Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobietki jak myślicie :)

Polecane posty

Gość gość

Witam:) Od miesiąca sypiam z mężem bez zabezpieczenia a ostatnią @ miałam 30 grudnia, co prawda cykle mam rózne ale następna @ powinna wystąpić za jakieś 4-5 dni :) Już nie mogę się doczekać i te oczekiwanie mnie wyprowadza z normalnego trybu życia ;) Jak myślicie za wcześnie jeszczena test? Dodam może że nic nie wskazuje na to aby @ miała wystąpić, a do tego cały czas utrzymuje się biały śluz.Mam objawy takie jak zmęczenie wahanie nastroju i jestem ciągle zmęczona a przez to mój mąż też na tym cierpi :D Ostatnio też często mam problem z wypróżnianiem się oraz mam zaparcia i wzdęcia.Czasami też odczuwam ból u dołu brzucha ale szybko mija:) Napiszcie jak to buło u was i co o tym sadzicie:)

Gość gość
jeśli już chcesz wiedzieć to zazwyczaj w terminie spodziewanej miesiączki pojawiają się bóle miesiączkowe ale ona nie przychodzi, także to, że nie masz objawów o niczym nie świadczy, tak samo zaparcia, wzdęcia, rozwolnienie i co tam jeszcze świat wymyślił

Gość gość
najgorsze w tym wszystkim jest to, że to wszystko sobie wymyślacie, jak nie starałaś się o dziecko to nie zdarzyło Ci się być zmęczoną, mieć wahania nastrojów, dostać rozwolnienia?

Gość gość
To zależy jak u kogo... ja np bóle odczuwam już dzien wcześniej ale czuje rózne inne objawy przed miesiączką i wiem że na dniach wystąpi. Teraz nic takiego nie czuje a na dodatek zawsze śluz ustępował u mnie przynajmniej tydzień przez okresem a teraz leci ze mnie jak z kranu. Gdybym nie miała powodów to bym nie pytała o zdanie jak to było u was przed ciążą:)

Gość gość
bolał mnie brzuch jak na okres, nie miałam wahań nastrojów itp. itd., zaparć ani wzdęć ani reszty tych śmiesznych objawów.

Gość gość
Chyba źle zrozumiałaś bo w naszym związku nie ma tzw "spiny" żeby koniecznie zajść w ciąże, Po prostu stwierdziliśmy że jak się już to zdaży to bedziemy się cieszyć ale nic na siłę:) Ja jestem dosyć energiczną osobą i takie dni ospałe występowały u mnie bardzo sporadycznie dlatego też te moje obawy:)

Gość gość
Dlaczego piszesz "tych śmiesznych objawów"? Przecież to jest ludzkie i całkiem normalne a tym bardziej występuje podczas poczatkowych tygodni ciąży... Moja koleżanka podczas ciąży męczyła się właśnie przez takie objawy dlatego wiem co piszę:)

Gość gość
a powiedz tak szczerze czy gdybyś nie starała się o dziecko (może bez spiny, ok przesadziłam) zwróciłabyś uwagę na te rzeczy? niejedna tutaj przyznała, że lekkie ukłucie w brzuc***już podczas ciąży urasta do rangi bólu towarzyszącego przykładowo bólowi leczenia kanałowego bez znieczulenia.

Gość gość
dlatego, że te rzeczy pojawiają się w życiu każdej z nas ale podczas starań o dziecko jesteśmy bardzo na wszystko wyczulone, poza tym po co się pytasz nas skoro Twoje koleżanki miały podobnie i były w ciąży.

Gość gość
Może faktycznie jestem teraz bardziej wyczulona na wszelkie objawy... Ale z drugiej strony postaw się w mojej sytuacji:) Gdybyś robiła to z partnerem bez zabezpieczenia i czuła byś się inaczej niż zawsze byś nie zareagowała??:)

Gość gość
szczerze? zrobiłabym test ciążowy i w zasadzie tak zrobiłam.

Gość gość
Napisałam koleżanka a nie koleżanki więc jeden przypadek to nie reguła:) A pytam was bo chyba własnie po to istnieje forum aby można sobie porozmawiac z kobietami w tej samej sytuacji tak?:) Przecież jeżeli nie masz ochoty podzieleniem się ze swoimi przeżyciami to nie musisz pisać, forum jest dla osób chętnych do rozmowy, wsparcia i udzieleniu pomocy jeżeli jest to możliwe:)

Gość gość
Ale zrobiłaś go już pare dni przed miesiączką? Bo o to głównie mi chodzi, wole uniknąc fałszywego wyniku:)

Gość gość
mam nieregularne miesiączki 28-35 dni, zrobiłam 30 i wyszły dwie kreski.

Gość gość
Chyba też zrobie tym bardziej że zależy mi ponieważ w sobotę ide na wesele i nie chce dopuścić do picia w początkowych tygodniach ciąży:) Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam:)