Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yumiiiiiii

Jakas choroba pochwy? Kobietki, pomozcie!!!!

Polecane posty

Gość Yumiiiiiii

Ostatnio zachorowalam, jakies przeziebienie zwykle, goraczka i zmarzlam strasznie. Bylam u lekarza i on przepisal mi antybiotyk na migdal, bo byl brzydki, zbyt duzy itd.Zaraz po tym zaczelam odczuwac straszne pieczenie i klocie w cewce moczowej podczas oddawania moczu jest to nie do wytrzymania. Bylam w aptece i kobieta doradzila mi lek "UroFuraginum", troszke pomaga ale niewiele. Dzien pozniej pojawila sie wysypka z zaczerwienieniem, to sa jakies dziwne krosty dosc duze na wargach sromowych i w okolicach, swedzace gdy dotkne. Zazywam duzo witaminy C, goraczka sie czasem pojawia jeszcze rowniez dosc wysoka bo okolo 18.5* Do tego zaczely mnie rowniez swedziec nogi na lydkach i zauwazylam ze po kapieli wychodzi mi lekka czerwona wysypka, strasznie swedzaca. Do ginekologa jestem zapisana na jutro ale pech chcial ze dostalam dzisiaj miesiaczki ale i tak pojde, moze po rade, cokolwiek bo juz nie wytrzymuje nie wiem co to jest. Mam mam jednego partnera seksualnego, nie mial on zblizen wczesniej z innymi kobietami. Prosze Was bardzo i to bardzo o pomoc i jakies rady, moze ktoras z Was wie co to moze byc? Dodam, ze z dzialan nieporzadanych na ulotce z antybiotyku bylo wspomniane o zakazeniu pochwy, cos takiego. Strasznie sie z tym mecze juz :(

Gość kamiel
pieczenie może się pojawić przy przedawkowaniu wit. C więc upewnij się, że z nią nie przesadzilaś.

Gość Yumiiiiiii
To pieczenie pojawilo sie zanim zaczelam brac jej wiecej, wczesniej nie bylo opcji o "przedawkowaniu" wit. C

Gość kamiel
kiedyś miałam dokładnie to samo. a zakażenie pochwy - ogólnie zaburzenia tego typu mogą brać się od nadmiaru leków, także od antybiotyków. nie ma powodów do obaw. ogranicz tylko wit.C

Gość kamiel
a inne leki brałaś? krostki są raczej normalne czy podeszły ropą? może to jakiś czyrak? ja już miałam wszystko co możliwe w tym temacie:) wystarczy, że usiądziesz na publicznej toalecie, i czasem załapiesz jakiś syf. nie kupuj na to leków bez recepty, są drogie i bezskuteczne

Gość Yumiiiiiii
Myslisz, ze te wszystkie objawy moga byc spowodowane np. tym antybiotykiem? Wczesniej nie mialam nic podobnego. Z ta wic. C faktycznie przystopuje. Boje sie ze to moze jakis problem z grzybica pochwy, wszystko juz mi przychodzi do glowy strasznie sie tym martwie :( Pozbylas sie tego? Wysypki? A pieczenia cewki przede wszystkim?

Gość Yumiiiiiii
Sprawdzilam w googlach na grafice jak ten czyrak wyglada, powiem Ci, ze calkiem to podobne gdyby wykluczyl ta biala rope, przynajmniej poki co. Do tego jest lekkie zaczerwieneinie w okolicy kazdej grudki. Czy to cos strasznego?

Gość kamiel
antybiotyki zaburzają folorę bakteryjną pochwy. co do cewki moczowej - nie wiem, ale to także jest ze sobą powiązane, ja np. jak już biorę antybiotyk to musze do tego mieć jakieś leki wyrównujące właśnie tą florę bakteryjną, bo inaczej wszystko piecze, swędzi itp.

Gość kamiel
nie, to się leczy antybiotykiem, ale to nic strasznego, ani groźnego. wiem, jak to przeszkadza, boli i swędzi, ale na szczęście przy odpowiednich lekach szybko się goi

Gość kamiel
ropa robi się później, gdy czyrak ma już pęknąć, na początku jeszcze nie widać.

Gość Yumiiiiiii
Rany rany, naprawdę bardzo mnie uspokoilas, przynajmniej wiem czego moge sie spodziewac, moze to faktycznie nic az tak groznego. Dziekuje Ci, jestem bardzo wdzieczna :)

Gość kamiel
nic groźnego. i nie przeraź się słowa "czyrak" bo jak ja poszłam do gina i zrozumiałam tylko "rak"... wyobraź sobie moją reakcję:) idź do lekarza, samo nie minie, a po lekach ekspresowo "pęknie". bo to pęknie, o ile to to samo. wycieknie ropa i wszystko na ten temat:)

Gość kamiel
idę spać:) powodzenia. i napisz na kamilczurek@wp.pl jak się udało to wyleczyć:)

Gość Yumiiiiiii
Ciesze sie ze mi pomoglas :) Wyobrazam sobie faktycznie Twoja mine, dobrze ze zostalam ostrzeżona :) Myslisz ze powinnam porozmawiac o tym z moim facetem? Moze on tez powinien wybrac sie na jakies badania? Jest to intymny problem a my jestesmy ze soba krotko, mimo to dosc zżyci. Ale zastanawiam sie jednak nad tym.

Gość kamiel
podałam ci maila, chcesz to napisz, idę spać, a co do chłopaka, to powstrzymajcie się od intymności dopóki się nie wyleczysz. ale on raczej tym się nie zarazi, nie wymaga leczenia, tak sądzę, ale lepiej przy okazji zapytaj lekarza:) pozdrawiam

Gość Yumiiiiiii
Dobrej nocy :)