Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgaaaaaa1

Brat stanął w mojej obronie Czy coś mu za to może grozić

Polecane posty

Gość olgaaaaaa1

Mam 17 lat. Wracałam wieczorem z zajęć dodatkowych do naszego mieszkania. W pewnym momencie podszedł do mnie taki chłopak ktoremu sie prawdopodobnie podobam. Jest takim odludkiem z tikami, generalnie stanowi pośmiewisko. Ma stwierdzone różne zaburzenia typu Adhd. W szkole zapytal sie mnie czy pójdę z nim do kina. Powiedzialam ze nie. Slyszalo to mnostwo osób. Zaczeli sie z niego nabijać. Zapomnialam o tej sytuacji do czasu gdy nie zobaczylam go pod mieszkaniem. Zaczal cos do mnie mówić a ja chamsko kazalam mu spadać. On wtedy przywalil mi z piesci w twarz. Spanikowalam, zaczelam plakac i z krwawiącym nosem wbieglam do mieszkania. Alurat byl mój starszy brat, który wsciekl sie gdy mu strescilam sytuacje. Probowalam go zatrzymać ale on pobiegl jak powiedział porozmawiac z tym idiota. Wrocil po jakims czasie i wytlumaczyl mi ze juz sie nie odważy nawet na mnie spojrzec. Przerazilo mnie to ale myslalam ze tylko na niego nalrzyczal. Teraz dowiedzialam sie od życzliwej osiedlowej plotkary ze widziala tego typa jak kulal z podbitym okiem. Cala sie trzęsę żeby mój brat nie odpowiedzial za swoją porywczość. Wiem ze historia brzmi jak z filmu ale proszę o powazne odpowiedzi:(

Gość gość
masz cudownego brata :) nikt nie widzał sytuacji może warto zebyś poszła na autopsje do lekarza albo zoribła zdjęcie jeśli on oskarży Twojego brata to wtedy wżemicie adwokata zmienicie troche wersje że może był z Toba czy coś nikt tego nie widział wiec bedzie słowoo gościa z adhd przeciwko waszemu slowu. poza tym cąła szkoła wizdiała ze cie nekał mozesz powałać swiadków. wszsystko bezdie dobrze. ale nic nie mów dopóki nei pogadasz z adwokatem

Gość gość
twoj brat moze powiedzieć ze tego nie zrobił i tyle nic mu nie udowaodnią jeśli już nie pochwaliąłs sie całej szkole

Gość olgaaaaaa1
Jak mam postępować w takiej sytuacji:( Rozmawic z bratem? Jeszcze mam nkkla nadzieje ze to nie on to zrobil. Ten chlopak jest nielubiany. Ale większość faktow wskazuje na mojego brata:( Strasznie sie boje ze jeszcze policja go zabierze. Co w takiej sytuacji? Moj brat jest dobrym czlowiekiem. Studiuje, pracuje, wydawal sie byc spokojny. Ma bardzo dobre serce. Stanal w mojej obronie ale tak strasznie boje sie ze to sie obróc**przeciwko niemu.

Gość olgaaaaaa1
Nikomu nic nie powiedzialam. Na tyle mam oleju w glowie. Mam nadzieje ze macie racje. Boże spraw żeby wszystko sie dobrze skonczylo.

Gość olgaaaaaa1
Moze rzeczywiście pojade na obdukcje ale mam tylko lekkie zasinienie. Dziewczyny tak strasznie sie boje ale kocham mojego brata.

Za co ma odpowiadać? Za to, że kopnął tamtego w piszczel, a tamten upadając uderzył okiem o klamkę od drzwi?

Gość olgaaaa1
Mam nadzieje ze będzie tak jak mówisz:( Moj kochany brat nie moze sobie zmarnować życia przeze mnie i tego nienormalnego typa. Obym tylko panikowala.

Gość gość
dziewucha, brat nie stanął w twojej obronie a dokonał zemsty. Obrona jest wtedy, gdy ofiara jest atakowana a nie po fakcie. Zaden sąd nie uzna tego za obronę a za samosąd

Gość gość
To było dzisiaj wieczorem? To zgłaszaj na policję, że tamten Cię zaatakował, na co czekasz. Policja Cię zawozi i masz bezplatnie obdukcję, a tamtego łapią za d**ę. A kto mu oko podbił to skąd masz wiedzieć, pzrecież nie ty. A jak nie chcesz zgłosić, to na obdukcji zapłacisz 100 zł jak nie więcej, jakoś tak. A rodziców gdzie masz?

Gość olgaaaa1
Moi rodzice wyjechali na wakacje. Wracaja za 8 dni. Zostalam tak jakby pod opieką brata.

Gość gość
Ludzie, obdukcja nie pomniejszy winy jej brata Brat może mieć okoliczności łagodzące, ale tylko tyle co najwyżej niech ją zrobi i próbuje się układać z tym chłopakiem, innego wyjścia nie

Gość gość
Obdukcję mozesz zrobić, nie zaszkodzi, ale najlepiej by było gdyby obydwie strony zapomniały o incydencie, bo może być nieprzyjemnie

Gość gość
Co za wieśniak. Mowie o Twoim bracie..

Gość gość
Zal mi Ciebie dziewczynlo;\ Taka dorosla, na randki chce chodzic a jak cos to do brata na skargę leci. Cieszysz się ze twój brat pobil chorego człowieka?!?

Gość gość
Nie obrazakcie jej. To trudna sprawa

Gość gość
Mysle ze nie

Gość gość
no i dobrze ze go pobil, psycholom mowimy NIE

Gość gość
Jak cos to udawaj ze nic nie wiesz

Gość gość
jesteś głupią. egoistyczną dziewuchą, której należało się oberwać - wyśmiewać się z chorego człowieka... a twoj brat jest psychopatą, którego powinno się izolować

Gość gość150
Leć na obdukcję! Nawet jesli miałabyś zapłacić 100zł albo nawet więcej. Tamtem chłopak jest chory i może znowu spróbować cię zaatakować to lepiej abyś miała już dowody że wcześniej też bylaś przez niego nagabywana. Szybko do lekarza! I poszukaj forum prawniczego - tam ci odpowiedzą czy powinnaś to zgłosić już teraz a jeśli tak to co może "grozić" twojemu bratu etc. Tu spotkasz się jedynie z "jadem" co widać w komentarzach (nie wszystkich) powyżej. I nie wracaj sama wieczorami skoro wiesz, że jesteś "celem" tego zwyrola!

Gość gość150
Ah i ja uważam, że brat bardzo dobrze zrobił :) NIKT NIE MA PRAWA KRZYWDZIĆ KOBIETY! Więc tamtemu należał się solidny wp*****l :)

Gość gość
Tamten jest uposledzony więc nic mu nie zrobią a twój z****** braciszek będzie miał sprawę! i tego mu życzę!!!!!!!!!

Gość gość
Dobrze zrobil

Gość dywanem w morde
nie pojdzie na policje bo przeciez sam cie uderzył. mysle ze masz spokój z tym kolesiem.

Gość dywanem w morde
chodzi do normalnej szkoly wiec nie jest na pewno na tyle upośledzonym by nie odpowiadac karnie. i zapewne ma tego świadomośc więc wątpie by robił jakies halo.

Gość gość
lepiej już go nie denerwuj, bo pewnie następnym razem przyjdzie do ciebie z nożem

Gość gość
gość150: a zwierzęta i inne istoty to jest prawo żeby krzywdzić ? widać jak to nie potrafisz spojrzeć poza czubek własnego nosa...

Gość gość
Ten koles jest jakis powalony.

Gość gość
Weź powiedz bratu, że jest nienormalny.