Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nijokolikkk

O SZczepieniu i Chorobie po!Program

Polecane posty

Gość gość
a widziałaś to? dziecko które było szczepione było w tym momencie CHORE a moja pediatra np. zawsze powtarza, żeby nawet po katarze minimum tydzień odczekać.

Gość gość
tak tylko ilu pediatrów uwaza ze katar a nawet goraczka to nic takiego, mozna szczepic:o

Gość gość
to trzeba mieć SWÓJ rozum, ja od zawsze wiedziałam, że nie wolno przy chorobie szczepić, jak jeszcze nawet o dziecku nie myślałam.

Gość gość
po jakiej szczepionce bo nie chce mi się oglądać

Gość gość
a ja to piąte przez dziesiąte oglądałam, to leciało rano w DDtvn. Nie chodzi o to po jakiej szczepionce, tylko dziecko było chore, zostało zaszczepione i tak niestety szczepionki działają, gdy organizm jest osłabiony.

Gość gość
porażenie mózgowe wynikiem szczepienia podczas choroby? oczywiście nawet po katarze trzeba odczekać ze szczepieniem, żeby nie było.

Gość nijokolikkkllkolo
a gdzie wam tam mowia ze chore bylo, bo ja sluchalam specjalnie drugi raz i mowia ze bral antybiotyk , po to aby bakteria nie nawrucila sie , wnioskuje ze bakteri juz nie bylo w organizmie , wlazlam w strone chlopca i tam tez wszystko pisze na fb jest , owszem zarazono go po urodzeniu ale potem nie mowia zeby mial bakterie, tylko zeby nie mial a to chyba roznica, przeczytalam cala historie chłopca, chyba zrezygnuje ze szczepień

Gość gość
Rezygnuj, rezygnuj. Jak ci dziecko UMRZE na chorobę, przed którą szczepionka chroni i o tym zrobią film, to może więcej takich głupich jak ty nie będzie. Już się zaczyna robić ciekawie bo nieszczepionych jest tyle, że pojawiają się pandemie krztuśca czy odry: www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130322/POWIAT0206/130329541 www.latimes.com/business/hiltzik/la-fi-mh-antivaccination-movement-20140120,0,5576371.story#axzz2rJA1EnFR A za parę lat będzie o wiele ciekawiej, może wrócimy do całkiem niedawnych czasów kiedy to na 5 dzieci dorosłości dożywało 1...

Gość gość
ale sie nakręcacie. NIe macie pojęcia o temacie a wypowadacie sie jak eskpertki. Załosne. Raptem wszyscy znaja sie na medycynie, ciekawe. Antybiotyk + szczepionka ? hmmm kiepska sprawa. Trzeba troche myslec a nie robic afere. Szczepi sie zdrowe dzieci, a nie na antybiotyku na litosc boską. Zreszta skutki uboczne moga sie pojawic nie tylko po szczepionce ale np wlasnie po antybiotyku czy nawet po zwyklym syrpie na kaszel co mialo miejsce calkiem niedawno u nas w kraju. Chlopiec zmarl po podaniu syropu. Takze nie demonizujcie bo pakujecie antybiotyki w swoje dzieci nagminnie nie myslac o konsekwencji a robicie afere ze szczepionek. Nie szczepcie, wasze dzieci, wasza sprawa, skoro dla was wyrocznia sa artykuly to gratuluje. Dzieci tez leczycie za pomoca internetu?

Gość gość
jak można antybiotyk dać,po to,zeby bakterii nie było? czy wy takie głupie jesteście czy co? zadajcie sobie pytanie po co jest antybiotyk dowiedzcie się u źródła

Gość gość
Jeszcze na antybiotyku było-śmiech na sali. I rodzice swojej winy w tym nie widzą? Antybiotyków nie bierze się po to aby coś nie powstało, ale po to aby coś wyleczyć. Dalej mówiąc. Dziś dziecko ma katar za 3 dni ma anginę, i nawet jeśli dzisiaj się pójdzie do lekarza to on tej anginy NIE ZOBACZY. Dopiero po np. 3 dniach coś będzie widać. Dlatego PO katarze trzeba odczekać minimum tydzień!!!! My mieliśmy szczepienie na 28.01, przełożyłam bo zaczął się katar na 16.02. Aby było bezpiecznie. Jeśli w jakimś artykule będzie napisane, że w danym mieście o danej godzinie zostanie zgwałcone dziecko, też w to uwierzycie?

Gość gość
jakie szczęście, że nie szczepię.

Gość gość
"my mieliśmy szczepienie na 28.01, przełożyłam bo zaczął się katar na 16.02. aby było bezpiecznie." to się nazywa oksymoron...

Gość gość
dlaczego oksymoron? będzie ZDROWY więc można szczepić, i jest to bezpieczne szczepienie.

Gość gość
podczas kataru niestety,ale dziecka szczepić nie wolno, ba, nawet upał jest przeciwwskazaniem nie wiedziałyście? wiem, wiem, bo mało kto wie, ale wie ten kto ma odpowiedzialnego pediatrę

Gość gość
przecież ciągle piszę, że podczas kataru nie wolno, bo nie wiadomo czy z kataru nie wykluje się nawet angina, większość przychodni z tego powodu przenosi szczepienia na godzinny wczesno ranne lub późno popołudniowe.

Gość gość
wiem, wiem, ja piszę do pań wyżej

Gość gość
Medycyna Praktyczna, zalecenia dot szczepien: Do najczęstszych stanów klinicznych błędnie traktowanych jako przeciwwskazania do szczepienia należą: biegunka, łagodne choroby górnych dróg oddechowych (w tym zapalenie ucha środkowego) z gorączką lub bez niej, łagodne lub umiarkowane reakcje miejscowe po podaniu poprzedniej dawki szczepionki, antybiotykoterapia, rekonwalescencja po przebyciu choroby o ostrym przebiegu

Gość gość
niedługo i te zalecenia zostaną wyrzucone, zostanie tylko gruźlica albo i nie dobry i uczony pediatra to podstawa zdrowia dziecka

Gość gość
"łagodne choroby dróg oddechowych" ale angina już tak prawda? ostatnio koleżanki córa miała katar, akurat w tym samym czasie co mój syn. U nas na katarze się zaczęło i skończyło. A u niej? Równo po 3 dniach poszła znowu i wyszli z diagnozą-angina. Zaczęła się katarem. Dlatego katar JEST przeciwwskazaniem.