Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to znaczy o tescie owu

Polecane posty

Gość gość

Byłam wczoraj u gina. Powiedzial, że mam pecherxyk na jajniku 16 mm więc za 2-3 dni powinna wystąpić owu. Śluz zaczyna być plodny. A na teście owu przed chwilą zrobionym nawet cienia drugiej kreski. I ta kontrolna też jakoś dziwnie blada. Robiłam testy już nie raz, ale innej firmy. F Dodam, że mam regularne cykle i wg moich obliczeń owu spodziewam się w niedz-pon. Co o tym sadzicie?

Gość gość
Może ktoś mi pomoc? Wydaje mi się że skoro owu ma być wg wyliczeń gin, to już powinna być kreska

Gość gość
Przecież hormon luteinizujący rośnie na dobę przed owulacją. Dlatego tych testów jest 5 w opakowaniu, rób codziennie do poniedziałku.

Gość gość
No tak, ale bledsza kreska powinna się już chyba pojawić... przynajmniej tak zawsze było, że już ok 4 dni przed się pojawiała..

Gość gość
Może będziesz miała później owulację. Rób ten test przez kilka dni. A jak faktycznie się nie pojawi, to chyba dobrze będzie zrobić monitoring cyklu.

Gość gość
Jeżeli się nie pojawi to będzie tak pierwszy raz u mnie i to akurat jak wiem, że pecherzyk już spory i śluz jest

Gość gość
testy owulacyjne mogą, ale nie muszą byc wiarygodne, skoro na usg miałaś 16mm pęcherzyk, to lekarz dobrze powiedział, kiedy będzie owulacja- pęcherzyk rośnie około 2mm na dobę, a pęka max przy 28 mm

Gość gość
HEJ ja miałam pęcherzyk 14,5 mm czyli gdzies za 3 dni powinna być owulacja ( czwartek ) . robiłam testy były dwie kreski co prawda jednak ta własciwa była zawsze bladsza , dopiero w nd robiąc ost test wyszly 2 mocne ! a owulacja była w wt , czyli jeśli pęcherzyk rosnie 2mm na dobe to mój miał ponad 30 mm !!

Gość gość
a jesteś pewna, że do owulacji doszło? potwierdził to monitoring?