Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a gdzie chcecie byc pochowani

Polecane posty

Gość gość

w Polsce czy na obczyznie ?

Gość gość
moja rodzina dostala na wszelki wypadek dokladne wytycne. kremacja i do szyflady. zadnego cmentarza.

Gość gość
ja pytam gdzie anie jak

Gość gość
napisalam przeciesz ze w szufladzie. polska oczywiscie

Gość gość
ja kremacja i chce byc rozsypana nad woda, najlepiej nad morzem :)

Gość gość
ja tez chce byc spalana i obojetnie gdzie mnie rozsypia..

Gość gość
często myślę o śmierci ale nie zatanawiałam się gdzie chcę byc pochowana... myślę że to bez różnicy... czy to w polsce czy na obczyźnie to i tak będą pamiętac o mnie przez pierwszy rok żałoby a później to raz w roku, od święta bo tak wypada zapalic znicz... ;(

Gość gość
O matko! A czemu chcecie być spaleni? Ja nie wiem ale kremacja mnie jakoś przeraża...

Gość gość
sprowadzenie ciala jest tak kosztowne, ze niestety wiele laduje w urnie gdzies tam zakopane pod plotem na koszt panstwa.

Gość sluszny w sprawie
ja skremowynay i tylko na zielonym cmentarzu w UK, gdzie jest soczysta zielen, ptaki spiewaja prawie caly rok. Z gory dziekuje za polskie 'wesole maisteczko' choinki na gwiazdke, zajaczki na grobie na wielkanoc i rewie mody 1.11. Pier.... lę taki odpoczynek.

Gość gosciUfa z USA
sluszny w sprawie :) dobre - ale wiesz, ze tej zielonej trawy nie bedziesz widzial? Znaczy od spodu bedziesz :) I wszystkie chemikalia, ktore sa potrzebne, zeby te zielona trawe miec beda splywaly na Ciebie :) hahahaha - sorry ale tak mi sie jakos skojarzylo :) A z wesolym miasteczkiem sie zgadzam :)

Gość gość
W zasadzie jest mi to obojetnie, jak bedzie latwiej rodzinie.

Gość gość
Najlepiej kremacja i prochy rozrzucic na morzu , bo zawsze kochałem morze :)

Gość gość
oby tylko nie na katolickim cmentarzu.

Gość gość
ja w ogole o tym nie mysle wcale sa na to rozne sposoby i sa skuteczne i dzialaja na kazdego faceta jak sie to zrobi tak ale pamietaj ze taki facet moze ciebie potem 👄 www.youtube.com/watch?v=D4wB8NNwA-c

Gość Madeleine76
ja w ogole nie chce byc pochowana- chce bys spalona ( co to za roznica po smierci gdzie , dla mnie zadna a moje dzieci.... niech mnie spala i zrobia z prochami co chca

Gość ex_debill_znowu_po
prochów tak sobie byle gdzie rozrzucać niestety nie można, chociaż jak wiadomo - Polak potrafi, a sposób się zawsze znajdzie;) na polskich cmentarzach przytulniej - zawsze się pali jakaś lampka, ale jeśli nie będzie miał kto przyjśc jej zapalić to lepiej być pochowanym gdzieś w zasięgu bliskich.

Gość gość
Tez sie zastanawiam nad kremacja. Chyba lepiej zostac spalonym niz jedzonym przez robaki.

Gość gość
mojej kolezanki brat zginał za granica w wypadku. Nie mieli kasy na ściagniecie jego ciala i zorganizowanie pogrzebu, wiec zostal pochowany na obczyznie. Ale matka nie mogla wytrzymac i pogodzic sie z tym ze jej dziecko lezy gdzies daleko i znalazła zaklad http://wroclaw-zakladpogrzebowy.pl/oferta/ ktory zajął sie eshumacja i transporetem zwlok. Teraz cialo jest w rodzinnym miescie i wszytsko sie dobrze skonczylo. Ale taki transport to droga sprawa. W tym przypadku znajomi zlozyli sie na wszytko. Zamiast kwiatów i zniczy kazdy dal pieniadze i sie udalo.

Gość gość
ktos ukradl mi myśli... ja tez chce być pochwany (sproszkowany najpierw) na cichym, zielonym cmnetarzu w UK. Tutejsze cmentarze wygladają jak parki, przycięta trwa, ptaki, aż się chce wiecznie tam odpoczywać. A w polsce? istne wesołe miasteczko, wygrabione scieżki do źdźbła trawy, żeby przy pierwszych opadach utaplać się w błocie... ale przecież taplanie w kato-rżniczej (lickiej) polsce mamy w błotku polsko-polskim mamy we krwi. Ja pierd/y/ka/m, co to jest za pok/u/r/wiony kraj ta polandia. Skąd się na świecie wzięły takie odmęty umysłowe, które żyją od Bałtyku az po tatry?

Gość gość
te psie juchy nawet miejsca nie mają aby tooo gooofno pochowac niech zdychają gdziekolwiek ,ich dzieciom i tak obojętne bedzie gdzie ich rodzic zalegnie hahahha....grunt aby im dobrobyt zapewnił :D tak ich nauczyli i c****j im w dooope ! skoro tak pustacko wyuczyli swoje goooofno które wydali na swiat !

Gość gość
spieeerddaaalllac z naszej polski śmiecie zagraniczne nawet kot na was nie naszczy ! zdrajcy za kase tanie k*****y i dzifffki chowajcie wasze zwloki za granica ! tutaj nie ma miejsca dla szczyn!

Gość gość
gość wczoraj spieeerddaaalllac z naszej polski śmiecie zagraniczne nawet kot na was nie naszczy ! zdrajcy za kase tanie k*****y i dzifffki chowajcie wasze zwloki za granica ! tutaj nie ma miejsca dla szczyn! x x ależ my jesteśmy u siebie,czyli w Europie,cały świat jest własnością ludzi na nim żyjących od zarania ludzie osiedlali się tam gdzie była woda i pożywienie my znaleźliśmy właśnie tymczasem w UK taki wodopój,jak się woda skończy pójdziemy dalej i co zabronisz nam? a ty siedź na d***e jak ci dobrze i nie obrażaj innych