Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

planowanie dziecka a własna działalnośc

Polecane posty

Gość gość

hej ! mam 32 lata, jedno dzicko w wieku 8 lat. Planujemy z męzem drugie i mam wątpliwosci. Maz pracuje na etacie,ja prowadze własna działalnośc i chciałabym prosic was o zdanie i wypowiedzi. Wiem że w ciazy moge się czuc róznie i odrazu pójde na L4 (chociaz w pierwszej ciazy pracowałam do 9 mca) Potem minimum kilka, kilkanascie tygodni musze byc w domu z maleństwem i wiem ze moge stracic wielu klientów w pracy a odbudowac to bedzie trudno. Nie ma mnie kto zastąpic, nie mam pracowników a moja działalnośc polega na swiadczeniu usług ubezpieczeniowych. Co myslicie?czy któras z was była w podobnej sytuacji?na etacie jest inaczej bo wracasz po macierzynskim i pracujesz a ja wróce i nie wiem czy klienci beda nadal...

Ta zimna kalkulacja mnie przeraża....dziecko w dzisiejszych czasach to....cud mam 44 lata i żyję sukcesami jak również porażkami mojej 22 -ej córki.żałuje,że nie ma rodzeństwa....ale tak się życie ułożyło.Gdybym dziś miała 30 lat ....3 to podstawa.....to polisa emerytalna młodość na stare lata,radość.....:)współczuję bezdzietnym nastawionym na sukces lemingom,waginosceptykom.....itp skazani na samotnośc w domu opieki....