Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja koleżanka JEST W CIĄŻY A MA 15 LAT

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy tylko znajomymi, nie jestem jakąś bliską przyjaciółką ale z całej klasy najbardziej mnie lubi i jeszcze jednego kolegę. Nie wiem teraz jak się zachować gratulować jej? współczuć? no nie wiem... Bo ona z tym brzuchem i wszyscy patrzą, mi jest jej żal ale nie wiem co mam powiedzieć. Po feriach pewnie dziecko się już urodzi i co wtedy, powinnam zapytać jak dziecko czy unikać tematu? Ja wiem że to błahy problem ale ja jestem taka nie życiowa, nie będę wiedziała jak się zachować i pewnie palnę jakąś głupotę...

Gość gość
Możesz się jej zapytać czy wszystko dobrze, jak sobie radzi. Skoro w tym wieku zdecydowała się urodzić, a nie zrobić aborcję to pewnie sobie przemyślała sprawę i chce to dziecko.

Gość gość
czyli nie unikać tematu? No bo ona nie chętnie o tym mówi a mi tak głupio udać że nic nie wiem... Nie przyjaźni się z nikim z naszej klasy za bardzo no i nikomu nie mówiła o ciąży... Krążyły ploty po szkole, potem jej siostra to potwierdziła a teraz to już widać z daleka, ale ona sama nic nie mówi stąd moje obawy że może będzie jej przykro albo się obrazi :O

Gość gość
Jak nie będzie chciała rozmawiać to nie ciągnij tematu. Możesz się zapytać, a jak niechętnie będzie odpowiadała to zmień temat, zapytaj się o coś innego, albo powiedz, że ktoś z klasy coś tam zrobił i czy słyszała.

Gość gość
no chyba rzeczywiście tak najlepiej dzięki :)

Gość gość
Staraj się uświadamiać koleżanki że bycie młodą mama jest powodem do dumy.No bo normalnie kobieta musi się mocno napracowac w życiu aby wreszcie dojśc do tego etapu.A tu prosze,nic nie robiła,a już dziecko i życie ułożone.A chłopak jak nie ten,to inny przyjdzie,bo chętnych nie brak. Szczęściara,tak to widzę i takie sa fakty