Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowe maki na bialym tle

Co dzisiaj zjadly wasze dzieci i w jakim sa wieku

Polecane posty

Gość gość
jak tak czytam to dochodzę do wniosku że moja dwuletnia córka wymaga konsultacji z lekarzem. Na sniadanie nic, na obiad nic, na kolacje miseczke rosołku z makaronem, pół pomarańczy, herbatke i tyle. mała franca tak nie chce mi nic zjeść.

Gość fanka cekinów
masakra. nic?! śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia. wychładzające organizm pomarańcze w okresie zimowym? jak już mówiłam-masakra.

Gość gość
spróbój ją przetrzymac tzn. nie daj jej jedzenia dopóki się sama nie upomni

Gość gość
Moja też potrafiła przez cały dzień zjeść tylko mała miseczke rosołu jak miała właśnie jakieś 2 lata. Teraz jest trochę lepiej, je może więcej ale mało rzeczy lubi. Jej ulubione danie to chleb, kanapki z masłem. Chrzestny piekarz więc się śmieje czasem, że nie ma co się dziwić :) a ile waży ta dwulatka twoja? Ja napisałam wcześniej, że moja zjadła 4 kromki chleba rano, to jakaś napisała, że ją utucze jak świnie. Więc czasem nie wiem, czy to dobrze, że je:) czasem potrafi cały dzień przeżyć na samej wodzie.

Gość gość
córka 22 miesiące: mleko modyfikowane zupa jarzynowa mięso drobiowe kasza gryczana i sos marchewka -groszek trochę banana i mandarynki do picia woda i sok marchewkowy kosteczka czekolady

Gość gość
moja dwulatka waży 12 kg i tak jak pisałam masakra z tym jedzeniem. Nawet nie chce liczyć ile jedzenia się marnuje przez nią bo zawsze przygotuje to płatki, to kanapki, to jajecznice z nadzieja że zje a tu jak przeważnie nie zje nic. na obiad to potrafi zjeść łyżke zupy i wyjeść np same buraczki i tyle :/ kiedyś to normalnie po nacach płakałam bo menda nic nie zjadła a nocy co godzine się budziła z głodu i i tak nic nie zjadła

Gość gość
No to wiem co przechodzisz. Moja na 2 lata ważyła 11,5. Teraz ma 3,5l, waży prawie 14 przy 104cm. Trzeba chyba się przemeczyć, zobaczysz w końcu z tego wyrośnie. Co roku robimy badanie krwi, wyniki zawsze ma bardzo dobre.

Gość gość
ja tylko nie jestem w stanie pojąć jednej rzeczy, zawsze przygotowuje jej jedzenie i nie wiecz czy ona nie je bo nie jest głodna czy po prostu z rozwydrzenia

Gość gość
Syn 5 lat śniadanie- 2 tosty + kubek wody z cytryną i miodem drugie śniadanie- jajecznica z 2 jajek + kubej wody z sokiem obiad - kotlet z piersi i surówka ( nie lubi ziemniaków) Podwieczorek- 500 ml maślanki + bułka z masłem i oczywiście woda z sokiem kolacja - 2 kanapki z wędliną + mleko w między czasie dużo wody z sokiem jakiś batonik albo kawałek ciasta i często przez cały dzień wypija dwa-trzy jogurty do picia

Gość gość
Syn 2.5 r. Mleko modyfikowane Kanapka z twarożkiem Jogurt Ziemniaki z kotletem i pół pomidora Jabłko Mleko modyfikowane Do picia woda lub sok 100% rozcieńczony z woda2