Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile śpią wasze 4.5 miesięczne niemowlęta

Polecane posty

Gość gość

U mnie wygląda to tak mała idzie spać między 19-20 wtedy jest kąpiel butla i sama zasypia w łóżeczku budzi się między 2 a 4 w nocy zjada butle idzie spać do 6-7.30. Następnie bawi się do 9-10 i znowu idzie spać na jakieś 2 godzinki od 12-13 zabawa i od 15 do 17 znowu śpi no i do 19 znowu się bawi . Martwię się czy ona aby nie za dużo przesypia ?

Gość zabie uda na patelni
Dym w Mińsku. Białorusini wysunęli kandydaturę Łukaszenki na papieża.

Gość gość
powyższa odpowiedz 100% w temacie !

Gość gość
nikt się nie wypowie ?

nie, nie śpi za dużo. Śpi odpowiednio. Ciesz się i korzystaj z wolnej chwili, bo są mamy, które takiego luksusu nie mają. A poza tym - śpi to rośnie :D

Gość gość
uff to dobrze ale i tak jestem ciekawa ile inne dzieciaki śpią

Gość gość
moj spi podobnie o 20-21 idzie spac, czesto sie budzi np.na smoczka, o 3:00 jedzonko i dalej lula wstaje o 7:30, potem pierwsza drzemka o 10:30 i druga o 15, wiec podobnie do ciebie :)

Gość gość
Gościu z 15.55 A ile Twoje dzieciątko mniej więcej zjada ? Bo u nas z tym jedzeniem to jest dramat o 3 w nocy zjada 120 ml o 7 rano 120 ml około 11 120 ml koło 15 -16 zjada kaszkę zrobioną z 70 ml mleka i popija herbatą i koło 20 pewnie zje znowu 120 ml . W między czasie pije herbatkę i dostaje ok 100 ml przecieru marchewkowego .

Gość gość
to moj zjada 6x 150ml,pomalu zastepuje jedna porcje mleka obiadkiem

Gość gość
no to sporo :) nie to co u mnie :/

Gość gość
gościu z a czemu się dziwisz, że mało je?? po co ten przecier marchewkowy?? poczekaj jeszcze z miesiąc i herbatka też pewnie dosładzana, nie chcę być ironiczna, ale czy czasem lizaczka z witaminkami nie dostaje?? PS. moja idzie spać o 20, śpi do 6,30 (ostatnie 2 tygodnie śpi dość niespokojnie i nieraz smoka trzeba jej podać), a w dzień jest dramat: 20 minut śpi pomiędzy 8 i 9, 20 minut około 11 i od 14 (też było 20 minut, ale walczę z nią i na razie dochodzimy do półtorej godziny). i ok. 18 20 minut. Jak dla mnie to masakra, wolałabym dwie porządne drzemki w ciągu dnia, albo chociaż tą o 14 przedłużyć do minimum 2 godzin

Gość filipka09
no zjada wedlug chematu i rosnie jak na drozdzach bo prawie 8 kilo wazy

Gość gość
moj spi tak samo, nie budzi sie tylko w nocy

Gość gość
Dlatego ze nie chce jeść tak marchewki i pediatra pozwoliła mi wprowadzić przecier . Herbaty nie dosładzam dostaje rumiankowa . Moim zdaniem moja mała za dużo śpi bo bez mała 18 godzin i za mało je :( idę w pon do pediatry znowu. Miała robioną morfologie rozmaz i badanie moczu oraz żelaza. Za wysokie ma tylko żelazo reszta ok :( przybiera też ok bo waży 6800 przy ok 68 cm waga urodzeniowa to 3580 g i 53 cm

Gość gość
Mój syn ma następujący rozkład dnia: 7-7:30 pobudka, mleko 180, 9:00 drzemka do 10:00 (ok 1 godzina) 11:00 mleko 180, 12: drzemka do 13:00(ok 1 godzina) 14:00 obiadek np. marchewka z ziemniakami, marchewka z dynią, brokuł lub kalafior 15:30 drzemka do 17:00 (ok 1,5 godziny) 17:00 mleko 180, 19:30 intensywna zabawa przed kąpielą (ćwiczenia na bioderka, rączki, masaż) i kąpielą 20-20: 30 mleko 180+ łyżeczka kaszki 21:00 sen. Najczęściej przesypia całą noc. Przeciery warzywne przy mm podaje się po 4 mc. W międzyczasie podaję do picia wodę, ale młody nie bardzo ją lubi, więc pije mało.

Gość gość
u mnie córka idzie spać o 21.00 - śpi do 7:30, zje i potem śpi od 8.00 do 10.00, później do 14.00 nie śpi, koło 15.00 do 18.00 drzemka i do 21.00 nie śpi :)

Gość gość
Czyli śpią max 15 godzin a u mnie 18 chyba coś jest nie tak :(

Gość gość
chyba z toba

Gość gość
Jak ze mną ?? Wszędzie czytam że takie dziecko powinno spać maks po 14-15 godzin wciągu doby :(

Gość gość
moj spi 16h, za dnia 3x2h, a ja z nim, jest pogodny wesoły, i nie narzekam

Gość gość
Ja tez nie narzekam tylko wydawalo mi sie to zbyt dlugo ale moze nie mam racji

Gość gość
zazdroszczę :O