Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Laktator

Polecane posty

Gość gość

Witam, niebawem wracam do pracy i chcę kupić laktator, bo nie chcę rezygnować z karmienia piersią. Myślicie że lepszy będzie elektryczny, żeby odciągać więcej porcji i mrozić czy ręczny i odciągać na bieżąco?

Gość gość
Zdecydowanie elektryczny. Ręcznym się zamachasz na śmierć i w końcu i tak kupisz elektryczny.

Gość gość
a ile dziecko ma? może warto karmić rano i wieczorem a w ciągu dnia niech młode będzie karmione stałym pokarmem? warzywko, owocek, zupka, deserek i mleko rano i wieczorem? to wtedy ręczny tylko na nadmiar pokarmu w pracy w łazience i styka

Gość gość
3 miesiące ma dopiero, za miesiąc wracam do pracy

Gość gość
Myślę, że przydadzą się oba w tej sytuacji. Bo nawet jak odciągniesz więcej mleka, poporcjujesz i schowasz do lodówki to laktacja nadal będzie, więc w pracy też będziesz musiała sobie ulżyć laktatorem. Ja elektrycznego nie miałam, bo przez całe karmienie byłam z dzieckiem i nie potrzebowałam, ale ręczny miałam "na wszelki wypadek" gdy byłam dłużej poza domem. Miałam aventa, jest tani, poręczny, ma wygodne nakładki i jest bezgłośny, także w ustronnym miejscu można odciągnąć.

Gość gość
to prawda avent robi dobre laktatory, ja też miałam oba

Gość gość
Ludomila, odciagasz pokarm?! Jesteś wyrodną matką! Powinnaś lecieć do dziecka z ciepłym cycusiem jak tego potrzebuje a nie podawać dziecku butli z mlekiem, nawet jeżeli to twoje mleko!

Gość Serenada25
Mi osobiście nie chce się odciągać ręcznie wolę ten czas przeznaczyć dla dzidzi lub na inne przyjemności. Właśnie pisałam o laktatorze elektrycznym w innym poście ale powtórzę. Zyskałam wielkie przekonanie do NUK e-MOTION 2.0 (zalazłam go na kbaby_pl i później trochę poczytałam tu i tam) Hmm.. myślę, że poza tym że dobrze zbiera pokarm i składa się z niewielu części przez co można go sprawnie po umyciu poskładać to jeszcze ma zasilanie poza sieciowym na baterie. Dla mnie ok

Gość karaiwina
Polecam Laktator lovi prolactis. Posiada on 2 fazy ssania dzięki czemu odciąganie pokarmu idzie sprawnie i szybko. Jest spakowany w poręczną kosmetyczke, która idealnie nadaje sie do podróży. Poza tym w miejscu gdzie nie ma prądu można zamienić go w laktator reczny. Pokazuje on również czas pracy co pomaga w porównywaniu wyników ściągniętego pokarmu. Jedyna jego wada jest głośność. W dzien nie przeszkadza, aczkolwiek nocą jest troche uciążliwe.