Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Allegro problem

Polecane posty

Gość gość

Witam Kupilam tydzien temu przez allegro zestaw ubranek dla dzieci. Do tej pory nie otrzymalam przesylki. Musze sie przyznac ze dopiero jak zaplacilam to do mnie dotarlo ze nie zobaczylam opinii o sprzedawcy. Jak przeczytalam to dowiedzialam sie ze owszem towar dochodzi ale bardzo dlugo trzeba czekac i nie sa to fajne ubranka tylko szmaty "na podworko". Boje sie ze teraz i ja takie dostane. Co moge w takiej sytuacji zrobic gdy otrzymam towar nie zgodny z opisem?. Moge sie starac o zwrot pieniedzy?. Pisalam maila do sprzedawcy wczoraj czy ubranka juz zostaly wyslane ale nie dostalam odpowiedzi. Jesli kompletnie nic nie dostane to jak moge odzyskac swoje pieniadze?. Wiem ze glupio zrobilam ale serio nie pomyslalam i teraz jestem w kropce :/.

Gość gość
nic nie możesz zrobić... dobra wola sprzedawcy że odda kasę.

Gość gość
możesz otworzy spór transakcyjny, kiedy ubranka dotrą w innym stanie niż było napisane, a sprzedawca nie bedzie chciał Ci zwrócić pieniędzy. wtedy idzie to przez allegro no i osoby 'trzecie' mają wgląd.

Gość gość
nie dobra wola sprzedawcy tylko możesz odesłać w ciągu 10 dni bez podania przyczyny... takie masz prawo ale tylko jak kupujesz przez internet. A od tego roku to chyba teraz się zmieniło na 14 dni i wtedy ponosisz chyba tylko koszty wysyłki

Gość Mama w Miescie
Ale nie jestem pewna czy jesli kupujemy od osoby prywatnej, a nie firmy to rowniez przysluguje nam prawo zwrotu ?

Gość gość
tydzien to chyba nie jest powod do zmartwienia jeszcze kobito.

Gość gość
ogólnie jeśli chodzi o zakupy przez internet

Gość gość
do aukcji byly dolaczone zdjecia? jesli tak to bardzo trudno bedzie ci udowodnic cokolwiek sprzedawcy, bo on powie, ze przeciez widzialas co kupujesz. coz, uczymy sie na bledach...

Gość gość
przecież możesz zadzwonić do UOKIKu i tam się dowiesz dokładnie albo na ich stronce interntowej...

Gość ale badziew
Wszystko można zwrócić bez podania przyczyny. A czy sprzedawca kasę odda... to już kwestia tego czy jest uczciwy czy nie.