Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu kobiety które całą ciążę musiały leżeć

Polecane posty

Gość gość

mi lekarz zapowiedział że ciąża będzie leżąca od samego początku do porodu, jedynie wc, i na badania będę mogła jechać. co robiłyście przez te 9 mcy?

Gość nie wolno nie wolno nie
czytałam książki, gadałam z dziewczynami na sali. Czemu masz leżeć? Skąd lekarz to wie, bo chyba jeszcze nie jesteś w ciąży z tego co rozumiem?

Gość a skąd wiesz
Nie rozumiem lekarz Ci tak powiedział? A na jakiej podstawie?

Gość to juz w wiezieniu
jest weselej.tam maja chociaz silownie i spacery.ja dziekuje,cala ciaze przelezec.ja bym oszalala bo jestem choleryczka:O

Gość gość
jak ciąża chciana i planowana to spokojnie da się radę. ja się nauczyłam włoskiego w ciąży, bo też musiałam leżeć, najpierw w domu do 17tygodnia, a potem już w szpitalu.

Gość gość
bo straciłam 2 ciążę, i mam niewydolność szyjki i teraz staramy się o dziecko i lekarz zapowiedział że ciąża leżąca i na lekach mnie czeka.

Gość gość
też tak miałam... choć w 3 trymestrze było lepiej i mogłam chodzić :) więc chociaż spacerki zaliczylam, hehehe. A początkowo gdy musiałam leżeć to dużo czytałam, trochę na necie na laptopie siedziałam (głównie przeglądałam co się da na allegro dla malucha), tv, ale szczerze mówiąc było ze mną na tyle źle, że większość czasu spałam i tak czy siak nie miałam energii na nic wielkiego ;)

Gość gość
Ciekawe jak Twój chłop wytrzyma zakaz seksu :D

Gość gość
Ale na niewydolność szyjki stosuje się pessar lub zakłada się szew, do tego leki rozkurczowe i wcale nie trzeba leżeć cały czas.

Gość gość
ja też nie mogłam sobie tego wyobrazić a dziś 39 tydzień i już wszystko mogę no wiadomo w granicach rozsądku hehe

Gość gość
zdurnialabym chyba,mowie powaznie.nie wyobrazam sobie lezec przez 9 miesiecy.wylabym do ksiezyca chyba.ale kazdy ma inny temperament,ja jestesm adhd,niestety.

Gość gość
przy niewydolności szyjki nie trzeba dosłownie leżeć! wystarczy się nie forsować, można chodzić na krótkie spacery, a nie leżeć w łóżku. a skoro lekarz ci tak z góry zapowiada to go lepiej zmien

Gość gość
pessar u mnie nie zadziałał i teraz będzie szew i dodatkowo pessar i nakaz leżenia plus leki.

Gość gość
dziewczyny Wy piszecie, że zdurniałybyście, ale to nie jest tak, ze jesteście w pełni sił a musicie leżeć, serio nawet nie ma się na nic sił... Ja tak miałam w każdym razie - leżalam, ewentualnie jak lekarka pozwoliła to krótki spacer a i tak większość czasu zwyczajnie byłam padnięta i to leżenie wtedy aż tak nie przeszkadza :) najgorsze to, że sie człowiek rozleniwia no i więcej tyje od tego leżenia :/

Gość mogłaś nie robić skrobanki
niewydolność szyjki występuje w większości u kobiet które wcześniej przerwały ciążę. i teraz masz karę

Gość gość
tak mam mechaniczne uszkodzenie szyjki po zabiegu łyżeczkowania po pierwszym poronieniu w 9 tyg

Nigdzie nie ma takich kobiet :) są tylko takie, które leżały bo chciały :) muszą to np osoby po ciężkim wypadku, ciężarna ma wybór, więc leży bo chce

Gość gość
kingastefanka fanka p********z jak potłuczona, idz na oddział patologii ciąży i tam się wymądrzaj z tymi pierdołami