Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patusia21

Seks z globulką bez gumki.

Polecane posty

Gość Patusia21

czy któraś z Was stosowała Patentex Oval ? chciałabym ich użyć dzień przed okresem, aby mieć pewność, że to na pewno dni niepłodne , a wiem, że te globulki nie maja za dużej skuteczności ;) dlatego też finał będzie na zewnątrz. ale dzięki nim będę czuła się bezpieczniej, a bardzo chcę spróbować pokochać się bez gumki. jak to jest z tymi globulkami ?

Gość gość
U nas wogole sie nie sprawdzily ze wzgledu na to ze strasznie sie pienia :/ Czulam sie jakbym musujaca orenzadke sobie tam wsypala :/ ogolnie duzy dyskomfort moge nawet powiedziec ze wiekszy niz przy prezerwatywach...

Gość gość
Dzień przed okresem można sobie odpuścić prezerwatywy. Szanse na ciążę są w okolicach zera.

Gość Patusia21
Nie chcę bez prezerwatywy bo się boję.. dlatego chciałam z tą globulką. ale widzę, że nie sprawdza się co mnie martwi :(

Gość gość
Nie tyle ze sie nie sprawdzaja tylko powoduja tym pienieniem mega dyskomfort :/

Gość gość
najlepszy srodek antykoncepcyjny to srodek doopy

Gość gość
Nie jest to antykoncepcja tylko smarowanie picy

Gość gość
przesadzacie strasznie z tym pienieniem ,jak chcialam uzyc tej globulki to po przeczytaniu opini zniechecilam sie jak autorka , ale uzylam i wcale nie bylo zle wiadomo ze troche sie pienila no ale nie az tak jak opisujecie

Gość gość
Pieni się i smaruje.Odgłosy jak echo z głębokiej studni

Gość Patusia21
Mam z chłopakiem bardzo dobry kontakt, niczego się przed nim nie wstydzę, więc te pienienie nie wywołałoby u mnie skrępowania przed nim. bardziej pytam o dyskomfort fizyczny, czy to przeszkadza ? i czy dzięki temu pochwa jest nawilżona i nie ma problemu z suchością ?

Gość gość
Dyskomfort jest gdyż nie ma naturalnego tarcia tylko slizganie się.Brak naturalnych odczuć i tylko chemiczne zniszczenie prącia,które wymaga regeneracji.

Gość Patusia21
Heh :) pytam o to, bo chcę, żeby się udało a nie złościć się potem, że nie jest tak jak chciałam i przez to będziemy musieli przerwać. dodam, że chcę to zrobić w walentynki, więc wyobraźcie sobie jak to będzie wyglądało, jak globulka będzie do kitu i stosunek się nie odbędzie albo odbędzie ale z przeszkodami.

Gość Patusia21
Więc jak ma być tak źle, to wolę sobie darować globulkę i kochać się w prezerwatywie, żeby nie zepsuć całego nastroju ;)

Gość gość
Przesadzacie, używałam globulek wiele razy, jedyna niedogodność to to ze po jej włożenia trzeba poczekać kilka minut zanim zadziała, wiec trzeba sie wstrzymać ze stosunkiem, kilka minut Jeśli sie przestrzega tej zasady globulek sa skuteczne Inna niedogodność to to ze potem zawartość sie wylewa wiec następnego dnia bez wkładki ani rusz Generalnie nie narzekam, to była pierwsza metoda antykoncepcyjna która stosowałem miałam do niej większe zaufanie niż do prezerwatyw

Gość Patusia21
O dziękuję :) więc wypróbuję niebawem tę metodę ;)

Gość gość
Na takie swieto jak walentyki to tylko naturalny sex do końca w c*pce.

Gość gość
jak chcesz bez gumki spróbować to się naucz określać dni płodne, śluz, mierzenie temperatury. Jesli będziesz polegała tylko na tym że masz dostać okres za 2 dni to możesz sie pewnego dnia przeliczyć i będzie kolejną co cudem zaszła przed okresem. Lepiej jest obserwować kiedy jest owulacja i mieć pewność że w cyklu już była niz polegać na tym że za parę dni spodziewamy się miesiączki. Co do samych globulek to nie używałam. z tego co wiem to jest udowodnione że nie wszystkie plemniki sa eliminowane. Kiedyś się zastanawiałam co by było gdyby takiemu plemnikowi, któremu udało się przeżyć ta eksterminację, udało sie zapłodnić i co by było z taka ciążą. Czy nie urodziłabym chorego dziecka.

Gość gość
W takie dni przed okresem można spróbować użyć najcieńszych gumek.

Gość Patusia21
Ale ja właśnie wiem, kiedy mam dni płodne. i nie poprzez wyliczanie, tylko poprzez obserwacje swojego ciała. i okres dostaję regularnie. dni płodne mam akurat w tej chwili. 14 lutego będę już niepłodna i mimo to boję się bez żadnego zabezpieczenia kochać w te niepłodne. wolę chociaż globulkę mieć dla pewności.

Gość gość
Plemnik upośledzony spowoduje dziecko uposledzone i co wtedy zrobisz.Kobiety młode czekają na ciąże i nie wyliczysz dni niepłodnych.

Gość Patusia21
No nie wyliczę, ale zaobserwuję.

Gość gość
Jak dla mnie globulki są niekomfortowe. Jakoś nie potrafiłabym polegać na obserwacji dni płodnych i niepłodnych. Też nie lubimy gumek, więc kupiliśmy femcap - kapturek. Jestem zadowolona ze stosowania

Gość gość z 18 52
Ja jak zaczynałam obserwację to też się bałam jak cholera ale dużo czytałam w temacie i coraz bardziej poznawałam swoje ciało i najważniejsze to robić notatki. Coraz bardziej byłam przekonana do tej metody. Od kilku lat nie używam gumek i nie zamierzam na razie do nich wracać.

Gość Patusia21
A jak to jest z tymi kapturkami ? Istnieje możliwość nieprawidłowego założenia go ??