Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem jak można wpaść

Polecane posty

Gość gość

Jestem mężatką, w związku od 10 lat i dziwią mnie te wszystkie kobiety zaskoczone nagle nieplanowaną ciążą, albo zachodzące w ciążę co chwila i mówiące potem " nie wiem, jak to się stało". Ciążę da się w 100% zaplanować albo jej uniknąć. szansa na zapłodnienie to naprawdę nikła szansa, nawet jak ma się stosunek w dni płodne. Naprawdę musi się złożyć wiele rzeczy, żeby akurat jajeczko natrafiło na plemnik i zostało zapłodnione.Ja się nie zabezpieczam żadnymi tabletkami ani gumkami od 10 lat,a tylko obserwuję i obliczam cykl i potrafię być w 100% pewna, że nie zaciążę jak nie chcę, a nawet jak planowałam dziecko, to prawie 2 lata musieliśmy czekać, zanim doszło do ciąży. Nie wiem, skąd te wszystkie ciąże u niektórych co chwila, albo wpadki, przecież zapłodnienie to szansa jak na wygraną na loterii. Czy te niektóre kobiety na kubki to nasienie piją może albo mają odkurzacz w pochwie, który wciąga plemniki, że tak łatwo wpadają ?

Gość gość
No ja wpadłam i co zlinczujesz mnie z tego powodu? :P

Gość gość
wpaść to nie problem

Gość gość
No wlasnie ja sie dziwie jak to jest. Wpadki wszedzie, wszedzie! A my sie staramy i nic :( Dni plodne, testy owu, temperatury, sluz, szyjka, monitoringi, pecherzyki. I ch*j za przeproszeniem.

Gość gość
jak się myśli nie tą częścią ciała to normalne, albo nie myśli się wcale. przecież wiele kretynek uważa że stosunek przerywany to metoda anty :O ja generalnie uważam że nie ma czegoś takiego jak wpadka. bo skoro uprawiam seks to ZAWSZE MOŻNA ZAJŚĆ W CIĄŻĘ WIĘC co się dziwić?

Gość gość
A u mnie to było tak, że jeden jedyny raz nie uważaliśmy na urlopie, chyba świeże powietrze uderzyło do głowy i teraz jestem w 7 mc ciąży. Ale znam też taką dziewczynę, która np. 3 razy wpadla o_O to już trzeba mieć talent.

Gość gość
Jedni bez nawet ze spieralką potrafią "wpaść", a inni mają problemy z zajściem w ciąże. Może jesteś w tej drugiej grupie, temu jeszcze nie wpadłaś, a o dziecko staraliście się dwa lata?

Gość gość
najlepiej się wyluzować i działać:) , nie nastawiać się na to, że ma się udać. Ja też bardzo chciałam i nic , pojechaliśmy na urlop ( luz, blues )w pażdzierniku a w czerwcu byliśmy już rodzicami !!!

Gość gość
Ja uważam podobnie, ale bez takiego radykalizmu ;) Poza tym z płodnością jest różnie, niektórzy mają większą, inni mniejszą, tego na oko nie widać ;). Choć najczęściej te wpadki, to są przez niewłaściwie zabezpieczenie, np. przy tabletkach jest wiele czynników, które mogę osłabić ich działanie, o czym wiele kobiet nie wie, a nawet i sami producenci tych tabletek niekoniecznie ;)

Gość Gość mama 13latki
Znam dziewczynę, która brała pigułki i wpadła, żadna metoda nie daje 100% gwarancji :)

Gość gość
Widocznie masz ograniczony umysl,skoro nie rozumiesz....

Gość gość
No właśnie żadna metoda nie daje 100% zabezpieczenia, ale też bez przesady że takie wpadki co chwilę, po prostu ludzie często się tłumaczą że coś zawiodło ;), bo im głupio, że sami nawalili ;)

ja rozumiem, że można wpaść używając antykoncepcji- zdarza się. Nikt nie daje 100% gwarancji na niezawodność tych wszystkich środków. Ale szczerze? też nie rozumiem jak laski współżyją bez zabezpieczenia i potem się dziwią, że są w ciąży :O No jak można być zaskoczonym takim obrotem spraw? Każdy stosunek bez zabezpieczenia to spore ryzyko ciąży i fajnie jakby wreszcie dobitnie uczyli tego w szkołach.

Gość gość
brała tabletki a brała je prawidłowo to dwie różne rzeczy. skoro uprawiała sex to powinna wiedzieć że może zajść

Gość gość
"nawet jak planowałam dziecko, to prawie 2 lata musieliśmy czekać, zanim doszło do ciąży. " Zwyczajnie macie problemy z płodnością. Dlatego 10 lat Ci się udawało. OK, da się zaplanować lub nie, ale nie w 100%.

Gość gość
wpadłam mimo brania tabletek, ale jakoś nie robię z tego tragedii. Idąc do łóżka trzeba się liczyć z tym, że może się dziecko pojawić nawet jak się zabezpiecza

Gość gość
mi dopiero po 1 roku udało się zajść w ciąże

ja tam rozumiem że można sobie wpaść ale... w wieku nastu lat:) śmieszą mnie kolezanki po 23-25 lat co sobie wpadają. Ok rozumiem nastolatke w wieku nawet 19lat, pierwsza milosc, podekscytowanie. Nawet rozumiem wpadke ze swierzo poznanym partnerem, nowa milość motylki w brzuchu. Chociaz w pewnym wieku wypadało by juz zaczac myslec głową i nie wpadac z nowo poznanym kolesiem. Ale serio jak słysze od kolezanki ze majac 22 lata wpadla z chlopakiem z ktorym byla 3 lata i na ktorego wiecej narzekała niż wychwalała to naprawde nie rozumiem..

Gość gość
własinie widzisz 2 lata się staralaś zanim się udało, ktoreś z Was jest mało płodne. Normalnie kobieta zachodzi w ciąze od razu, więc nie wymyslaj.

Gość gość
może niektóre mówią o wpadce bo nie chcą się przyznać przed facetem że sobie tą wpadkę zaplanowały..... zawsze to lepiej zwalić na nieskuteczne tabsy niż powiedzieć facetowi że zaplanowały dziecko nie informując go o tym

bo osoby ktore uprawiaja sex bez zabezpieczenia miedzy ok 8 a 18dniem cyklu przy regularnych cyklach nie powinny mowic : zaliczylismy wpadke bo uwazam ze jak ktos robi to w tych dniach jest dorosly i odpowiedzialny tzn ze planuje dziecko a nie wpada bo jaki mnormlany czlowiek ktory nie chce dziecka kocha sie bez zabezpieczenia w dni plodne hahahha dla mnie to swiry a potem gadka wpadlam jak wpadlam jak normlany odpowiedzialny czlowiek jest chyba swiadom konsekwencji z seksu w dni plodne bez zabepiczenia? czy moze nie ? moze sa jeszcze tacy co niewiedza ze wtedy dzieci sie robi :)

Gość gość
ja wlasciwie nie wpadłam ale jestem w szoku ze zaszlam w ciaże. Od paru mcy wydłuzaly mi sie cykle - ostanio miały długoś 35-38 dni - juz kiedys miałam problemy hormonalne. Mam otyłość drugiego stopnia - co jak wiadomo powaznie obniża płodnośc. Współżyłam bez zabezpieczenia jeden jedyny raz - trudno obliczyc w moim przypadku spodziewaną owulacje ale to było w 10 dniu cyklu wiec dosc wcześnie... a jednak zaszłam. Trudno powieziec ze wpadłam bo tamten jeden śwąteczny wieczór chcielsmy sie zaczac starac o kolejne dziecko. Myslałam że tak jak z poprzednim - starania potrwaja 2-3 mce a dla mnie to bedzie bat żeby troche schudnąć. Nastepnego dnia czar świąt minął i zaczełam rozsądniej patrzec na ciążę - wrocilismy do zabezpieczenia... ale było za późno. No a teraz mam naważone spore piwo do wypicia.

Gość gość
ja wlasciwie nie wpadłam ale jestem w szoku ze zaszlam w ciaże. Od paru mcy wydłuzaly mi sie cykle - ostanio miały długoś 35-38 dni - juz kiedys miałam problemy hormonalne. Mam otyłość drugiego stopnia - co jak wiadomo powaznie obniża płodnośc. Współżyłam bez zabezpieczenia jeden jedyny raz - trudno obliczyc w moim przypadku spodziewaną owulacje ale to było w 10 dniu cyklu wiec dosc wcześnie... a jednak zaszłam. Trudno powieziec ze wpadłam bo tamten jeden śwąteczny wieczór chcielsmy sie zaczac starac o kolejne dziecko. Myslałam że tak jak z poprzednim - starania potrwaja 2-3 mce a dla mnie to bedzie bat żeby troche schudnąć. Nastepnego dnia czar świąt minął i zaczełam rozsądniej patrzec na ciążę - wrocilismy do zabezpieczenia... ale było za późno. No a teraz mam naważone spore piwo do wypicia.

Gość gość
no jak ktoś kto się nie zabezpiecza nie zachodzi przez 2 lata, to jest z nim coś nie tak :O w ciążę jest bardzo łatwo zajść jak jest się zdrowym. ja mam 3 planowanych dzieci, od 16 rż brałam tabletki anty (na bolesne i długie cykle). a jak planowaliśmy z mężem dziecko to za każdym razem zachodziłąm w pierwszym miesiącu po odstawieniu tabletek. także my akurat jesteśmy płodni i jakbym się nie zabezpieczała to by był co rok prorok. jak można wpaść? nie wiem, bo każdy seks może się równać ciąży, więc co w tym dziwnego jak ktoś zajdzie?

Gość gość
Hehhe ja man pytanie chyba wpadlam mam obolale piersi i calymi dniami bola mnie jajniki i lekko kluje mnie macica?

Gość zabie uda na patelni
Rozmawiają dwa korniki: - Ech... drewno, jak drewno. A gadali: Stradivarius!

bo osoby ktore uprawiaja sex bez zabezpieczenia miedzy ok 8 a 18dniem cyklu przy regularnych cyklach nie powinny mowic : zaliczylismy wpadke bo uwazam ze jak ktos robi to w tych dniach jest dorosly i odpowiedzialny tzn ze planuje dziecko a nie wpada bo jaki mnormlany czlowiek ktory nie chce dziecka kocha sie bez zabezpieczenia w dni plodne dokładnie tak samo uważam:) chyba poprostu najłatwiej wytłumaczyć sie wpadką:P zresztą z tym akurat sama mam doswiadczenie, bo jestem w 5 mc ciazy a że czas najlepszy nie jest to wszyscy myślą że wpadłam:P ale mnie to śmieszy kiedyś im powiem jak stawałam na głowie żeby s****a lepiej dopłynęła :D

Gość gość
Fakt też jest taki, że dużo kobiet nie zna swojego cyklu, co jest strasznie, że to kobiety nie interesuje...no i bawi mnie tekst: że był tylko ten jedyny raz, a co to ma za znaczenie, jak akurat się trafiło na dni płodne :D

Gość grgrgrg
Autorko tematu, twoja opinia nie jest miarodajna bo masz problemy z płodnością. Ja wprawdzie wpadki nie zaliczyłam nigdy ale z kolei też nie rozumiem jak można się starać o dziecko aż dwa lata. Coś tu nie halo z tobą więc i nie zrozumiesz że można zajść w ciążę ot tak, na pstryknięcie palcem (ja tam miałam, jeden stosunek i zapłodnienie) i tym samym i o wpadkę łatwiej.

Gość gość
katheriona90, czemu znow nie piszesz pod swoim nickiem?