Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po oplatach zostalo mi 50zl na caly marzec

Polecane posty

Gość gość

moja kasa idzie na oplaty. a moj bez pracy. dopiero od pon.pracuje. moze ze 300 przyniesie w marcu

Gość gość
gdzie pracuje twoj?

Gość jaksonnnotded
Koleżanka moja też niestety pracuje na siebie,dziecko i męża nieroba,dodam ,że zarabia 1000zł

Gość gość
pracuje teraz w zakladzie drzewnym

Gość gość
jaksonnnotded, a kolegów pracujących na żony-nieroby nie masz? bo to jednak częstszy przypadek

Gość pinesssska
Napisz jak dasz sobie radę? Co zrobisz? Strasznie mnie to ciekawi :(

Gość gość
współczuję Ci. Ja w domu rodzinnym tak miałam że rodzice nie mieli stałej pracy, a w zasadzie mama to w ogóle nigdzie nie pracowała, a tata pracował dorywczo. Nie była to do końca ich wina, bo teoretycznie tata miał chory kręgosłup i nie mógł oficjalnie pracować, a rente mu zabrali, a żaden lekarz nie chcaił mu wydać zaświadczenia, że jest zdolny do pracy. No ale ja jako dziecko strasznie przeżywałam jak się kłócili, że nie ,ma kasy na chleb :( bardzo współczuje Twoim dzieciom takiego życia.

Gość gość
kurcze jak w tej Polsce zyjecie,serio nie pisze tego zlosliwie ani nic ,ale ja juz bym tam zyc nie umiala chociaz zylam niecale 30 lat.Ostatnio jak bylismy w Pl przez 3 tyg. Poszlo na p*****ly czyli jedzenie w sumie 3tys.zl a gdzie oplaty? ubior itp. sprawy ? Jak oszczedzac gdy ktos zarabia 1000zl? Szok poprostu

Gość gość
ale to wina mojego faceta. dzis zobaczylam jak jego kolegy z pracy pracuja. a szef mu wmawial ze przez zime nie bedzie roboty. albo szef sciemnial albo moj taka siermiga zyciowa ze nawet nikt go do pracy nie chce.

Gość gość
To wez postaw mu warunek,albo bierze sie za robote albo niech spada,ja z nierobem bym nie siedziala,facet powinien miec jaja i zarobic !

Gość gość
luty idzie dopiero , prowo?

Gość gość
a co z lutym? o co chodzi?

Gość gość
ale zaszalejesz kup sobie flaszke na smutki ,ale wody, tylko zupki chinskie pozostaly

Gość gość
o to chodzi ze koniec stycznia a ty gadasz o marcu, opłaty są głownie do 10 oprócz prądu.Płacisz 2 miesiące naprzód?

Gość gość
Niektorzy juz dostali wyplate na luty czyli caly luty do marca bez kasy praktycznie :(

Gość gość
Ale obliczyc wczesniej ile zostanie po oplatach chyba mozna czy nie? Kurde zacznijcie myslec

Gość gość
wyobraz sobie ze ja dopiero zrobilam oplaty za styczen.

Gość gość
cytuję na cały marzec ,,

Gość gość
Oplaty do 10 czyli pzred 10 trzeba je zrobic to co? Praktycznie caly marzec bez kasy

Gość gość
JA DOPIERO ZROBILAM OPLATY ZA STYCZEN. Przez to ze moj bez kasy mam 2 -3 tyg. poslizg z oplatami.

zgadzam się z kimś tam, że ja nie wiem jak w tej Polsce można żyć normalnie. każdy mówi że tak tanio w stosunku euro do złotówki a tu przyjedziemy na 2-3 tyg, i 3-4 tys idą jak woda przy niekupowaniu niczego specjalnego i mieszkaniu u rodziców. Ja nie wiem jak wy tam żyjecie

Gość mistrz obliczeń
Nie jest tanio. Porownajmy zycie w Belgii gdzie zarabiająć tak samo dajmy na to 4000 tu Euro tu 4000 Złotych, za produkty np 2 chleby u nas zapłaci się 4zł, a tam 1 Euro. Niby też 4zł ale zarabia się 4 razy więcej!

moim zdaniem duzo taniej jest za granica właśnie, np w Holandii ja zarabiam 1200 euro na czysto z czego mogę opłacić 400 euro raty kredytu na dom, 200-300 euro rachunki, 120 euro koszt samochodu i reszta juz mi zostaje na zycie, z czego za 100 euro to zrobię całkiem nie złe zakupy na cały tydzień a gdzie tu jeszcze wypłata mojego faceta całkiem nie zła

Gość gość
Nie jest łatwo zarobić 4 tyś euro. Nie wiem jak to jest w belgii ale na pewno nie jest to średnia krajowa. Pomimo tego według mnie życie w pl jest droższe niż belgii Niemcy francji itd