Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ojciec kupił mi 2 pokojowe mieszkanie a przez to wpadłam w depresję

Polecane posty

Gość gość

bo żyłam pod jego dyktando! on chciał żebym sie wyniosła z domu, zamieszkała w takim mieszkaniu, a jak zapytałam po chooy mi 2 pokoje to rzekł " bo jak bedziesz miała dzieci to co?|" no i co minely dwa lata, uciekł ode mnie chlopak, dziec miec nie bede, chce juz gnic w samotnosci ale pryznjamniej w przytulnej kawalerce

Gość gość
chyba sobie jaja robisz,mam 56 m kw obok sąsiedzi mają 38, małzenstwo z rocznym dzieckiem. I wolalam klitke i rodzine, nie wiesz jak to jest czuc pustke, bo z tego co czytalam chyba masz męża, a ja zdałam sobie sprawę że zawsze bede sama, więc wolę małą przestrzeń na której samotnosc nie bedzie aż tak przytłaczać

Gość Felixtus
czy naprawdę istnieją takie gwiazdeczki z takimi problemami , czy to jest tylko podpucha ?

Gość gość
nie żadna podpucha jestem wkurzona! tym,ze mój ojciec planuje wszystko i myśli sobie,że na pstrykniecie palcem znajde prace i bede dyktowac warunki oraz znajde faceta i on mi sie od razu oswiadczy slub i dzieci....jasne ..... poki co mieszkanie idzie na sprzedaż a ja siedze staremu na głowie znowu i niech ciepi jak mnie spłodził :D

Gość gość
Studiuję, więc jestem na jego utrzymaniu :/ W lipcu obrona mgr i szukam pracy!

Gość gość
w d***e ci sie pomyliło

Gość gość
56m2 to dla Ciebie duże mieszkanie? dostałabym w takim klaustrofobii

To kończ te studia i zapierdzielaj do pracy. Zostaw mieszkanie ojcu, sama sobie zarób na własne m. Nie będziesz miała czasu na pisanie takich bzdur.Może w końcu dorośniesz.

Gość gość
a ja nie mam gdzie meiszkac, rodzice chca mnie wypieprzyc na ulice. zima jest to sie ulitowali.

Gość gość
dziewczyno ty masz paranoje na punkcie rzekomej kontroli przez twojego ojca. on chyba w ogole nie moze sie do ciebie odezwac bys tynie slyszala zaraz ze MASZ/MUSISZ i nie ma innego wyjscia/ cos zrobic :O masz problem z glowa

Gość Felixtus
ja pierdzielę, normalnie horror

Gość gość
mi wystarczy pokoik 12 metrow kw :) wlasnie, że ojciec mnie kontroluje ja chyba lepiej wiem jak jest - wysłał mnie do gimnazjum u zakonnic, miałam godzine drogi dojazdu w tłoku, podczas gdy miałam rejonowe gimnazjum 15minut od domu, w koncu sie tam przeniosłam i świetnie zdałam egzamin, jeszcze bylo pare rzeczy do których mnie zmuszał ale teraz nie pamietam

Gość gość
to sie rusz do pracy gnido :O wynajmij, plac sobie rachunki a jak juz te dzieci bedziesz miec to zobaczysz jak ty je kontrolujesz :O kolejna rozpuszczona ograniczona umyslowo idiotka zasilajaca te spaczone pokolenie idiotow :O

Gość gość
Kuffa, ale by mi się takie przydało. Ale mi nikt nie kupi.

Gość gość
nie wyobraz sobie to nie prowo, a ja nigdy nie zarobie na mieszkanie, jak chciał mi pomoc wkroczyc w dorosłość mogl kupic przytulne gniazdko ale 1 pokoj, co mam zrobić z drugim? chyba wynajmę jakiemuś wolnemu facetowi, bo z kobietą nie chce mieszkac, juz mieszkałam z taką fleją i k****iszonem co mi opowiadała o swoich problemach z miesiączką ;( chce mieszkac na łonie rodziny - mama tata i ja a nie kurde z obcymi ludzmi albo sama jak sierota! do k****y są jakies prawa człowieka na tym świecie hcyba nie

Gość gość
Aha, chora psychicznie. To wszystko wyjaśnia.

Gość gość
A ja bym tak chciała mieć takie 2 duże pokoje.. Salon i sypialnię osobno. Ech..

Gość gośće
nie rozumiem: masz pretensje o wielkość mieszkania? Ty raczej uważaj, żeby ci tego nie wypominał ojciec i matka całe życie potem. Bo jak ci zacznie ciosać kołki na głowie, że zamist sobie samochód to tobie mieszkanie kupił to wtedy zobaczysz jak ojcowie wypominają.

Gość gośće
podnajmij pokój a od niego się uniezależnij bo ci zaraz męża będzie wybierać.

Gość gość
I co ? Chciałabyś tak mieszkać SAMA samiutka? Układałabyś misie i lalki w pokojach i rozmawiala z nimi? Ja nie mogłam tak żyć, bałam się w nocy spać, bałam się strasznie, nie mogłam się uczyć, w nocy oglądałam telewizję albo internet aż do opadnięcia z sił.Każdy szmer i serce miałam w gardle... Naprawdę nie życzę nikomu. Rodzinny dom to najlepsze co może być. Ktoś się krząta... Póki mam rodziców, chcę z nimi mieszkac. Nie chcę desperacko wchodzić w związek, ostatnio tak było - z samotności weszłam w beznadziejny związek wymarzyłam sobie ,że on ze ,mną zamieszka i może nawet dziecko sie pojawi... Ale roztsalismy sie, wróciłam do domu - i myślę kim ja byłam?! Straciłabym wolność i młodość jeśli on by mnie kochał. Na szczęście nie kochał a ja wrócilam do rodziców, mogę się spokojnie uczyc a potem praca albo zostane na doktorat na uczelni. Mogę podróżowac, imprezowac, podrywac, randki... Ale mały włos i ... rodzice wpędziliby mnie w paskudny schemat

Gość gość
Już rozumiem ojca. Pozbył się chorej psychicznie córki. Jejku ona chce mieszkać z tatusiem i z mamusią i ssać cycusia. Lecz się !

Gość gość
Bo zapomniałam napisać,że to było ostatnie piętro i do każdego z pokoi przylegał balkon :/ MIałam lęk,że ktoś się włamie... Nie czułam się bezpiecznie, a co to za DOM gdzie nie czujesz się bezpieczna? :( To fakt, mama raz mówiła,że ojciec tak nam rozkazuje,że niedługo męża mi wybierze... Już mi wypominał i mówił,że powinnam mu dziekowac i calowac po stopach:D tyle,że ja się o to nie prosiłam, chcę z nimi mieszkać i powiedziałam,że jak skończę studia to poszukam pracy i coś może wynajmę, na 100% nie chciałam tego mieszkania :(

Gość gość
Jak można bac się samemu mieszkać? Wy macie coś z głową?

Gość gość
Znajomi mają 20 m i dwoje dzieci chętnie się zamienią, ale bez dopłaty reflektujesz? Na takim metrażu będziesz miała przytulnie :)

Gość ja to przerobilam
tyle, że mój matkę moją doprowadził do obłędu, ustawiali mi życie nie pozwalając popełniać błędów oboje. Potem mnie reklamowali przed każdym kolegą, wpakowałam się 3x w niezłe g....jeśli chodzi o związki (w tym 2x z psychopatą, który dowiedział się o moim mieszkaniu).

Gość gość
ja to przerobilam - no ciesze sie,ze chociaz jedna osoba jest w stanie mnie zrozumiec, i co bylo dalej? uwolnilas sie od nich? zaczęłaś żyć po swojemu? moi gdy poznali mojego jednego chłopaka to go uwielbiali , tzn na początku nienawidzili ale potem pokochali, a ja im nie mówiłam jaki jest naprawdę, potem były teksty "nie znajdziesz drugiego takiego:/ "| ale miałam wtedy 20 lat i całe życie przede mną :D do klubu nie chodzić bo tabletki g****u same się kobietą pchają do gardła przecie, a chodziłam juz ze sto razy i jakos nie widziałam tego, w kazdym razie, no moj też jest taki w domu się rządzi, a ja nie chce zostawić mamy z nim samej od zamiany - to,że nie lubiemiezkać sama nie znaczy,że się z debilem na mózgi pozamieniałam, zreszta mowie, mieszkanie idzie na sprzedaz

Gość ja to przerobilam
jedno z rodzeństwa mnie znienawidziło za to, że ja mam a ta osoba nie ma i generalnie cała rodzina to wypomina, chociaż w mieszkaniu była długie lata firma rodzinna. Moja rola w rodzinie sprowadza się do odpracowywania tego faktu wobec każdego: siostrze bawiłam darmo dziecko, znoszę matki kaprysy (idee rodziców i ich awantury co do mojego zawodu spowodowały, że nie mam pracy), brat nie naprawi nic za darmo. Płacę mu za każdą naprawę, której nie daję rady sama zrobić,