Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY LOGOPEDA TO ZAWOD PRESTIZOWY I GODNY ZAZDROSCI

Polecane posty

Gość gość

BO KOLEZANKA LOGOPEDKA rozgaduje po wsi ze jej zazdroszcze ze jest logopedą a ja tylko zwyklym nauczycielem.. dowiedzialam sie wczoraj o tym od naszej wspolnej kolezanki... ludzie to sie tak noszą,że brak slow..

Gość gość nr 14
oJezu, serio??? A jaki to prestiż uczyć dzieci wymawiać "R"?? Większy prestiż uczyć je pisać, czytać, liczyć i zachować się jak należy,.

Gość gość
jakie r?? Logopeda to tak jak lekarz przecież... Musi sie znac na narzadzie mowy itd.. Zal wam d**e sciska ,że nie jestescie logopedą!!!!

Gość gość
LOGOPEDA TO LEKARZ W SUMIE

Gość gość
Na pedagogice też musisz znać narzędzia artykulacyjne na AWF o ile dobrze wiem też.

Gość gość
ale logopeda jak pracuje w por adni pedagogicznej to ma 40 godzin tygodniowo wiec zarobi pewie 3 tysie spokojnie na reke

Gość gość
logopeda to doktor a nauczyciel to zwykły dziad

Gość gość
logopeda to chyba lekarz nie wiem

Gość gość
logopeda lekarz?? chyba was pogielo... moja kumpela jest logopeda, skonczyla pedagogike, a pozniej podyplomowke z logopedii wlasnie, gdzie jej do medycyny...

Gość gość
Co wy brydżu e o tym prestiżu? Zawod się wykonuje dlatego, ze nam to odpowiada. A dlatego ze ktoś coś sobie pomyśli! A logopedia wymaga znajomości anatomii, fonetyki, lingwistyki, statystyki, procesów rozwojowych dziecka wiec jest to trudny zawód.

Gość gość
ciekawe ile sie zarabia jako logopeda pewnie kupe kasy

Gość gość
hahaha no proszę... moja koleżanka logopeda, oczywiście po pedagogice, bezrobotna, złapała się za grosze w przedszkolu... także nie gadajcie, że to jak lekarz, bo z lekarzem nie ma nic wspólnego... prestiż? logopeda? w ogóle co Wy macie z tym prestiżem? to nie te czasy aby jakikolwiek zawód miał prestiż kiedy nauka jest tak powszechna i te niegdyś prestiżowe studia może skończyć byle gląb...

Gość gość
to dziwne moja znajoma pracuje w poradni pedagogicznej 40 godzin tygodniowo i nie wierze ze zarobi mniej niz 4 tysiace za tyle godzin

Gość Ale to już było
Ogarnij się człowieku! Logopeda to przecież nie lekarz! Czy chociaż wiecie jaki ma charakter pracy?

Gość gość
lekarz bo pracuje w szpitalu tez

Gość gość
zal wam tych wielkich zarobkow ech

Gość gość
hehe

Gość gość
Paniom się coś tutaj pomieszało - prestiż to nie jest wyłącznie efekt uprawiania konkretnego zawodu, ale tego JAK się go wykonuje. Znam wielu nauczycieli cieszących się szacunkiem i wielu cieszących się niesławą, podobnie jak logopedów. Osoba, która zadziera nosa, a wiele tak na prawdę nie potrafi, nigdy nie doczeka się prestiżu w swoim zawodzie.

Gość gość
No wlasnie- chyba głownie chodzi o to jak się cos wykonuje i wtedy mozna np. mowic czy cos jest prestiżowe czy nie. Mój syn np. miał beznadziejną logopedkę w szkole,a potem zapisałam go do http://actireh.pl/dzial/kwalifikacje-na-terapie i juz bylo super. Wszystko zalezy od osoby- jak widać ten sam zawód raz może być prestiżowy , a raz nie.

Gość gość
godny zazdrośc****adłam:D