie zrobię.

Gość gość
cho oy mnie to

Gość the end of night21
Sorry w temacie miało być nie oddam,ah ta literówka,rzecz się tyczy dziecka mojej przyrodniej siostry z którą prawie w ogóle nie miałam kontaktu,a teraz takie coś

Gość the end off night21
Właśnie,wątpię żeby była zgodność tkankowa czy jak to tam wygląda ,bo to w sumie moja pół siostra jakby ,a chodzi o jej dziecko czyli pół siostrzeńca

Gość gość
też bym nie oddała, chyba że ktoś z bardzo bliskiej rodziny, ale jak dalsza to nie. Nigdy nie wiadomo jak sie skonczy taka operacja, potem jeszcze ja moge miec problemy ze zdrowiem, a lekarze to partacze, wiec tym bardziej

Gość gość
a matka/ojciec/babcia nie mogą oddać nerki tylko czyjąś rozporządzają?

Gość the end of night21
To jest córka mojego ojca z pierwszego małżeństwa,sporo starsza,mój ojciec nie żyje więc jej nie pomoże,ja też nie poczuwam się do takiego obowiązku.

Gość the end of night21
Jej matka nie żyje bodajże,siostra mojego taty też,z kuzynów nikt się nie zgodzi bo nie znają jej,nigdy nie chciała utrzymywać z częścią rodziny od strony ojca kontaktu.Ma jeszcze siostrę od strony matki,też przyrodnią a czy ona poddała się badaniom tego nie wiem.Ja uważam ,że nie ma czegoś takiego prawa odemnie żądać

Gość gość
skoro nie chcesz trzeba było w ogóle nie poddawać się tym badaniom tylko od razu stawiać sprawę jasno, że nie, no ale teraz już za późno. oddawanie nerki nie jest absolutnie Twoim obowiązkiem, jeśli nie czujesz takiej potrzeby nikt Cię nie zmusi

Gość the endof night21
Właśnie ja nie poddałam się żadnym badaniom i nie mam takiego zamiaru ani obowiązku,czytaj uważnie :)

Gość gość
"miałam prośbę i badania" brzmi jakbyś te badania jednak miała :P ale skoro nie, tym lepiej dla Ciebie

Gość the endof night21
Nie,nie miałam,nie poddałam się dlatego,że to nie jest dla mnie bliska osoba i wiem,że w razie czego i tak nie oddałabym nerki więc po co robić taką szopkę

Gość gość
ale właściwie po co ten temat? sama nie jesteś pewna swojej decyzji? gryzie Cię sumienie i szukasz usprawiedliwienia na forum?

Gość the end of night21
Nie wiem w sumie czemu,sumienie to mnie raczej nie gryzie.Może czekam aż patologia się wypowie,matki polki i katole,że pójdę do piekła. Wyrzutów żadnych nie mam,bo kilka lat temu jak chciałam ją poznać to mnie odprawiła z kwitkiem a raczej pogoniła nieźle ale cóż życie.A teraz pojawiła się ze skruchą i śmie mnie prosić o coś takiego

Gość gość
w takim razie masz rację. dziewczyna nie zasługuje na to