Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skąd się wzięła taka teoria

Polecane posty

Gość gość

że lepiej urodzić w 7 niż 8 miesiącu?? No powiedzcie mi drogie mamy, skąd to się wzięło i niby dlaczego??

Gość gość
... coś tam z oddychaniem, płucami czy coś... nie pamiętam, ale generalnie to fałszywa teoria jest :D

Gość gość
A niby dlaczego lepiej? Takie teorie to słyszałam tylko w przypadku dość głupich kobiet które twierdziły że od 7 mca najbardziej zwieksza się brzuch zostaje opona etc i trudniej odzyskać figure, a że dziecko po 7 mies jest już w większości samo oddychać gdy się urodzi. Głupota straszna. Mysle jednak że nikt normalny nie rozwiązuje ciąży z takich powodów.

Gość gość
i dlaczego mówi się, że chłopca lepiej w 7 a dziewczynkę w 8? Bo tak też słyszałam...

Gość gość
o tym drugim to nie słyszałam nigdy :P

Gość autorkaaa
usłyszałam to pierwszy raz od bratowej mojego faceta i parę razy mi to powtarzała, aż w końcu przestałam słuchać co do mnie mówi. Ale wiem, że w internecie też krąży ta brednia, z początku myślałam, że sama to wymyśliła

Gość autorkaaa
no o tym drugim to i ja nie słyszałam

Gość gość
Taka teoria była kiedys, wiązala sie to z tym że w 8 miesiącu coś tam wykszatalcalo się z systemem oddechowym, i ponoć większa gearancję dawało przeżycie jesli dziecko urodzi sie przed tym procesem niż w trakcie. Ale w tej chwili nia ma ta teoria żadnego znaczenia gdyz dawno została obalona. jażdy dzień ciązy jest na wage słota, tym bardziej ,że teraz lekarze ingeruja i przy prawdopodobieństwie wczesniekjszego porodu podaja matce zastzyk właśnie wspomagający rozwoj płuc u płodu. W chwili obecnej jest to mit :)

Gość autorkaaa
hehe no właśnie czyli każdy słyszał, że "coś tam" z płucami ale nie do końca wiadomo o co chodzi :) czego to ludzie nie wymyślą :P dzięki dziewczyny