Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 5 miesiacu ciazy. Od jakiegoś tygodnia złapałam przeziębienie i meczy mnie strasznie katar przez który nie mogę oddychać dziennie z 10 paczek chusteczek zużywam , do tego ten straszny męczący dniem a zwłaszcza nocą kaszel odrywajacy ,wymiotuje przez to flegma... Nie wiem już co robic do lekarza dostanę się dopiero za 2 dni a już nie wytrzymuje 4 noc nie śpię. Czy znacie jakieś domowe sposoby na taki kaszel? Już mnie płuca od niego bolą

Gość gość
Zapytaj w aptece o leki, które możesz brać w ciąży. Coś Ci doradzą.

Gość gość
syrop z cebuli - pilam w ciazy na kaszel i mi pomoglo. jest tez syrop homeopatyczny drosetux, ktory pilam w ciazy - dwa razy mnie jakieś przeziębienie złapało. moj ginekolog mi powiedzial jak juz sie wyleczylam z tego, że moglam wziac nawet spokojnie flegamine...

Gość gość
syrop z cebuli, herbata z cytryna, s sokiem malinowym,z miodem czosnek, jest taki syrop dla kobiet w ciazy PRENALEN ale to jest wlasnie na bazie malin. mi bardzo pomogla herbata z cytryna i miodem

Gość gość
Ja na kaszel i 12tc piłam syrop Stodal można stosować w ciąży po konsujlacji z lekarzem a rozgrzewająco Calcium z witaminą C nawet wskazane w ciąży np. zimową porą.

Gość gość
zrób syrop z cebuli - koszt żaden, na pewno nie zaszkodzi ani Tobie ani maluszkowi :) najwyżej nie pomoże w Twoim przypadku, chociaż moja babcia go w nas ładowała jak byliśmy z bratem mali i pomagał na wszelkie choróbska ;)

Gość gościówa44
bleee syrop z cebuli.. może i dobry ale nie w ciąży - jeden łyk i już jestem w łazience... Zapytaj w aptece - jest cała seria produktów dla ciężarówek, psikacz do nosa z prenalenu, syrop itd itp. Naturalne i skuteczne.

Gość gość
hehehe syrop z apteki mniam mniam i sama natura go stworzyła a syrop z cebuli ble i fuj bo sztuczny i pewnie toksyczny... myślisz co piszesz ty wyżej?

Gość gościówa44
mówię tylko, że jest taki rodzaj zapachu (a w zasadzie to nie jeden), którego nie jedna ciężarna znieść nie potrafi. A może i syropów natura sama nie stworzyła, ale chyba specjalnie w tym celu są robione z naturalnych składników, żeby było jak najlepiej co nie? Więc chyba myślę, i swój rozum mam.

Gość gość
inhalacje ? próbowałaś olbas oil ?

Gość gość
syrop prenalen to wlasciwie sok malinowy z czosnkiem. Zapach i smak przez ten czosnek jest raczej średni. Zapewne pomaga, ale nawet mrożone maliny wyjda taniej a witamin nie traca podczas mrożenia. Szkoda kasy na prenalen. Do nosa chyba tylko sól fizjologiczna albo woda morska pomaga.. ale na chwile bo w ciązy jest cos takiego jak wtórny obrzęk sluzówki. Ja nie miałam kataru a ze dwa miesiace nie przespałam bo nos zatkany zupełnie. Pomagała wysoka poduszka - własciwie na pół-siedząco spałam. Wietrzenie porzadne przed snem też pozwalało na chwilke zasnąć. Syrop z cebuli jest jednak najlepszy w tej sytuacji. Stodal i inna homeopatia....napewno nie zaszkodzą... ale czy homeopatia w ogóle moze pomóc? Zdania lekarzy są podzielone.

Gość gość
Ja bylam przeziebiona w ciazy . Pamietam jak poszlam chora na usg polowkowe i lekarz mnie opierdzielil ze nic nie biore. Idz do apteki tam ci doradza co można. Nie ma na co czekać . Chyba ze chcesz zeby rozwinelo ci sie jakies zapalenie oskrzeli w najlepszym wypadku skonczy sie na antybiotykach. W ciąży tez mozna brac leki na przeziębienie a w aptece doradza ci ktore

Gość gość
w ciązy możesz Stodal , Flegamine...

Gość Marcheweczka1987
Ja w ciąży stosowałam sól morską prenalenu - błogosławiony preparat. Bóg jeden raczy wiedzieć jak będąc młodszą udawało mi się usypiać z zatkanym nosem i zatokami.

Gość jasminnnnn
A to chyba od niedawna istnieje ten psikacz do nosa. Za moich czasów był syrop na przeziębienie, tabletki na gardło i witaminy z magnezem od prenalenu, ale psikacza nie było.

Gość gość
Czasy się zmieniają, pojawił się i psikacz:) chyba na taką zmienną porę jak teraz to w sam raz:)

Gość alakoalaaaaa
spray do nosa prenalen też stosuję, pomaga, tabletki na gardło i syrop też, chociaz mam nadzieję, że wiecej do porodu już się nie przeziębię :/

Ja produkty prenalen stosowałam nawet po ciąży, baa nawet już po skończonym karmieniu. Naprawdę działał szybko i byłam zadowolona.

Gość gość
dowiedz się w aptece, ale moim zdaniem skoro niemowlęta mogą to i kobiety w ciąży, odkąd mam synka to przy katarze stosuje taki trik: mam w domu oilbas oil synkowi jedną kropelkę na piżamkę jak ma katar sobie walę ze 3. Jak nie będzie kataru to zniknie kaszel-kaszlesz bo spływa wszystko. Możesz też na katar spokojnie w domku zapachowym zapalić świeczkę i kropelki miętowe :]

Gość gość
w sumie to się nie dziwię skoro się sprawdził psikacz, nigdzie nie jest powiedziany że jest to wyłączność dla ciężarnych :D