Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie dotyczące obliczania urlopu po lic i mgr

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie, na które nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi. Z moją koleżanką równo rozpoczynałyśmy pracę. Było to zaraz po studiach licencjackich. Ja poszłam dalej na magisterkę ona nie. Księgowa naliczyła jej po 2 latach pracy 26 dni urlopu ( 8 lat za studia wyższe + 2 lata za pracę). Mnie natomiast oświadczyła, że skoro dalej się uczę okres urlopowy nadal mam 21 i dopiero za 2 lata dostanę 26 dni urlopu ponieważ w czasie pracy się uczyłam (oczywiście zaocznie) czy rzeczywiście tak jest? Podkreślę, że pracuję u prywatnego przedsiębiorcy i nie wiem czy księgowa ma rację.

Gość gość
może jednak ktoś pomoże ?

Gość gość
skopiuj calość i wyswietli ci sie konkretny artykul

Gość gość
Już sprawdzam dziękuję :)

Gość gość
w tym artykule jednak nie ma wspomniane konkretnie o tym czy okres pracy na studiach magisterskich wlicza się do urlopu czy też nie

Gość gość
ktoś jeszcze może coś podpowiedzieć ?

Gość gość
studia wyższe to również licencjat, masz tyle samo studiów co koleżanka i tylke samo czasu pracy w związku z tym tobie tez przysługuje 26 dni urlopu. Kadrowa jakoś pokrętnie ci to tłumaczy, kompletnie nie rozumiem ani nie widze w tym logiki. Firmy nie powinno obchodzic ze nadal studiujesz, to twoja sprawa.