Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do przyszłych mam w drugim trymestrze ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pochwalcie się jak się odżywiacie, jak wygląda wasze przykładowe śniadanie i jakie to są ilości. Obecnie jestem w 12 tygodniu ciąży, wchodzę w drugi trymestr i przytyłam 2kg. Uważam że jem zbyt dużo. Dziś na śniadanie zjadłam banana, wafel zbożowy i jajecznicę z trzech jajek i kromkę z margaryną. Wczoraj na obiad zjadłam zupę pomidorową z makaronem (dwie chochle), średnia porcja ziemniaków tłuczonych, dwa jaja na twardo z sosem pieczarkowym i surówka z marchwii i jabłka. Na kolację przeważnie albo ciepłe danie albo dwie kromki chleba z dodatkami (wędlina, ser, pomidor). Nadal mam mdłości ale nie odbierają mi one apetytu , wręcz kiedy nie zjem , wywraca mnie boleśnie w żołądku i mdości się nasilają. Staram się pilnować by były to trzy posiłki dziennie i tak w rzeczywistości jest . Moja znajoma nie bardzo patrzy na to co i ile je i schudła póki co 1kg a jest w 13 tygodniu ciąży. Może macie jakieś wskazówki na co uważać? W poprzedniej ciąży przytyłam okropnie dużo, teraz chciałabym nie chodzić głodna ale też nie jeść zbyt kalorycznie. Dodam że słodyczy wogóle nie jadam , tak samo pilnuję by nie jeść ciężkich smażonych czy tłustych rzeczy.

Gość gość
Jesz normalnie i wcale nie przytyłaś dużo. Otrząśnij się;)

Gość gość
ja do 16 tyg żyłam na słodyczach i chrupkach bo po innych rzeczach rzygałam jak kot w efekcie schudłam 6 kg, a do porodu miałam plus 3 kg. chyli najpierw schudłam 6 kg, potem przytyłam 9.

Gość gość
Na sniadanie możesz jeść ile chcesz bo to jesteś w stanie spalić więc jak masz ochotę na coś kaloryczniejszego to grzesz własnie z rana byle było zdrowe. Na obiad jedz mniejsze porcje za to wprowadź sobie lekkostrawną przegryzkę na podwieczorek a kolacja niech będzie lekkokaloryczna.

Gość gość
jedz na co masz chec ale ogranicz slodycze bo to puste kalorie,staraj sie nie jesc po 17,ja jestem w 35 tc i mam na plusie 8 kg wiec zle chyba nie jest,

Gość a skąd wiesz
Ja szczerze to jakoś nie bardzo zwracam uwagę na to co jem. Obecnie jestem w 23tc, przytyłam 2kg. Jem to na co mam ochotę, czyli w głównej mierze brokuły i kalafior. Dziś rano na siłę wciągnęłam jogurt, żeby nie iść do pracy z pustym żołądkiem, ale ostatnio rano coraz ciężej jest mi coś zjeść. W pracy kawa zbożowa. Wczoraj na obiad zjadłam gotowanego brokuła z roztopionym masłem, posypanego czosnkiem. Dzis znów mam ochotę na brokuła i pewnie znów zjem. Mąż na szczęście jada w pracy, dziecko w przedszkolu, więc nikt nie narzeka na moje upodobania, a kolację dla syna i siebie mąż robi.

Gość gość
W 23 t.c tylko dwa kg? Czyli nic nie przytyłaś bo te dwa kg to zapewne idzie w objętość krwi, macicę z wodami, płód, piersi i woda w organiźmie. Moja znajoma za całą ciążę przytyła 6 kg, dbała by dieta była mało kaloryczna za to nie miała praktycznie mleka po porodzie.

Gość gość
przesadzasz wiesz? ja mam 4 kilo na plusie w 11 tygodniu i nie uwazam ,że to za duzo a dużo nie jem,tyle co zawsze i słodyczy też nie jadam