Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wygląd małżeństwa związku po latach

Polecane posty

Gość gość

Dręczy mnie takie pytanie czy są małżeństwa/związki z wieloletnim stażem i nadal ogromnie się kochają nie ma zdrad i są szczęśliwi?? Jestem młoda w 4letnim związku jest dziecko i póki co nadal mega zakochani, ale dręczy mnie wizja przyszłości skoro wszędzie słychać o zdradach rozwodach itd. Mam wrażenie że każdy facet około 40? w dłuugim związku z tą samą kobieta ktora już nie jest taka młoda, chętnie zrobi skok w bok z młodszą .. Że małżeństwa uchodzące za szczesliwe i długie tak naprawde przeżyły zdrade tylko albo nie wyszlo to na jaw, albo druga strona udala ze tego nie widzi albo wybaczyla i nadal są razem. Tym bardziej się zastanawiam jak to będzie z nami za nastepne kilka lat. Dodam że to mój pierwszy i jedyny partner, a ja jestem jego drugą. Czy nie bedziemy chcieli sprobować czegos nowego?

Gość gość
ciekawe pytanie, ktos cos wie z doswiadczenia?

Gość zona z 10 letnim stazem
wzajemne narzekanie na siebie, na pranie skarpetek i zle nawyki, radosc gdy maz/zona gdzies wyjezdza na pare dni, zeby od siebie odpoczac. A 10 lat temu rozowe zakochanie, chemia jak cholera, i pragnienie bycia z soba na zawsze tak silne, ze dalabym sie posiekac brzytwa. To na wypadek hgdyby ktos napisal, ze wyszlam za maz z rozsadku lub przez wpadke. PS. Dziecko urodzilam po 3 latach malzenstwa.

Gość gość
Wszystko powszednieje, normalnieje... Podobnie do zony z 10 letnim stazem o 23:56 :)

Gość gość
nie rozumiem poprzednikow, ja jestem w zwiazku od 15 lat (7 malzenstwa), ciesze sie na kazda chwile spedzona z mezem, robimy razem mnostwo rzeczy, to moj najlepszy przyjaciel. Nie mamy dzieci, ale nie czuje zeby czegos mi brakowalo w naszym zwiazku.

prawdziwą miłość poznaje się nie w dobrobycie,a w biedzie. W smutku i chorobie. W codziennym życiu,w wolnych,wspólnie spędzonych chwilach.

Gość ulti
ja od 13 lat jestem w związku i choć nie wszystko mnie zachwyca to jestem zadowolona. Doskonale się uzupełniamy: czego ja nienawidzę on akurat lubi. załatwia sprawy urzędowe, pity, lokaty, gotuje, sprząta. Ja więcej pracuję, w domu tylko odpoczywam:)

my już mieliśmy okazję obchodzić srebrne gody i jak narazie nie potrzebujemy odpoczynku od siebie tak jak ktoś wcześniej napisał,a wręcz przeciwnie.

tu trzeba patrzeć na wygląd długoletnich związków, a dzisiejszych. Najlepiej bez dzieci,bo one przeszkadzają w karierze,w imprezowaniu,albo dorabianiu się. Myślicie że kiedyś to wszystko na tacy podawano? Trzeba było ciężko z*********ć,by jako tako egzystować,a potem czegoś tam się dorobić. Śmiech mnie ogarnia gdy czytam te wasze lamenty bo dziecko tak wyczerpuje. K****. Pampersa zmienić wykańcza.

Bo najlepiej iść na łatwiznę. Ma to swoje zalety - coraz mniej ludzi siedzi w toksycznych związkach. Z drugiej strony masa związków z niezłym potencjałem też się rozpada.

Gość gość
a czemu się rozpada? Bo teraz każdy tylko narzekać umie. Bo jeszcze się nie wyszalał. Bo już motylków nie ma. I tak dalej. Albo w domu bajzel,bo fejs ważniejszy.

Gość gość
Moim zdaniem w związku bardziej niż bieda pokazuje dorobienie się. Czy druga osoba, której się udało, nie zapomniała o swojej połówce, czy umie wspomóc, zrozumieć. Bieda wbrew pozorom łączy. Ale piszę o związku, nie o małżeństwie.