Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komornik zajął cała kasę

Polecane posty

Gość gość

Tyle mówią że komornik nie może zająć całego konta i wszystkich dochodów i co i g***o. Spłącałam zadłużenie na drugim koncie , z nowego konta na nową firmę. I sprzedali moje dane komormnikowi i zablokowali mi nowe konto, nieważne ze na inna firme na inne dane adresowe . Nie zostawili żadnej kwoty wolnej od zajęcia nic, z dnia na dzień straciłam płynność i kasę nowych klientów. Jak ja mam spłacać dlugi jak komornik mi nie pozwala pracować . Przepisy bankowe g***o warte :(

Gość nejnananana
a pracujesz na umowę o pracę? jeśli tak, to nie powinien Ci zabrać całej kwoty. A firma nie sprzedała Twoich danych komornikowi tylko ujawniła, takie jest prawo i nie mogą postąpić inaczej!

Gość gość
Mam swoją firmę nową, długi dotyczą starej firmy i w grudniu spłaciłam częśc z konta nowej firmy , i ******* k***y z mbanku sprzedały dane nowego konta , i dupa miałam dzisiaj zamawiać towar, zamówienia w trakcie i nie zostało mi nic kasy, dzięki temu mam nowe długi i nadal nie splacone stare, takie jest myślenie komornika , z czego mu teraz spłacę jak zamknę nową firmę i nie bede pracować

Gość nejnananana
no takie życie, narobiłaś sobie długów i co myślałaś, że ujdzie Ci to na sucho?

Gość gość
K***a mać spłaciłam w grudniu 30 tysiecy nie uchylam sie d długów, ale musze za coś żyć i zarabiać, sądzisz że sposobem na spłate jest jak komornik zaj***e kase nowych klientów i nie pozwoli mi pracowac ? czy lepiej pozowlic pracowac i spłacac ?

Gość gość
zajęcie kasy równa sie ztym że idę na bezrobocie i zamykam firmę z nowymi długami wobec nowych klientów proste i nic nie splacam, jak nie zajmuje konta moge splacac

Gość gość
zajęcie konta nie jest zajęciem wynagrodzenia geniuszu

Gość gość
to jest wlasnie polska ja ucieklam za granice do pracy,mialam podobna sytacje ,jeszcze wtedy pracowalam komornik mi zostawil 540 zloty na zycie z dwojka dzieci,to byly dlugi kiedy mialam firme z bylum mezem,on uciekl za granice a komornika nie obchodzilo za co mam zyc z dwojka dzieci,tak mialam zaliczke alimentacyjna na dwojke dzieci rodzinne,ale to tylko740 miesiecznie ale to kasa na dzieci,mi zabieral wszystko ponad ta kwote,doslownie ewszystko,musialam zrobic oplaty kupic opal i tak wpadlam w kolejne dlugi,ciezko u nas w polsce stanac na nogi,smutne jest to ze nawet jak chce sie splacac komornik to uniemozliwia,a wiecie ze najpierw odbiera swoja prowizje a to co zostanie przekazuje wierzycielowi,smutne napchac najpierw swoja kieszen i nie ogladac sie na nic

Gość gość
Spsikaj go gazem potraktuj młotkiem i oskarż o g****** i h*j cfelowi w srake:-)

Gość gość
tak się zastanawiam i dziwię. Czemu to jeszcze ci komornicy,prokuratorzy i sędziowie nie są odstrzeliwani. Przecież za niektóre ich decyzje,sam się nóż w kieszeni otwiera.

Gość gość
a dlaczego mają być odstrzeliwani ,długi trzeba spłacać chyba nie .

Gość Madeleine76
dlugi trzeba splacac :) piszesz tak jak bys mial 15 lat i gowno o zyciu wiedzial . autorka pisze ze chce splacac nie unika splaty dlugow , czytac nie potrafisz ze zrozumieniem??

Gość gość
Jeżeli druga firma nie jest spółką z osobowością prawną, to tak, może zająć kasę na poczet długu.