Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosalie222

Mogę wyrobić sama bez zgody ojca Polski paszport dla syna obywatelstwo Greckie

Polecane posty

Gość rosalie222

Witajcie. Mój synek ma 6 lat. Urodził się w Grecji, jego ojciec jest Grekiem... Ja mieszkam od 13 lat w Grecji i z ojcem syna mam ślub kościelny. Po narodzinach mały automatycznie otrzymał obywatelstwo ojca-tutaj matki narodowość się nie liczy .Ja zostałam przy swoim nazwisku tak więc mam problemy na odprawach :( Syn ma paszport, nazwisko i obywatelstwo Greckie ja Polskie więc biorą nas za obce osoby :( Dodam, ze także urodę wziął po swoim tacie . Zaczynam odczuwać skutki tej sytuacji i teg, że nie zadbałam by synek miał i Polskie obywatelstwo. Z mężem mi się nie układa-jest bardzo o mnie zazdrosny, dominujący i duszę się w małżeństwie ale on nie da mi rozwodu co głośno komentuje.Nie pozwala również samej podrożować z małym.I tu mam pytanie .Czy sama bez jego zgody i wiedzy mogę wyrobić dziecku Polski paszport ?

Gość gość
Oczywiscie. Jedz do najblizszego konsulatu z metryka urodzenia dziecka, dostaniesz paszport bez problemu. Twoj syn ma wg polskiego prawa TEZ obywatelstwo polskie po matce - czyli Tobie. Pozdrawiam.

Gość gość
tak to jest jak się daje tyłka czarnuchom!

Gość gość
Dokladnie tak jest. Ja cale szczescie zadnego slubu z podobnym osobnikiem nie bfralam, a greckie obywatelstwo mialam w d***e, polskie jest lepsze, a przynajmniej rowne. Kto wie jak bedzie w Grecji, a Polska w UE zostanie. Jezdze gdzie chce i robie co chce, zarabialam zawsze duuuzo wiecej niz ten typ, wiec on teraz siedzi na d***e i sie pluje, a ja z dziecmi nie tylko dobrze sie bawie, wydaje na co chce i mieszkam gdzie chce, a jemu smieje sie w nos, bo spodziewal sie biednej zahukanej samotnej kobieciny, ktora sobie sama nie poradzi. Otoz radze sobie tysiac razy lepiej niz z nim. Dziei szczesliwe, dwujezyczne (dbam o to), i w dodatku toksycznego przykladu brak. Coz, kazdy popelnia bledy, ale dziewczyno, wszytsko jest odwracalne, paszport to podstawa, a Grecja to kurde ! jednak nie Arabia Saudyjska, wiec spoko, mysl o wolnosci i tej mysli nie porzucaj.

Gość gość
wydaje mi sie, ze musisz miec zgode ojca. W Londynie wymagaja podpisu obu rodzicow na wniosku. Nie sadze, zeby dalo sie to obejsc

Gość gość
Grek to czarnuch? Ahaahahah sikammm :D :D :D

Gość gość
ale jajo! "Czarnuch"! Mam duzo Grekow w rodzinie, i prawie wszyscy blondyni. Oj, tak to jet nie ruszyc sie z Koziej Wolki i myslec, ze w Grecji Arabowie i Murzyni mieszkaja!

Gość gość
""Syn ma paszport, nazwisko i obywatelstwo Greckie ja Polskie więc biorą nas za obce osoby smutas.gif Dodam, ze także urodę wziął po swoim tacie "" xxx czyli czarnuch - i zamknąć mordy!.

Gość gość
Jestem Polka, mam ojca Polaka, matke Polke, dziadkow Polakow i jestem "czarnuchem" - czy tez mam zamknac morde? Bo mam czarne wlosy i oczy?

Gość gość
Czarnuch, a do tego ciapaty! No i pewnie jeszcze ma skosne oczy i chodzi w turbanie, jak to prawdziwy Grecy :D :D aHAHA skad sie biora takie tepe idiotki jak ta wyzej??????

Gość gość
dla minie Grek, Włoch i Hiszpan to również brudasy - tak jak Hindus czy Cygan!

Gość gość
W takim razie np. Cervantes, czy Nikos Kazantzakis, czy Alberto Moravia to DLA CIEBIE, arbitrze kultury, "brudasy" i czarnuchy. Chyba wezme i spale sobie pol biblioteczki, bo same brudasy to pisaly, jakies glupie wypociny, i albo pozycja w kanonie literatury swiatowej, albo Noble nie wiadomo za co. Jakbys ty mial o tym decydowac to juz dawno by na stosie byli.

Gość gość
Nie mowie juz o takich glupach jak Parmenides, da Vinci, Ortega y Gasset...jakies same polmozgi od koz w tych krajach, moze jakby do Polski przyjechali to by zmadrezli i bzdur nie wypisywali.

Gość gość
Brudasem jestes ty kretynko a nie Grecy. Zreszta ludzie, jej nie ma czego tlumaczyc. Toz to glupie jest, widac na odleglosc, nawet geby nie musi otwierac :D

Gość gość
31.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość dla minie Grek, Włoch i Hiszpan to również brudasy - tak jak Hindus czy Cygan! ------------ Bo jestes idiotka, po prostu. Na szczescie reszta spoleczenstwa wie jak duzo zawdzieczamy Grekom w dziedzinie kultury, literatury, filozofi, architektury... Wez sie smieciu walnij w ten pusty leb i schowaj sie do swojej dziury

Gość gość
Wiem, ze nie ma co tlumaczyc, ale sie zbulwersowalam. Wstyd mi. Mam kolezanke w pracy, jest Grecji, super dziewczyna (blondynka notabene, zielonooka). Umarlabym ze wstydu jakby sie na takie teksty natknela. A polski zna calkiem niezle, choc jest tu dopiero 10 miesiecy!

Gość gość
oczywiscie i pierwsze co to po nauczeniu sie polskiego zaczela szukac kafeterr w necie ty przyglupia jestes ?

to ty jestes jakas niedoj****** a czy ona pisala ze szuka kafeterii po necie? tylko rzeczywiscie wstyd gdyby sie dowiedziala co tu wypisujecie. masakra. co jeden mysli ze jest z jakiejs rasy panow na ziemii a reszta to brudasy, czarnuchy itd. teraz to juz nawet grecy czy wlosi. pewnie cala ameryka poludniowa, aha i jeszcze meksykanie, rodowici amerykanie, aha no i cala azja, a polak to kuzwa wybrany przez samego boga :/

Gość gość
31.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość oczywiscie i pierwsze co to po nauczeniu sie polskiego zaczela szukac kafeterr w necie ty przyglupia jestes ? ------------ Przyglupia, a w zasadzie totalnie glupia to jestes ty, kretynko :D Lepiej wklej nam tutaj zdjecia tych "czarnuchow" Grekow. Z checia poogladam :D

Gość gość
ja nic o czarnuchach nie pisalam kieruj swoj jad w inna strone zmijo !

Gość gość
Nie pitol glupot tylko wklejaj te zdjecia "czarnuchow" z Grecji :D

Gość gość
Ja mysle, ze jak ktos sie uczy jezyka, to owszem, chodzi po takich forach, bo tam duzo sie mozna "ludowych prawd" dowiedziec. Ja tak mialam z angielskim, i naprawde bylam w szoku jak juz sie doczytalam co rozne chavsy i analfabeci maja do poweidzenia o...reszcie swiata. ---- Co do tematu: to chyba nie jest tylko greckie prawo, ze ojciec, jakim by kutafonem nie byl, jesli uznal dziecko, musi wyrazic zgode na wyrobienie paszportu. Oczywiscie normalny facet zrobi to bez mrugniecia okiem, ale tu mamy do czynienia z sytuacja, ze koles wyraznie sie boi, ze mu zona ucieknie. Ja bym chyba probowala rozwodu z orzekaniem o winie, pewnie po tylu latach w obcym kraju dziewczyna chyba ma jezyk opanowany na tip-top (zakladam, ze nie siedziala i nie pilnowala jednego dziecka cale lata), wiec spokojnie moze odwrocic role, zbirac dowody przeciw mezowi, a i jakies zdrady pewnie sie znajda, bo ludzie tak agresywnie bezsensownie zazdrosni zwykle sadza po sobie i maja cos na sumeiniu. Grecja to EUROPA, malo - to kolebka kutlruy europejskiej i tam ojcowie nie maja jakichs wiekszych praw niz w innych krajach europejskich. Nie wiem skad sie biora te mity i zlych facetach z Grecji i Wloch mogacych "zabrac" dzieci zonie. Nie moga.

Gość gość
Grecja to EUROPA---- Ja jednak mysle, ze co niektore idiotki z tego topiku myslalay, ze Grecja lezy w Afryce. Stad to stwierdzenie o "czarnuchach" ;) Dopiero teraz zobaczyla na mapie i jest jej wstyd, dlatego siedzi cicho. Haha tepak :D

Gość gość
Lucy Watson uwierz mi, ze ta co wyzywa od "czanuchow" juz nie raz wypalila tu z takim podobnym tekstem. Ona kompletnie nie wie gdzie na jakim kontynencie leza poszczegolne panstwa :D Jej wiedza o swiecie jest rowna zeru!. Zeru! :D

Gość gość
tuman to ty jestes, ta od czarnuchow pisze polska czcionka a ty sie przyp*****lasz do kazdej

Gość gość
Skoro to nie ciebie sie tyczy to co sie tak goraczkowo tlumaczysz? Przeciez to nie o tobie, a nadal sie udzielasz :D :D

Gość gość
przed toba chamko to tylko twoj ciapak sie tlumaczy jak bzyknie kogos na boku :D

Gość gość
Ciapak? Ahahaha a to dobre! To chyba ten ciapak z Grecji czy ten murzyn z Grecji co? :D :D powiedz nam czy dowiedzialas sie juz gdzie lezy Grecja i jak wygladaja jej mieszkancy? ;)

Gość gość
Oj widze ze goscia 18:51 bardzo zabolalo to, ze ludzie nazywaja ja pustakiem i tepakiem. No coz... life is brutal. Jak sie nie wie gdzie na mapie lezy Grecja to czego ty oczekujesz dzidzia? Poklonow? Powie ci jedno : takie tepaki jak ty nie powinny sie rozmnazac, bo wstyd zeby twoje tepe geny gdzies rozplemniac :P Lepiej w cholere usun sobie macice a swojego ogiera odsun od koryta, dobrze ci radze ;)