Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja dziewczyna nie chce jeździć 1 klasa

Polecane posty

Gość gość

moja dziewczyna nie chce jeździć 1 klasa PKP chociaż mam w miarę dochodową mówię jej że dam jej na bilet. jeśli akurat wcześniej jestem na dworcu to kupuje jej i jest ok, ale nie zawsze mam taka możliwość. nawet gdy proponuje jej że dam 10 zł więcej niż różnica, upieke jej ciasteczka czy coś dla niej narysuje, i tak nic to nie daje i stawia na swoim. chce żeby jechała wygodnie i nie rozumiem jej postępowania... nie było sytuacji żebym obiecał że jej dam/oddam i nie dotrzymał słowa.

Gość gość
na tym telefonie słabo się pisze, miało być że mam w miarę dochodową pracę

Gość gość
szanuje pieniądze i nie szasta nimi kiedy to niepotrzebne, to chyba dobrze. Ja do swojego mężczyzny kiedy jadę pociągiem - jadę najtańszym. 10 min różnicy w czasie jazdy i brak przedziałów mi różnicy nie robią a jadę za 4.50 a nie za 9zł

Gość gość
no tak ale tutaj to ja jej na to daje i to nie są jej pieniądze:) no i nie jest to niepotrzebne bo siedzenia są wygodniejsze, oprócz tego mniej ludzi, przynajmniej takie ja mam zdanie:) przyjąłbym wytłumaczenie że szanuje pieniądze, ale w tej sytuacji jest tak że to nie są jej:)

Gość gość
jeśli szanuje nawet nie swoje pieniądze to jeszcze lepiej przecież

Gość gość
to znowu ja :) w sumie fakt że obiektywnie lepiej że szanuje, chociaż jak znowu przychodzi kwestia jazdy pociągiem, a ja nie mam możliwości żeby kupić jej bilet, to mam świadomość że moje tłumaczenia na nic się zdadzą i zrobi po swojemu... macie pomysł na argumentację?

Gość gość
czuję się tak, że ja zarabiam żeby jej było lepiej, a ona tego nie szanuje i robi tak jak sama uważa, nie obchodzi ją że podjąłem pracę w najwyższym wymiarze czasu na jaki mogłem sobie pozwolić (studiuję dziennie)

Gość gość
moja dziewczyna nie rozumie tego, że jadąc pierwszą klasą PKP IC będzie jechać dwa razy szybciej