Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kazdy umrze

Polecane posty

Gość gość

kazdego cialo zmieni sie w proch. jak sie z tym czujecie?

Gość gość
ja nie umre!:D i nie truć mi tu o prochu!:P

Gość gość
jak zabijesz to masz proch na bank! bo z piekła nie wyjdzież aż się spalisz:P

Gość gość
mnie żywcem do nieba wezmą! Załatwione mam już!:)

Gość gość
Ej dziec**przeraza Was to?

Gość xantrypa kreizi leidi
buhaaa ha - wazne jest tu i teraz !

Gość gość
mnie to z lekka przeraża ... zwłaszcza ze względu że myślę o tym co dzień [ ponieważ mam pewnego rodzaju zawód który mi o tym przypomina ]. A w związku z tym , że to tym myślę często życie wydaje mi się totalnie beznadziejne ... bez sensu jest cokolwiek robić skoro wizję się ma śmierci ....;/ Czasem myślę , aby zakończyć życie wcześniej , żeby nie doczekać starości .....

Mnie to nie przeraża tylko niesamowicie w*****a, w*****a tak bardzo że mam ochotę zamordować każdego debila który mi mówi o bogu, jezusie i allahu bo tylko oni powinni umierać, nie tacy jak ja. Śmierć powinna być zarezerwowana tylko dla debilów.

Gość gość
You don't say! Czuję się z tym tak, że wreszcie człowiek odpocznie od tego złego świata :) No i jak się dobrze żyje, to nie ma się co śmierci obawiać, że zacytuję profesora Dumbledore: "Dla należycie zorganizowanego umysłu śmierć jest tylko początkiem nowej, wielkiej przygody" Czy jakoś tak :D

Jestem królową z bajki Ja wierzę, przeczytałam książkę (taką jedną) i w kilku aspektach mogłam ją porównać, bądź wytłumaczyć coś co mnie nawiedza hehe

Gość gość
Ja wierze w zycie po smierci, ale czlowiek mimo to i tak sie boi...

Wasi profesorowie g***o wiedzą. Po śmierci robisz to samo co za życia tylko tyle zdradzę.

Gość gość
Był taki film, facet nie nie wierzył w Boga, życie pozagrobowe i umarł stanął przed Bogiem, a Bóg do niego "No i co X jestem, czy mnie nie ma?".

Gość gość
ktoś tu przygody lubi..?:P ..to pewnie jakiś zorganizowany umysł musi być:P

Gość gość
wystarczy wysłuchać rodzinnych opowieścxi o przodkach żeby nie mieć wątpliwosci że TAM cos jest

Umysł ludzki jest tak nędzny że musiał wymyślić kogoś kto przed nim stoi, musiał wymyślić boga który jest podobny do człowieka bo nic poza człowiekiem tak naprawdę nikt nie zna więc najlepszy bóg niech będzie na wzór człowieka. Czemu nie? Żydzi - naród bajkopisarzy którym uwierzyły miliony nędznych umysłów. Debilizm.

Gość gość
syn fubu "Wasi profesorowie g***o wiedzą. Po śmierci robisz to samo co za życia tylko tyle zdradzę. " Nawet jeśli to samo, to nie tak samo, a to już jest jakaś przygoda. Ten przytoczony nie jest żaden prawdziwy profesor:P ja z pokolenia potterowych maniaków, kto czytał ten kojarzy cytat. gość "ktoś tu przygody lubi..?jezyk.gif ..to pewnie jakiś zorganizowany umysł musi byćjezyk.gif" Nie nazawałabym mojego umysłu zorganizowanym, raczej jest w trybie doskonalenia :D

Gość gość
ja wierzę w siłę, która oddziałuje na nas i świat. Można nazwać ją Bogiem, można nazwać ją logos, albo jeszcze inaczej, w każdym razie dla mnie ona istnieje i wymyka się racjonalnym możliwościom poznawczym naszych umysłów, czego zresztą dowody istnieją. Ale jak się uprzeć to tak samo jak z obalaniem religii przez naukę, tak samo obalić może nauka to, czego nie jest w stanie wyjaśnić- wiarą, że to po prostu nieprawda. Tyle w temacie.

Gość gość
pewnie kto boi sie śmierci musi chociaż udawać skromność:P rozwijaj się "kobieto"(oby nie w szerz):Pi uważaj na siebie..:P

Gość gość
Ale też nikt nie udowodnił, że Bóg nie istnieje :-)

Gość gość
Czlowiek ktory nie wierzy w Jezusa nie musi go obrazac. :) Ja jak w cos nie wierze to nie spinam sie gdy inni wierza. Osoba, ktora obraza, itd. jest podejrzana;p

Gość gość
Jeśli ktoś chce wkurzyć syna fubu, wystarczy zacząć mówić o Bogu, o Jezusie. Fubowe uczucia, które nam tu wylewa, to najlepszy dowód na to, że Bóg istnieje. Bo jak można tak zapalczywie zwalczać kogoś kto nie istnieje. Jak można tak nienawidzieć kogoś kto nie istnieje?

Gość gość
Ja mam dużo dowodów na obecność istot duchowych ale każdy moze podwazac i wmawiac przy czym to nie tylko osobiste dosw.Wiecie kazdemu życze zeby spotkal swojego Anioła a najbardziej tym ktorzy tego najmocniej potrzebuja.Tylko to jest tak-nawet jak sceptyk to zobaczy to jesli nie będzie chciał to nie uwierzy taki paradoks .To tez latwo wyprzeć bo trudno życ z taka świadomościa niektórym ludziom

Gość gość
syn fubu "Jezus ssie mi gałę. Tyle w temacie. Obal to." Zapomniałam, że to kafeteria i tu nie ma dyskusji na poziomie :D Spoko, Twój argument jest nie do podważenia. A powtarzanie słów rozmówcy, żeby go zirytować to domena dzieci - możesz z powodzeniem iść kłócić się z kimś w piaskownicy. Jestem pewna, że uda Ci się zagarnąć piaskowy zamek :)