Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kludi1

Czy jest możliwa ciąża 5 dni przed okresem?

Polecane posty

Gość kludi1

Witajcie ! Chciałabym Was zapytać, czy jest możliwe zajście w ciąże na 5 dni przed miesiączką? Otóż uprawiałam z chłopakiem petting 23 listopada. Chłopak nie miał wytrysku jedynie co to ten płyn preejakulacyjny i mógł przenieść palcem głęboko do pochwy. 24 zaczynał mnie lekko pobolewać brzuch, a 29 listopada dostałam okres. Trwał 8 dni był taki zwykły. Więc jest możliwość ciąży? Dodam że mam baaardzo nieregularne miesiączki. Jedną miałam w maju następnie we wrześniu trwała 8 dni a następnie dopiero właśnie w listopadzie. Czy to ma jakiś wpływ na przesunięcie się płodności? Dodam również, ze w styczniu z tego iż panikuje że mogę być w ciązy zrobiłam dwa testy płytkowe: Pink test 6 tyg po 23, oraz Quixx 7 tyg po 23. Oba wyszły negatywne. W sumie nie mam żadnych objawów tylko tak zdaje mi się ze mam powiększone piersi i ten brzuch.. Wpadam już w histerie :/ Jak myślicie jest coś na rzeczy? Bardzo proszę o rozsądne odpowiedzi, na prawdę :) Z góry dziękuję wszystkim za udzielenie sie ;]

Gość gość
jak potrafisz przenieść się w przyszłość i wiedzieć że za 5 dni na pewno będzie ta miesiączka to nie ma takiej możliwości. Ale zazwyczaj tylko wiemy kiedy powinniśmy dostać miesiączkę a nie kiedy ją będziemy mieć bo przyszłości nikt nie zna. Tym bardziej że masz nieregularne okresy to nie wiesz kiedy będzie. Owulacja jest jakieś 12 do 16 dni przed miesiączką. a raczej odwrotnie. Miesiączka jest 12 do 16 dni po owulacji. jak jest to czas krótszy niż te 12 dni to raczej ciąża i tak by się nie utrzymała. Nie łapię z twojego opisu kiedy miałaś ten bliższy kontakt jak minęło 3 tygodnie to test już na bank powinien wyjść prawidłowo. Poza tym nie wiem jak ty ale ja nigdy nawet w opowieściach typu koleżanka mojej koleżanki mówiła że córka jej ciotki koleżanki zaszła w ciąże z palca. nawet na forach nie słyszałam takich opowieści więc ciężko mi w to uwierzyć.

Gość kludi1
witaj :) Dziękuję że odpowiedziałaś, jakoś tak od razu lżej się zrobiło mi na sercu. Znaczy się do bliskości doszło 23 listopada. A okres dostałam 5 dni po 23 listopada czyli 28 ;) Na początku przed tym okresem serio miałam obawy że mogę zajść w ciąże po ty 23 ( dodam ze nie przeczuwałam w ogóle że @ dostanę) bóle podbrzusza, częste oddawanie moczu a tu niespodzianka 28 listopada - miesiączka! Serio nie spodziewałam się że dostanę wtedy bo jak wspomniałam mam bardzo nieregularne okresy.. A te testy był robione 7 tygodni właśnie po 23 listopada czyli 3 stycznia a później 9 stycznia. Oba negatywne Może to ja za bardzo panikuję? Martwię sie bo na razie nie mogę być w ciązy A właśnie też myślałam, że nie bedzie ciąży z palca, ale jak przejże różne tematy w internecie, to takie zdarzają się przypadki że głowa mała :( Nie znam dnia ani godziny kiedy do mnie zawita miesiączka... ;/ To już sie na prawdę staje dołujące :( Pozdrawiam :)

Gość gość
nikt nie odpowie?