Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród w Polsce przy innym obywatelstwie

Polecane posty

Gość gość

Przepraszam za moje błędy, ale wychowałam się w Stanach. Otóż moi rodzice wyjechali do Stanów, a ja już tam się urodziłam i mam obywatelstwo Amerykańskie. 2 miesiące temu wszyscy wróciliśmy. Mam męża Polaka byliśmy razem w Ameryce 3 lata, a po ślubie jesteśmy 2 lata. Tydzień temu dowiedziałam się że jestem w 7 tyg ciąży. Kochane mam do Was pytanie. Jal to jest. Jeśli jestem obywatelstwa Amerykańskiego to czy mogę urodzić w Polsce i czy będę musiała płacić ?

Gość gość
jesli masz ubezpieczenie zdrowotne w Polsce to nie

Gość gość
Po poprawiajcie moje błędy !

Gość gość
Jeszcze nie mam takiego ubezpieczenia. Kompletnie nie orientuje się jak to jest w Polsce.

Gość gość
Jeżeli nie pracujecie, wybierzcie się do najblizszego urzedu pracy i zarejestrujcie się.

Gość gość
Mąż ma pracę i pracuje od początku, a ja robię tłumaczenia z języka amerykańskiego, anielskiego, niemieckiego i mam założoną działalność gospodarczą.

Gość gość
więc odprowadzasz skladki do ZUSu. Poszukaj najblizszej placowki Zus i tam napewno ktos udzieli C***omocy, ale wydaje mi się ze ubezpieczenie już powiadasz.

Gość gość
Dziękuje za informacje. Jeszcze nie bardzo orientuje się i ogarniam wszystkie sprawy.

Gość gość
jesli maz pracuje legalnie, to jestes ubezpieczona z tytulu jego pracy, tylko musi cie zglosic do zusu.

Gość gość
Tak pracuje legalnie. Dziękuję za każdą informacje. Każda jest bardzo cena dla mnie.

Gość gość
Durne