Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie mleko mm wybrac

Polecane posty

Gość gość

Jakie mm toleruja wasze dzieci chodzi mi o poczatkowe mleko. Prosze o opinie wasze doswiadczenie

Gość gość
my od początku na mleku hipp bio combiotik - córka ma 6 miesięcy i od jutra przechodzimy na hipp 2.Mleko polecam

Gość gość
no to tak moje dziecko obecnie ma 22 miesiące na początku dostawało NAN pro ale mała miałą często zaparcia i musieliśmy niekiedy wkladac czopka :( przeszliśmy na mleko Gerber i jest super zero ulewania i problemów z brzuszkiem :) Bebiko też podajemy nic sie nie dzieje rowniez po tym mleku :) Kupiliśmy kiedyś w rossmannie mleko Babydream ale córka nie chciała pić..... niedawno dostaliśmy próbke mleka w saszetce Bebilon dziecko rowniez nie chcialo pic ja jak spróbowałam to smakowało jakby ktos dodal tran do mleka bleeee chcialam przejs teraz na krowie ale mala dostała uczulenia

Gość gość
moim zdaniem enfamil jest najlepsze, mercedes wsrod mlek

Gość gość
my też używamy mleka Enfamil, super sie dziecko rozwija :) podobno Hipp jest też dobre i Humana.wiem, że popularne wśród mam jest Nestle NAN. po Bebilonie mój dzieć miał się średnio.

Gość gość
ja juz cheile siedze na tym forum i wiekszosc matek uzala sie nad mlekiem NAN pro ze problem z brzuszkiem zaparcia itp itd wg mnie najepsze mleka to enfamil gerber bebiko

Gość gość
bebiko od urodzenia - 0 problemów

Gość gość
mleko od krowy jest najlepsze

Gość TakaSobieSuperMama
dziecko dziecku nie równe, u nas dopiero się nan pro ha sprawdziło, pierwsze mleko to był enfamil, ale pielęgniarki powiedziały, że nie toleruje (długa historia, ale nie mogłam być przy dziecku w pierwszych chwilach jego życia), pre nan -miał straszne bóle brzuszka, potem chciałam zmienić na humane-chlustał dalej niż widział-prawdopodobnie moja wina, bo przez niewiedze nie wprowadzałam pomału a od razu, chlustanie pojawiło się po 24h, od pierwszego podania. Do 6 mca używaliśmy NAN PRO HA. Dobranie mleka to sprawa indywidualna, ale jeśli jeszcze nie urodziłaś, to w szpitalu dobiorą Ci mleko :)

jakie mleko jest najlepsze? te, które dziecko będzie dobrze tolerować. Niestety - tego można się dowiedzieć metodą prób i błędów.

Gość gość
''Dobranie mleka to sprawa indywidualna, ale jeśli jeszcze nie urodziłaś, to w szpitalu dobiorą Ci mleko" *************** Z takim stwierdzeniem się nie zgodzę. Moje dziecko w szpitalu ciągle płakało, zastanawiałam się dlaczego. Dostawał najgorsze (dla niego) mleko z możliwych... W domu była jeszcze większa tragedia.

Gość TakaSobieSuperMama
gościu z 20:51 to gdzie rodziłaś? Nam we Wrocławiu na Brochowie dobrali bez problemu.

Gość seriooo
Jak dziewczyny piszą, mm to sprawa indywidualna. Poczekaj i sprawdź co dziecku podadzą w Twoim szpitalu. Jak dobrze dzieciątko zareaguje, to zostań przy tym mleku. Jak źle to spróbuj najpierw tańszego bo jest duże prawdopodobieństwo że akurat np bebiko dziecku podpasuje i nie będziesz przepłacać. Moje dziecko pije nan pro HA, bo to alergik, wiec musi mieć HA. Wybrałabym tańsze mm ale dziecko od początku jest na tym mleku (tzn. Przez pierwsze dwa miesiące karmiłam piersią a sporadycznie dostawał mm, właśnie nan pro, bo tylko takie dostałam w jednorazowych butelkach). U nas się sprawdza, żadnych zaparć i bólu brzuszka, ale słyszałam ze jest dużo niezadowolonych mam bo nan pro zawiera sporo żelaza, a przez żelazo właśnie trudniej się załatwić ;) jak Ty i tata dziecka nir jesteście alergikami to nie musicie kupować mleka HA, jest sporo droższe ;)

Gość gość
gościu z 20:51 to gdzie rodziłaś? Nam we Wrocławiu na Brochowie dobrali bez problemu ********************* Jak jesteś w szpitalu 2 dni po porodzie sn to jak mogą Ci dobrze mleko dobrać? Przecież zaparcia bóle brzuszka nie muszą wyjść odrazu zwłaszcza, że taki noworodek w 1-2 dobie za dużo tego mleka nie wypije.

Gość gość
u nas sprawdził sie gerber ,