Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miła07

ciąża czy może okres ?

Polecane posty

Gość miła07

Witam. Mam 19 lat , studiuje. Ostatnio , kochałam się z moim partnerem w 18 dniu cyklu , gdy cykl mam 28 dniowy. Był to stosunek przerywany , dość krótki , jakieś 5 minut. Od jakiegoś niecałego tygodnia zaczyna pobolewać mnie brzuch jak przed miesiączką , lecz raz mnie boli raz nie. Jeżeli chodzi o moje sutki , zrobiły się nieco większe , ale wcale mnie nie bolą jak przed okresem. Miesiączkę powinnam dostać według kalendarza za 2 dni , lecz jak narazie nic nie wskazuje na to. Bóle brzucha pojawiają się raz na jakiś czas , piersi mnie wcale nie bolą. Czy to mogą być pierwsze objawy tego , że zaszłam w ciążę , czy nie ma o co się raczej bać ? Boję się , gdyż studiuje i nowy członek rodziny mógłby mi zniszczyć niektóre plany na przyszłość , po prostu póki studiuje nie jestem na to gotowa. Proszę o pomoc was , dziękuję z góry

Gość gość
czemu nie zabezpieczasz się prezerwatywą?

Gość miła07
Działaliśmy pod wpływem chwili i tak wyszło , pod ręką nie mieliśmy prezerwatyw. Ktoś wie coś na ten temat ? Miał ktoś tak kiedyś ? Proszę o pomoc bo zaczynam się niepokoić :((

Gość miła07
Haaalo czy jest tam kto... Naprawdę zaczynam się niepokoić , nie jestem jeszcze na to gotowa :((

Gość gość
skoro masz mieć okres za 2 dni to poczekaj, dzień przed datą kup test, jeśli okresu rano nie będzie to zrób test z pierwszym porannym moczem w dniu spodziewanej miesiączki

Gość gość
PS. Ja z moim facetem 'zabezpieczamy' się (serio cudzysłów bo to 'metoda' a nie metoda :p) przerywanym bardzo długo i nic się nie wydarzyło. Z tym że u nas dziecko byłoby powitane z radością z tym że nie planujemy

Gość miła07
A czy moje opisywane objawy świadczą o możliwej ciąży ? Czy są to po prostu efekty stresu ? Miesiączkuj***ardzo nieregularnie , raz potrafię mieć już w 23 dniu cyklu , inny raz w 31 dniu

Gość PatiBeny
Nie stresuj sie bo to na pewno nie pomoże a zaszkodzi opozni okres jeśli ma być ;) poczekaj 2 dni a może sie wyjaśni jeśli nie to zrób test. Ja mam 20 lat i jestem w 10 tygodniu ciąży (żadnych objaw nie miałam oprucz zaniku okresu i bolacych puchnacych piersi i zrobilam badanie beta-HCG po tym będziesz w100% pewna) ;) Tez nie planowalismy ale jesteśmy szczesliwi . Wiadomo dzidzi po krzyżuje C**plany ale to nie koniec świata ;)

Gość miła07
Dodam że czułam się jeszcze dzisiaj bardzo senna i wyczerpana , dosłownie jakby miała przyjść zaraz choroba. Ja się tylko modlę , żeby ten jeden raz nie dał nam wpadki. Wiem że stres może opóźnić spodziewaną miesiączkę , lecz ciężko nad nim zapanować. No może poczekam jeszcze ze 4 dni , jeśli minie 30 dni a u mnie nadal nic to zrobię ten test , lecz bardzo ciężko mi będzie dojrzeć na kreski :((

Gość miła07
Mógłby jeszcze się ktoś wypowiedzieć ? Ja już chcę rozwiać wszelkie wątpliwości , czy moje obawy wskazują na wczesną ciążę , czy jest to przez stres ? Piersi mam nabrzmiałe , lecz w ogóle mnie nie bolą. Czuję się senna i brzuch mnie boli jak przed miesiączką już od kilku dni , lecz tak raz boli a raz nie. Miał ktoś podobne objawy ? Czy to może być ta ciąża , czy raczej nie powinnam się bać ?

Gość PatiBeny
O matko dziewczyno nikt tu nie jest jasnowidzem i nie powie Ci . Tak jesteś w ciąży . Nie nie jestes . Każda z nas przechodzi ciążę inaczej. Musisz uzbroić sie w cierpliwość idź spać i sie nie stresuj taka moja rada ;)

Gość miła07
No przepraszam , ale to przez ten stres jednak. Masz rację , powinnam go opanować , ale po prostu nie jestem jeszcze gotowa na dziecko i próbuje się czegoś dowiedzieć o moich objawach. Ale no dziękuję za pomoc