Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakładam firmę jak ją nazwać? OGŁASZAM KONKURS

Polecane posty

hołek_matołek a widzisz kolego bo immagine to po włosku obraz jezyk.gif Ale widzisz, łącząc angielskie słowo z włoskim, wszyscy pomyślą że nazwa jest po angielsku z błędem ^_^ jak już to w całośc**** włosku

Gość malarka będe mieć firmę
wygrywa kleks z d**y farbowany hemoroid bohomaz kicz nad kicze bazgroły sp zoo stojacy pedzel malowana moszna dla takich chwil kocham kafe:D

Gość Od baśni do prawdy
Może "w malowniczej krainie" albo " w krainie pejzaży "

Gość tratatatata
arkana sztuki pędzlem trochę za długie, nazwy im krótsze tym lepsze, zresztą mam nadzieję, że wiecie, co to są arkana? Trochę mi nie pasuje połączenie ich w rekcji z narzędnikiem "pędzlem" bez tego domyślnego "malowane" mimo wszystko mi nie gra. Ale to już moje schizy :P

Na mabarwa fajne macie rację proste i wiadomo o co chodzi.

Gość gość
Zatrzymane wspomnienia

Gość gość
tak kur/w/a barwy szczęscia od razu

Gość tratatatata
hahaha no mówię że barwy pamięci kiczowate ale tak mi się rzuciło :P

I jako logo taki rozlany kleks i na pieczatce tez lol

Gość hołek_matołek
bo o to chodzi, żeby pomysleli i jak zwrócą uwagę to ich zgasisz :P

Gość spaślak_
doradzam wymyślić nazwę ogólną bo jak pejzaże się nie będą sprzedawały i postanowisz malować martwą naturę czy coś innego to nazwa będzie wyglądała śmiesznie. czarno widzę sprzedaż malowideł jak na zdjęciu, poza tym starsi ludzie nie są raczej klientem takiej działalności chyba że zamierzasz jak akwizytor chodzić po domach i im to sprzedawać. dobrze się sprzedają kiczowate tryptyki z murzynkiem bambo czy słoniem :D

Gość gość
Oto moje propozycje: "Artyści na suchostoju","Pałociąg do sztuki","Bób art","Kuźnia kiczu","Artyści na głodzie","Fiootem malowane","Pijana sztaluga","Za flaszkę coś zmaluje","Dzieła na "Zachętę""(ps nawiązanie do galerii pod tą nazwą),"Twardy pędzęl,miękkie płótno"...... Bardzo się starałem choć wiem,że obrazu nie będzie.:classic_cool:

Czy dobrze rozumiem, że pejzaże przedstawiają tematy historyczne? Pejzaże wspomnień nie, bo w końcu to nie są Twoje wspomnienia, ale może prosto z mostu: Pejzaże z przeszłości/Pejzaże Przeszłości?

Gość gość
Autorka od początku była za pejzaże wspomnień a pierwsza myśl jest najlepsza. Mówicie że to prosta nazwa właśnie piękno tkwi w prostocie więc pasuje

Gość gość
Mam na to zresztą wyyebane.:classic_cool:

nie wiem ide spać mam dosc tematu chyba po prostu firme nazwe od nazwiska albo z angielska bo rzeczywsicie ociera sie to o smiesznosc. jeszcze nie zaczelam a juz mam dosc

Gość tratatatata
hehehe jeśli już sobie żartujemy, to biorąc pod uwagę dzieła malarstwa polskiego (doceniam ale przyznajcie, że bywają przygnębiające), to może: "Obrazy nędzy i rozpaczy" Od razu by było wiadomo, że o Polskie chodzi :D

nara macie ogromny talent ide zajarać i spać

Gość gość
A czym jest przeszłość jak nie wspomnieniem ? Przyszłość także tym będzie.

Gość tratatatata
dobranoc, jutro będziesz miała świeżą głowę i może sama coś lepszego wymyślisz :)

Gość gość
Jacy wszyscy sie nagle mądrzy zrobili hahahahahaha

Gość gość
Arkana to również tajniki sztuki Moim zdaniem dostojnie brzmi. A co do długości nazwy to jest to tak jak z krótkim nazwiskiem i mieniem Jak ktoś jest prawnikiem np. zawsze na wizytówce użyje wszystkich imion i zwykle za długiego nazwiska-jakże poważnie wtedy to brzmi.... Krótki pseudonim pasuje do branży rozrywkowej .

Gość donald te
To dopiero początek a ty już masz dość?No co ty?:classic_cool:

Gość tratatatata
to prawda o tej długości, ale zauważ, że w dzisiejszych czasach wszystko jest przesiąknięte rozrywką, i takie krótkie formy najlepiej się sprzedają ( nie tylko w sferze masówek), człowiek myśli dzisiaj, szybko, na skojarzenia

Gość Od baśni do prawdy
Więcej takich tematów na kaffe :) przynajmniej na tym się myśli a na innych pieprzy głupoty :)

Gość gość
Ja bardzie zapamiętałabym nazwę która daje do myślenia, coś mi mówi, ma mi coś do przekazania, która nie jest ani zbyt długa, ani zbyt krótka a przede wszystkim pokrywa się z działalnością firmy.

Gość gość
,,stiff brush"" lub ,,sztywny pędzel" będzie najlepiej pasowło Jest krótkie lekkie i niebanalne

Gość tratatatata
No ja się zgadzam z tym, bo ja też mam takie podejście, ale trzeba pamiętać, że tego rodzaju obrazy, oprócz faktycznych miłośników sztuki ( a takich nie ma na pęczki), kupują zwykle ludzie w średnim wieku lub staruszki jedna drugiej na urodziny, niektórzy nawet nie wiedzą co to są arkana, i taka nazwa może odnieść u nich odwrotny skutek, poczują, że to nie dla nich, bo za poważnie brzmi. Także przyciągnąć może koneserów, ale odstraszyć szersze grono potencjalnych odbiorców

Gość ania barania
imagia

Gość gość
Images for old farts !