Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość closterklau

Ciągłe mówienie o pieniądzach, materializm czy denerwuje was u innych

Polecane posty

Gość closterklau

mnie tak :) nie lubie tego u ludzi - dorosłych, którzy sa już ustatkowani, mają pracę od dawna, podstawowe dobra materialne, a rachunki to dla nich zwykła codzienność. Zwłaszcza jedna znajoma, kobita dobrze po 30 tce, a cokolwiek opowiada to przewija się główny temat pieniądza, ile, za ile, drogo, tanio, warto, nie warto, wszędzie na każdym kroku podkresla i mówi co kupiła, ile zapłaciła, równiez w kontekscie wartośc**przedmiotów - ma taki ogromny i drrrrogi samochód, dużyyy czynsz, kupiła bardoz drogei buty, zapłaciła tyle i tyle za to czy tanto - :O i tak naokrągło. Opowiada o tym niepytana, ot po prostu. Niedobrze się robi, śmieszy mnie takie podejscie, podkreślanie. Mysle ze jest niesamowicie zakompleksiona, niedowartosciowana (pochodzi z jakiejs wioski, ale to w sumie nieważne) poza tym jest nieatrakcyjna, gruba itd. - sądze ze te jej opowieści rękompensują jej rózne niedostatki i dobzre się czuje jak opowiada jaka to ona bogata(?) nie jest. DLa mnei to wieśniactwo, prostactwo , brak KLASY i obycia :) niestety mam tą NIEprzyjemność pzrebywania z nią na co dzień. Jak rozmawiac z taką osobą, zaczyna mnie drażnic i męczyć,, choć próbuje ją ignorowac i w ogóle nie odpowiadac na jej zaczepki

Gość huwawey
:D:D sa tacyyyy, mieszkasz w Warszawie, a ona jest spoza... i rżnie panią stolycy, nadrabia? zgadłam? :) olejjj, albo czasem ośmiesz, zażartuj, że nie pieniądze są najważniejsze, że o dużych pieniądzach sie nie mówi itd... cos w tym stylu a tak naprawde -zzostaw g... bo śmierdzi ;)

Gość jfyru
ośmieszaj głąba na takich nie ma siły, znam ten model

Gość closterklau
niee, nie mieszkam w W-wie ;) denerwuje mnei to niemiłosiernei, gdyby nie fakt, ze spedzam z tą osobą codziennei czas w pracy - miałabym naprawde gdzieś! a tak musze wysłuchiwać tego wyraźnego chwalenia sie (tylko czym..?) co to ona ma i jak DROGO(bo to najważniejsze :O ) nei kupiła. ale zenada, az sie sama w duchu śmieje z jej tekstów. Tanio nie było...to najwazneijsze :P jak nie zwariowac? :O

Gość gość
ale co zazdrosna jestes?

Gość closterklau
ale o co? o to ze jest prostaczką? ze chwali sie zwykłymi codziennymi sprawami, o których niektórzy nawet nie wspominają bo sa oczywiste przeciez to żenada

Gość closterklau
up